علیرضا پاکدامن با اشاره به راه اندازی سامانه جامع روابط کار با هدف سهولت فرآیند اداری خصوصا در شرایط کنونی جامعه، بیان کرد: این سامانه ضمن کاهش مراجعات حضوری، جلوگیری از بوروکراسی و حذف هزینه های جاری شهروندان؛ منجر به افزایش اطلاع رسانی در روند رسیدگی و کاهش مشکلات ناشی از ابلاغ اوراق مربوط به مراجع حل اختلاف شده است.
او با یادآوری اینکه سامانه یاد شده از بهمن ماه ۹۸ راه اندازی شده است، عنوان کرد: متقاضیان می توانند با اخذ کد رهگیری احراز هویت در دفاتر پیشخوان دولت ثبت نام و ثبت دادخواست خود را به صورت الکترونیکی تنظیم کنند.
پاکدامن با ییان اینکه اعضای مراجع حل اختلاف از سه ضلع نمایندگان دولت،کارفرمایان و کارگران تشکیل شده است؛ یادآور شد: در این مراجع نزدیک به ۴۵۰ نفر در امر رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی عضویت دارند و با تعامل خوب اداره کل تعاون با تشکل های کارگری و کارفرمایی، ۵۲ درصد از پرونده های مطروحه در سال ۹۸ منجر به سازش شده است که این امر در پایداری کارگاه ها موثر بوده است.
پاکدامن افزود: همچنین با تقویت واحد مشاوره بخشی از دادخواست های ارایه شده قبل از طرح در مراجع به صلح خاتمه داده شده است.
او با اشاره به پیاده سازی نظام کارمزدی بجای نظام مزدی در کارگاه ها، گفت: این نظام در راستای افزایش بهره وری تولید و ارتقا سطح درآمد کارگران و همچنین افزایش سود کارفرمایان با برگزاری کارگاه های آموزشی و تخصصی ترویج داده شد.
پاکدامن ادامه داد: در این خصوص ۱۲۸ قرارداد بین کارگران و کارفرمایان کارگاه هایی که قابلیت اجرایی این طرح را داشتند، منعقد شده است.
وی با بیان تشکیل کمیته های انضباط کار در کارگاه ها خصوصا اتحادیه های صنفی با هدف ایجاد محیطی سالم در راستای افزایش کارایی و بهبود کمی و کیفی فعالیت ها ابراز کرد: با شعار "هر کمیته انضباط کار یک مرجع حل اختلاف" ۲۰۳ کمیته انضباط کار در سال ۹۸ تشکیل شده است.
پاکدامن با اشاره به درخواست های متقاضیان اخذ تایید صلاحیت شرکت های خدماتی پشتیبانی و فنی مهندسی در سال ۹۸، عنوان کرد: در این زمینه ۳۹۲ درخواست در کمیته تایید صلاحیت شرکت های خدماتی تایید شده است.
وی افزود: این اداره کل نظارت قانونی بر عملکرد شرکت های مزبور را با هدف صیانت حقوق کارگران شاغل در این کارگاه ها، نظیر جلوگیری از انعقاد قراردادهای سفید امضا و واریز کلیه مطالبات به حساب بانکی کارگران در نظر گرفته است.
پاکدامن اضافه کرد: در راستای ارتقاء انگیزش کارگران و منع تبعیض پرداخت دستمزد بین کارگران برای کارهای هم ارزش با شرایط یکسان در ۱۴ کارگاه بالای ۵۰ نفر طرح طبقه بندی مشاغل پیاده سازی و مورد تایید این اداره کل قرار گرفته اند.
این مقام مسئول گفت: از وظایف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تنظیم و نظارت روابط کار و صیانت از نیروی کار است که با تعاملی که با تشکلات عالی کارفرمایی و کارگری استان به وجود آمده است خوشبختانه استان فارس کمترین تنش کارگری و کارفرمایی را داشته است.
پاکدامن با بیان اینکه در اداره روابط کار بیش از ۶۰۰۰ نفر ساعت کارگاه های آموزشی ویژه کارفرمایان و کارگران برگزار شده است؛ خاطرنشان کرد: این آموزش ها در راستای ارتقا مدیریت منابع انسانی و به منظور جلوگیری از بروز اختلافات کارگری و کارفرمایی خصوصا در کارگاه های کوچک و همچنین آموزش اعضای مراجع حل اختلاف در رابطه با منشور اداره جلسات در سال ۹۸ برگزار شده است.
انتهای پیام
نظرات