• سه‌شنبه / ۵ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۰:۰۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99010501907
  • خبرنگار : 50212

وقتی که خواب بودیم فرو ریخت

وقتی که خواب بودیم فرو ریخت

ایسنا/مرکزی شامگاه دوشنبه چهارم فروردین‌ماه بخشی از خانه تاریخی نادری در خیابان قیام ساوه، بر اثر بارش باران بهاری، فرو ریخت.

این منزل تاریخی که به سبک منازل اواخر دوران قاجار و در همسایگی مسجد مقدس زاده و آب انبار تخریب شده آن ساخته شده، به این دلیل که از آخرین خانه‌های قدیمی، ارزشمند و زیبای ساوه به شمار می‌رود، مورد توجه حامیان میراث فرهنگی ساوه و استان مرکزی بود.

به گفته "مهدی کتابدار" از فعالان فرهنگی ساوه، بسیاری از فرهنگ‌دوستان ساوجی در سال های اخیر در مورد این خانه به مسئولان فرهنگی و مدیران شهری مراجعه کردند تا با تملک و مرمت آن، این بنای اصیل برای شهر تاریخی ساوه حفظ شود، اما با بی مهری برخی مدیران، صحنه تلخ تخریب بخشی از این بنا با اولین باران بهاری را شاهد هستیم.

وی با انتقاد از تخریب انبوهی از خانه های محلات تاریخی ساوه در 10 سال گذشته گفت: متاسفانه تصمیمات اشتباه برخی برنامه ریزان شهری باعث شده است که خانه‌های تاریخی و بافت با هویت ساوه بعضا برای ساخت پارکینگ فضاهای تجاری، مورد هجمه لودرهای شهرداری قرار بگیرند و بسیاری معتقدند که میراث فرهنگی، در صیانت از این منازل، منفعلانه عمل کرده است.

کتابدار گفت: در مورد خانه نادری، شخصیت های فرهنگی و دغدغه‌مند شهر، بارها پیشنهاد تملک این منزل توسط شهرداری یا سایر ادارات را مطرح کردند، حتی گروهی از حامیان میراث فرهنگی پیگیر بودند که مرمت این بنا را با وجود مالک خصوصی، بر عهده بگیرند که به سرانجام نرسید و بخشی از این خانه بر دل های دوستداران معماری سنتی، آوار شد.

این فعال فرهنگی گفت: توقع زیادی نیست که نهادهای مسئول به فوریت اقدامات لازم را برای جلوگیری از تخریب بیشتر این خانه انجام دهند و اجازه ندهند که به بهانه کمبود منابع مالی، یک اثر دارای هویت به تلی از خاک تبدیل شود.

وی افزود: بادگیر خانه نادری یکی از آخرین بادگیرهای مرتفع ساوه است که روزگاری لک‌لک‌ها بر آن لانه می‌ساختند، اگر این بادگیر به سرنوشت سایر بادگیرهای ساوه دچار شود، با دنیایی از خاطرات یک محله باید خداحافظی کنیم.

رئیس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ساوه در پاسخ پیگیری ایسنا گفت: بنای تاریخی خانه نادری یکی از آثار تاریخی و معرف فرهنگ و تمدن شهر کهن ساوه است.

رضا ایاز افزود: این اثر تاریخی مالکیت شخصی دارد و تا کنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده است. میراث فرهنگی در جهت حفظ و صیانت از این ابنیه تاریخی با مکاتباتی که با شهرداری انجام داده  برای حفاظت و صیانت از آن تاکید کرده است.

ایاز با ابراز تاسف از تخریب این بنای تاریخی گفت: کارشناسان میراث فرهنگی ضمن بررسی دقیق علت تخریب برای جلوگیری از تخریب بیشتر با مالکان رایزنی خواهند کرد.

ایسنا پیشتر با انتشار گزارشی با عنوان "حفظ و مرمت خانه نادری احترام به فرهنگ مردم ساوه است" که در تاریخ 26 اسفندماه 96 بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت به معرفی این اثر تاریخی و مشکلات ثبتی و حفاظتی آن پرداخته بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha