روز پنجشنبه ۱۴ فروردین ماه ۹۹ دادستان، شهردار و معاون میراث فرهنگی همدان از بنا بازدید کردند و دادستان همدان اعلام کرد که مرمت و بازسازی عمارت به سرعت پیگیری شود اما متاسفانه صبح امروز بخشی از دیوار جنوبی این بنای تاریخی فرو ریخت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: ظهر امروز جلسهای با حضور مالک عمارت جنانی برگزار و وی موظف شد مرمت بنا را به سرانجام برساند.
علی مالمیر اظهار کرد: همچنین مقرر شد در جلسه شورای فنی که عصر امروز تشکیل خواهد شد، در مورد چگونگی مرمت بنا تصمیمگیری شود که مالک بنا موظف است طبق نظر شورا عمل کند.
وی با اشاره به اینکه دیوار فروریخته عمارت جنانی ثبت شده نبود، خاطرنشان کرد: عمارت جنانی در سال ۹۷ به ثبت آثار ملی ایران رسید و از آن زمان تاکنون جلسات متعددی با حضور مالک بنا برگزار و بر اساس درخواست وی قرار شد بنا به اقامتگاه سنتی تبدیل شود.
مالمیر با بیان اینکه مالک بنا باید طرح احیاء که شامل مرمت، استحکام بخشی، تجهیز و بهره برداری بنا بود را تهیه میکرد، یادآور شد: با وجود گذشت یکسال وی هنوز طرح احیاء را ارائه نکرده است، از طرف دیگر قرار بود بر اساس این طرح، ما نیمی از سود وام را به صورت بلاعوض پرداخت کنیم و هزینهای برای تغییر کاربری از ایشان دریافت نشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در ادامه به اختلاف نظر کارشناسان درباره جداره بنا اشاره کرد و توضیح داد: عدهای از کارشناسان به حفظ جداره بنا و اتصال به داخل بنا اعتقاد دارند و تعدادی دیگر مستندسازی و بازسازی عین به عین جداره را پیشنهاد دادهاند.
این مقام مسئول با بیان اینکه مستندسازی از جداره عمارت جنانی انجام شده است، گفت: در اواخر سال گذشته مقرر شد ۱۰۰ میلیون تومان به مالک بنا برای مرمت اضطراری از جمله دیوار فروریخته داده شود که مالک حاضر به امضای تفاهم نامه نشد.
وی با اشاره به اینکه جداره مشرف بر خیابان شهدای شهر همدان به عنوان جداره واجد ارزش ثبت شده است،خاطرنشان کرد: بر اساس ضوابط وقتی بنایی دارای خطر در معابر عمومی است شهرداری به مالک ابلاغ کرده و اگر مالک رفع خطر نکرد شهرداری طبق قانون موظف به انجام کار است که در مورد عمارت جنانی سال گذشته این اتفاق افتاد و رفع خطر بنا انجام شد.
انتهای پیام
نظرات