سید هادی ساداتی در گفت وگو با ایسنا درباره مصوبات ستاد مقابله با کرونا در حمایت از کارگران ساختمانی و روزمزد اظهار کرد: علیرغم آنکه در روزهای اخیر مدام از رسانه ها اعلام می شود که قرار است به کارگران آسیب دیده از کرونا بیمه بیکاری و بسته های حمایتی اختصاص داده شود ولی متاسفانه هیچ دستورالعمل و آیین نامه ای در این خصوص صادر نشده که بتوانیم موضوع را پیگیری کنیم.
کارگران ساختمانی به کجا مراجعه و ثبت نام کنند؟
وی افزود: کارگران ساختمانی به هر کجا مراجعه می کنند کسی پاسخگوی آنها نیست. ادارات و سازمانها هم تعطیل هستند و کارگران ساختمانی سردرگم و منتظرند و نمی دانند باید به کجا مراجعه و به چه طریقی اقدام کنند؟
نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی تصریح کرد: آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری کارگران ساختمانی را آزار می دهد، عدم اجرای مصوبات و اقدامات حمایتی پیش بینی شده است، چون کارگران ساختمانی جزو کارگران روزمزد هستند و از طریق آن مخارج یومیه خود را سپری می کنند.
ساداتی ادامه داد: از اسفند ماه سال گذشته تا کنون به دلیل شرایط ناشی از کرونا عموم شهرها از انجام هرگونه کار توسط کارگران ساختمانی ممانعت می کنند و کارفرمایان هم تمایل زیادی نشان نمی دهند لذا کارگران ساختمانی روزمزد شدیدا در این جریان آسیب دیده و معیشت آنها به خطر افتاده است.
واریز کمکهای مالی به حساب یارانه کارگران ساختمانی
وی با اشاره به اختصاص مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار به صندوق بیمه بیکاری برای حمایت از کارگران آسیب دیده از کرونا اظهار کرد: بر اساس این مصوبه محدودیتها در خصوص داشتن سابقه برای کارگران برداشته و تلاش شده در چنین شرایط بحرانی به قشر آسیب پذیر کمک شود. متاسفانه کارگران ساختمانی مشمول قانون بیمه بیکاری نیستند و انتظار داریم هر کمکی که به کارگران ساختمانی می شود چه به صورت سبد کالایی چه کمک مالی از طریق واریز به حساب یارانه هایشان صورت گیرد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران درباره اختصاص وام دو میلیون تومانی کارگران ساختمانی با بهره پایین نیز گفت: متاسفانه اعلام پرداخت وام دو میلیون تومانی مشکلاتی را در روزهای اخیر به وجود آورده است. در رسانه ها اعلام شده که کارگران ساختمانی متقاضی وام باید ثبت نام کنند ولی اعلام نکرده اند که در کجا یا چه سایتی باید ثبت نام صورت گیرد؟
سردرگمی کارگران ساختمانی و دلالی عده ای سودجو!
ساداتی تصریح کرد: از طریق انجمن های صنفی کارگران ساختمانی گزارش داده اند که در بسیاری از شهرها عده ای سودجو به صورت چراغ خاموش با کارگرانی که می شناسند تماس گرفته و از آنها برای گرفتن وام دعوت می کنند؛ حتی از ۱۰ هزار تومان تا ۳۰ هزار تومان هم به عنوان مبلغ پیش ثبت نام از کارگران ساختمانی در برخی کافی نت ها گرفته اند. چرا قبل از آنکه مقدمات و تشریفات کار پیش بینی شود آن را اعلام می کنند تا عده ای دلال و سودجو جیب کارگران را اینگونه خالی کنند؟
به گفته رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران نحوه اطلاع رسانی در خصوص حمایت از کارگران ساختمانی و تخصیص وام و بسته حمایتی نه تنها باعث گمراهی و سردرگمی کارگران ساختمانی شده بلکه سوء استفاده عده ای دلال و سودجو را به دنبال داشته است در حالی که راه کمک به معیشت کارگران ساختمانی نباید مورد سوء استفاده قرار گیرد.
ثبت اطلاعات کامل کارگران ساختمانی در سامانه رفاهی
وی در عین حال از وزارت کار خواست تا در صورت اختصاص وام یا هرگونه کمک مالی به کارگران ساختمانی از طریق سامانه رفاهی کارگران ساختمانی اقدام کند و گفت: آمار و اطلاعات کامل کارگران ساختمانی اعم از کد ملی، تعداد اعضای خانوار و مشخصاتشان در سامانه رفاهی کارگران ساختمانی به ثبت رسیده و این سامانه در اختیار وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی است و می تواند با استخراج اطلاعات از آن بهره برداری کرد.
ساداتی افزود: در این سامانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی ثبت نام کرده اند که اطلاعات آنها در ارتباط با بیمه مرتب پایش و رصد می شود لذا چنانچه بحث حمایت از کارگران روزمزد و ساختمانی مطرح است میتوان با مراجعه به این سایت و دریافت اطلاعات کارگران ساختمانی نسبت به واریز کمک مالی و معیشتی یا وام دو میلیون تومانی به حسابهای یارانه اقدام کرد.
به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از کارگران روزمزد و ساختمانی و با تشخیص وزارت کار، اختصاص وام ها و تسهیلات کم بهره، بسته های حمایتی مناسب و کارتهای خرید اعتباری از سوی دولت پیش بینی شده که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
انتهای پیام
نظرات