• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ / ۰۱:۳۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99011708987
  • خبرنگار : 71604

با تلاش پژوهشگران آمریکایی کشف شد

کرم‌هایی که از "متان" تغذیه می‌کنند!

کرم‌هایی که از "متان" تغذیه می‌کنند!

پژوهشگران آمریکایی در بررسی اعماق دریا، کرم‌هایی را کشف کردند که از متان به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ورج، دانشمندانی که به اکتشاف در اعماق دریاها می‌پردازند، در بررسی جدید خود، به کشفی رسیده‌اند که می‌تواند درک ما را در مورد این اکوسیستم‌های اسرارآمیز تغییر دهد. آنها دریافتند که دو نوع کرم لوله‌ای می‌توانند متان را که یک گاز قوی گلخانه‌ای است، محبوس کنند. تا پیش از این کشف، چنین رابطه‌ همزیستی میان کرم‌ها و باکتری‌هایی که متان می‌خورند، دیده نشده بود.

دانشمندان با نقشه‌برداری از بستر دریا با کمک وسایل نقلیه خودکار دریایی دریافتند که این کرم‌ها تا ۳۰۰ متری محل نشت متان زندگی می‌کنندـ

شاید این پژوهش بتواند به محافظت از اکوسیستم‌ها در برابر نشت متان ناشی از حفاری دریاها کمک کند.

"شانا گوفری" (Shana Goffredi)، زیست‌شناس "کالج اکسیدنتال" (Occidental College) آمریکا و نویسنده ارشد این پژوهش، گفت: این اکوسیستم‌ها واقعا برای سلامت زمین مهم هستند. هر بار که به عمق دریاها وارد می‌شویم، گونه‌های جدیدی را کشف می‌کنیم و هنوز گونه‌های بسیاری وجود دارند که چیزی در مورد آنها نمی‌دانیم. شرم‌آور است که این گونه‌های جالب به خاطر فعالیت‌های انسانی از دست بروند.

آنچه ابتدا توجه پژوهشگران را به سوی کرم‌های لوله‌ای در این ناحیه جلب کرد، ظاهر کرکی آنها بود. گاهی اوقات هنگامی که حیوانات با باکتری‌هایی که روی بدن آنها زندگی می‌کنند، گرد هم می‌آیند، ظاهر کرکی یا پر از مو پیدا می‌کنند.

"ویکتوریا اورفان" (Victoria Orphan)، از نویسندگان این پژوهش گفت: این کار مانند داشتن نوعی فتوسنتز است؛ اما در آن به جای انرژی حاصل از نور، از متان به عنوان منبع انرژی استفاده می‌شود. در این فرآیند، متان تجزیه می‌شود و به جو انتقال نمی‌یابد. همراه شدن با ریزارگانیسم‌ها، راهبرد هوشمندانه‌ای برای موجودات ساکن در محیط زیست به شمار می‌رود.

این سبک زندگی موجودات می‌تواند از ورود ۹۰ درصد متان نشت شده از کف دریا به جو و نهایتا گرم شدن زمین پیشگیری کند.

این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha