به گزارش ایسنا، قیمت ارز همواره یکی از مهمترین مولفههای اقتصادی ایران بوده و نرخ تورم، رشد اقتصادی، صادرات و واردات و امثال آن نیز به این نرخ وابسته است که در سالهای گذشته دلالان ارزی و سفتهبازان با تلاشهای خود تاثیرات بسیار نامطلوبی را بر این بازار میگذاشتند.
در حال حاضر، دلار پراهمیتترین ارز حاضر در کشور برای عموم مردم است و بانک مرکزی نیز در سالهای اخیر توانسته آثار منفی فعالیتهای دلالان ارزی را با سیاستهای خود کاهش دهد.
تغییرات ناگهانی نرخ ارز در اقتصاد ایران، همیشه سبب شده تا واحدهای تولیدی ضربههای سنگینی بخورند و از سوی دیگر، نرخ تورم نیز با سرعت سرسامآوری افزایش و قدرت خرید مردم کاهش یابد که همین امر، اعتراض مردم را نیز نسبت به این اتفاق برمیانگیزد.
از سوی دیگر، مردم در سالهای گذشته تلاش کردهاند تا با صعودی شدن قیمت ارز، سرمایههای خود را به طلا یا ارز تبدیل کنند؛ بلکه بتوانند از کاهش ارزش پول خود جلوگیری کنند، اما در بسیاری از موارد این اقدام، مردم را بیش از پیش متضرر کرده است.
بررسی قیمت دلار در سالی که گذشت نشان میدهد که تغییرات قیمتی این ارز نسبت به سالهای گذشته دامنه کمتری داشته و به عبارتی بانک مرکزی توانسته از ایجاد نوسانات هیجانی در این بازار جلوگیری کند.
بر اساس این گزارش، قیمت فروش هر دلار آمریکا در فروردین سال گذشته در صرافی ملی حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان بوده که نسبت به اسفند پیش از آن روند افزایش داشته است.
بررسی روند تغییرات نرخ ارز نشان میدهد که قیمت دلار در سه ماهه ابتدایی سال گذشته عموما افزایشی بوده، اما در ماه سوم (خرداد) تغییری در نمودار قیمت دلار ایجاد شده است؛ به طوریکه قیمت هر دلار آمریکا در صرافیهای بانکی در اردیبهشت ماه به حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسید، اما در نهایت در نیمه خرداد ماه قیمت دلار کاهشی شد و تا ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان هم رسید.
کاهش قیمت دلار ادامه یافت تا وعده رئیسکل بانک مرکزی مبنی بر بازگشت قیمت دلار به کانال ۱۱ هزار تومان تحقق یابد؛ به گونهای که در تیرماه سال گذشته قیمت دلار به ۱۱ هزار و ۹۵۰ تومان رسید و همین روند کاهشی تا قیمت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومانی در شهریور ماه سال ۱۳۹۸ ادامه یافت.
در دو ماه نخست نیمه دوم سال گذشته قیمت ارز تقریبا ثابت بود و تغییر چندانی در این قیمت مشاهده نشد، اما از آذرماه رشد قیمت ارز بار دیگر شدت یافت تا اینکه در نیمههای این ماه، قیمت فروش هر دلار آمریکا در صرافیهای مجاز بانک مرکزی به حدود ۱۳ هزار تومان رسید.
دی ماه نیز قیمتها در همین حدود ماند تا اینکه به رغم شیوع ویروس کرونا در جهان و بسته شدن مرزهای ایران و لغو تمامی سفرهای خارجی، در دوماه پایانی سال، مثل سالهای گذشته قیمت ارز افزایش یافت و در بهمن ماه به ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان رسید و در نهایت سال گذشته را با قیمتی بیش از ۱۵ هزار تومان تمام کرد.
با این حال بررسی قیمت ارز در سال گذشته حاکی از آن است که تغییر قیمتی در این سال حدود ۱۱ درصد بوده است؛ به عبارت دیگر قیمت دلار در انتهای سال گذشته نسبت به ابتدای آن، حدود ۱۱ درصد رشد داشته است.
انتهای پیام
/بررسی قیمت دلار در سال۹۸/
چه بر سر دلار آمد؟
بررسی قیمت دلار در سال گذشته نشان میدهد که تغییرات قیمتی در ابتدا و انتهای سال چندان زیاد نبوده و قیمت این ارز در پایان سال نسبت به ابتدای سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
بلایی هم اگر هست سر ریال ایران است !
چقدر خوب میشد.قیمت دلار 7 تومان میشد.آسایش و رفاه برای همه مردم یکسان میشد.درب زندان ها بسته میشود .بیکاری محو میشد.همه کشور پر از نشاط و شادمانی میشد.پیر و جوان با کمترین پول صاحب خانه میشد محبت جایگزین نفرت میشود و ایران در سطح دنیا نمونه میشد
... ارز هم در ایران یک نوعی از رانت است و توسط سود جویان رانتی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. شرم آور است که بعد از گذشت چهل سال و با نرخ برابری هر دلار با پانزده هزار تومن ادعای اعتبار و کنترل هم میکنند.
این قیمتهایی که از دلار و یورو توی صفحه اول سایتتون زدین همه اشتباه و قیمت واقعی دلار و یورو دو هزار تومن بیشتر از این چیزیه که زدید
نظرات