"مرجان شاکری" در گفتوگو با ایسنا، در زمینه آخرین وضعیت آبگیری تالاب جازموریان گفت: براساس اعلام شرکت آب منطقهای استان، تالاب جازموریان هم اکنون ۱۰۰ درصد آبگیری شده اما ما این عدد را تایید نمیکنیم و براساس بررسیهای سازمان محیط زیست استان حدود ۹۰ درصد تالاب جازموریان آبگیری شده است.
وی بیان کرد: آب ورودی به تالاب هنوز ادامه دارد و احتمال اینکه در سال جاری تالاب جازموریان ۱۰۰ درصد آبگیری شود، وجود دارد.
این مقام مسئول عنوان کرد: تالاب جازموریان یک تالاب فصلی بوده و اینگونه نیست که اگر هم اکنون آبگیری شود، تا پایان سال آب در آن وجود داشته باشد زیرا این تالاب حالت اسفنجی داشته که وقتی آبگیری میشود، آبهای زیرزمینی منطقه را تقویت میکند و پوشش گیاهی در آن منطقه بوجود آمده که قاعدتا این موضوع نیز در کاهش ریزگردهای این تالاب موثر خواهد بود.
شاکری با اشاره به تهدیدات جاری شدن سیلاب در این منطقه نیز به ایسنا گفت: در زمان وقوع سیلاب در این منطقه، احتمال جابجایی ریزدانه های خاک همراه با جاری شدن سیلاب افزایش پیدا می کند و همین امر سبب به وجود آمدن کانون های جدید ریزگرد در این منطقه خواهد شد که خود خطرات بالقوه این منطقه از حیث تولید ریزگردها به حالت بالفعل تبدیل می کند.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان در خصوص آلودگی هوای استان اظهار کرد: در بهمن و اسفندماه سال گذشته و فروردینماه سالجاری روزهای آلوده زیادی را در شهرستان های فهرج و ریگان تجربه کردیم بهطوریکه در هر ماه ۶ روز آلودگی هوا را در این مناطق شاهد بودیم و در شب گذشته آلودگی هوا در شهرستان فهرج ۸۷ برابر و در شهرستان ریگان به بیش از ۷۰ برابر حد مجاز رسید.
وی با بیان این مطلب که آبگیری تالاب جازموریان هیچ ارتباطی به کاهش ریزگردهای شرق استان ندارد، تصریح کرد: شرق استان کرمان دارای کانون های جداگانه ریزگرد بوده و با وزش باد این آلودگی شدیدا افزایش پیدا میکند که وزشهای باد در این منطقه معمولا از بهمنماه آغاز و تا خردادماه ادامه دارد.
شاکری با بیان اینکه بحران ریزگردها یک بحران خاموش است عنوان کرد: مراکز پزشکی و درمانی مناطق شرقی استان نسبت به مقابله و درمان بیماریهای تنفسی باید تجهیز شوند ضمن آنکه باید به این موضوع توجه ویژه داشت که بحران ریزگردها و عواقب ناشی از آن مانند سیل و زلزله آنی نبوده بلکه اثرات و عوارض آن به مرور زمان آشکار میشود.
وی درباره وضعیت آلودگی شهرستان های شمالی استان کرمان نیز اظهار کرد: وضعیت آلودگی هوا در شهرستان راور دست کمی از شهرستان های شرق استان ندارد اما چون در شهرستان راور ایستگاه پایش غلظت هوا نصب نیست، میزان آلودگی ها را نمی توانیم اعلام کنیم اما با تهمیدات صورت گرفته، امسال از محل بودجه گرد و غباری که سازمان حفاظت محیط زیست به استان کرمان اختصاص داده، یک دستگاه پایش هوا برای شهرستان راور و یک دستگاه برای شهرستان انار خریداری کردهایم که در آینده نزدیک در این مناطق نصب خواهند شد.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست استان کرمان عنوان کرد: سال گذشته شهر کرمان روزهای پاک زیادی را تجربه کرد اما متاسفانه در شرق استان وضعیت خوبی را شاهد نبودیم اما در مجموع در شمال استان به دلیل آنکه ایستگاه های پایش کیفی هوا نداشتیم، نمیتوانیم اظهار نظری دقیقی در مورد آن بکنیم.
انتهای پیام
نظرات