• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99011607651
  • خبرنگار : 71282

شرطی که دولت برای حفظ کارگران بنگاه‌ها گذاشت

اخراج کارگران پس از دریافت تسهیلات ممنوع!

اخراج کارگران پس از دریافت تسهیلات ممنوع!

رئیس‌جمهور به وزیر کار دستور داده تسهیلات پیش بینی شده برای حمایت از بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا تنها به بنگاه‌هایی اختصاص داده شود که کارگرانشان را از ابتدای اجرای برنامه های کنترلی مقابله با این ویروس اخراج نکرده و اطمینان دهند که بعد از دریافت تسهیلات هم کارگران را اخراج نکنند.

به گزارش ایسنا،  مصوبه پرداخت تسهیلات ارزان به بنگاه‌ها به شرط حفظ کارگران در حالی از سوی دولت ابلاغ شده که بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار تاکید دارند این مصوبه با اولویت کارخانه‌ها و واحدهایی پرداخت شود که کارگران خود را در سال گذشته با وجود شرایط سخت اقتصادی و همزمان با شیوع کرونا اخراج نکرده اند.

در روزهای اخیر، دولت در جلسه اقتصادی ستاد مقابله با کرونا برای آن دسته از کسب و کارهایی که بر اثر شیوع ویروس کرونا آسیب دیده اند، مشروط بر اینکه کارگران خود را در این دوره زمانی اخراج نکرده باشند، تسهیلات ارزان قیمت درنظر گرفت و بر همین اساس مصوب شد مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به منظور کمک به بنگاههای آسیب دیده از کرونا، حمایت از تولید و ماندگاری کارگران این بنگاهها اختصاص یابد.

پرداخت تسهیلات به بنگاههای تولیدی و خدماتی

این اعتبار در قالب تسهیلات ارزان با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت دو ساله است که در اختیار بنگاه‌های تولیدی و خدماتی قرار می گیرد و آنطور که پیش بینی شده وزارتخانه های صمت، رفاه و بخش اقتصادی دولت، برنامه ریزی‌های لازم را عهده دار شده و بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها در این خصوص اقدام خواهد کرد.

کارشناسان معتقدند این طرح از این جهت که کارگران را به عنوان بدنه اصلی تولید در کارخانه ها مورد توجه و اهمیت قرار داده و بر حفظ اشتغال آنها تاکید دارد، طرح بسیار خوبی است و کارفرمایانی که در این شرایط دچار مشکل شده و به وام نیاز دارند را مورد حمایت قرار می دهد.

در همین راستا فعالان حوزه کار و مقامات کارگری ابراز امیدواری کرده‌اند که کمک مالی دولت با اولویت کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی پرداخت شود که کارگران خود را در شرایط سخت اقتصادی و اوج انتشار ویروس کرونا حفظ و از ریزش نیروهای کار خود جلوگیری کرده اند.

ضرورت نظارت بر روند پرداخت و بازپرداخت تسهیلات

علی اصلانی ـ رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز در گفت وگو با ایسنا، بر ضرورت بازرسی و نظارت دقیق این طرح تاکید کرده و می گوید: برای آنکه این وام به تولیدکنندگان مستحق و کارخانه های نیازمند که در شرایط سخت اقتصادی به ویژه کرونا دچار مشکل شده اند برسد، لازم است کارگاهها و بنگاههای متقاضی تسهیلات به دقت بازرسی و بر روند پرداخت و بازپرداخت وام نظارت شود.

او معتقد است با اعمال نظارت بر روند پرداخت تسهیلات، جلوی سوء استفاده های احتمالی از طرح گرفته و کارگران واحدهای تولیدی از ضمانت اجرایی لازم برای ماندن در بنگاه برخوردار می شوند و هدف دولت در حفظ اشتغال موجود بنگاهها نیز محقق می شود.

استعلام از ادارات کار استانها قبل از دادن وام

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران نیز استعلام از ادارات کار استانها را قبل از پرداخت تسهیلات، به جهت مشخص شدن وضعیت بنگاههای متقاضی وام ضروری می داند و می گوید با بررسی لیست ارسال بیمه ها به سازمان تامین اجتماعی در سال گذشته می توان به آمار کارگران شاغل و بیکار شده پی برد.

به اعتقاد وی، کارخانه هایی که با شرایط سخت سال گذشته و تحت تاثیر کرونا کارگران خود را نگه داشته و در سال جدید هم با همان تعداد کارگر به کار ادامه داده و دست از تولید نکشیده اند، باید در اولویت دریافت این تسهیلات قرار گیرند.

به گزارش ایسنا رئیس جمهور روز گذشته به وزیر کار دستور داده وام و تسهیلات ۷۵ هزار میلیارد تومانی برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، صرفا به بنگاه‌ها و کسب و کارهایی اختصاص یابد که اطمینان حاصل شده باشد کارگران خود را از ابتدای اجرای برنامه‌های کنترلی مقابله با کرونا اخراج نکرده و پس از دریافت تسهیلات نیز اقدام به اخراج کارگران خود نکرده باشند.

پیش از این بسیاری از کارشناسان، حفظ کارگران کارگاهها و بنگاهها در زمان پرداخت تسهیلات و پس از آن را مورد تاکید قرار داده و با اشاره به محدود بودن منابع دولت و اهمیت نظارت بر پرداخت تسهیلات، تخصیص اعتبار به تولید کنندگان واقعی را خواستار شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۲۶ ۱۴:۲۳

8نفر از کارگران از جمله خودم از ابتدای سال‌جاری بعلت مشکل اقتصادی(به گفته کارفرما) اخراج شده ایم. کارگاه بازرگانی الیافان حسینی کاشان (فرش) البته کارفرماها بلدند چگونه تسهیلات را دریافت کنند.

avatar
۱۳۹۹-۰۲-۲۳ ۲۱:۴۸

کارگرها با حمایت دولت به قدری پر رو و کثیف شدند که میدونند چطوری حقشون رو با شکایت کردن از کارفرما بگیرن .. چون همون کارفرمایی که تو رو به کار گرفته مشکلات خاص خودش رو داره و چون دولت از هیچ کدوم مشکلات دو طرف با خبر نیست ، کارگر رو انداخته به جون کارفرما که بره حق نداشتشو از کارفرما بگیره .. من خودم کارفرما هستم واقعاً حالم از هر چی کار و کارگره بهم میخوره