سیدعلی آقازاده در جلسه مشترک قرارگاه پدافند زیستی استان با ستاد مدیریت بحران که از طریق ویدئوکنفرانس با فرمانداران سراسر استان برگزار شد، اظهار کرد: به دلیل بارندگیهای روزهای نخست سال، جلسه قرارگاه پدافند زیستی استان با ستاد مدیریت بحران به صورت مشترک برگزار می شود تا تهمیدات لازم برای مقابله با کرونا و سیلاب احتمالی اتخاذ شود.
وی با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شدت بارش ها تا میزان ۶۰ میلیمتر در دو روز آینده اظهار کرد: بر این اساس فرمانداران استان برای بارش تا ۶۰ میلیمتر برنامهریزی داشته باشند و برای اسکان چند ساعته و موقت مسافرین در ایام بارش نیز سازوکار لازم را اتخاذ کنند.
استاندار مرکزی در ادامه با تاکید بر لزوم آمادهباش در راستای مقابله با کرونا ویروس خواستار سرکشی مستمر فرمانداران از بیمارستانها و مراکز درمانی شد و اظهار کرد: کاهش قابل توجه میزان ورودی و خروجی به استان در ایام نوروز نشانگر همراهی مردم و اقدامات صورت گرفته ستاد مقابله با کرونا در سطح استان است.
وی با اشاره به برطرف شدن مشکل تامین الکل و ماسک در سطح استان گفت: براساس دستورالعمل جدید وزارت بهداشت، واحدهای تولید کننده ماسک و الکل مستقر در هر استانی در وهله اول موظف به تامین نیاز استان محل فعالیت خود هستند و مازاد آن را به می توانند به سایر نقاط کشور ارسال کنند.
آقازاده با تاکید بر اینکه تنها واحد تولید کننده ماسک استان در شهرستان زرندیه قادر است روزانه ۱۰۰ هزار عدد ماسک تولید کند، افزود: این میزان ماسک تولیدی می تواند نیاز استان را برطرف کند.
وی با تاکید بر ضرورت دقت در توزیع ماسک در استان گفت: نظارت بر قیمت تمام شده و توزیع الکل، ماسک و دارو باید بصورت دقیق انجام شود تا مفسدهای شکل نگیرد.
وی در خصوص تعطیلی اصناف نیز گفت: مصوبه ستاد ملی درخصوص تعطیلی بازار و اصناف تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری همچنان پابرجاست و براساس نیازهای استان، پیشنهادات مورد نیاز مطرح خواهد شد. همچنین استمهال در تسهیلات دریافتی اصناف از بانکها و تطبیق با مصوبات ستاد ملی از جمله پیشنهادات جدیدی است که مطرح خواهد شد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد ملی و استانی تا ۱۵ فروردین ماه سال جاری، اصناف غیرضروری صرف نظر از اینکه در چه مکانی فعالیت دارند، تعطیل هستند و هر کس که در اجرایی شدن این مصوبه مقاومت کند باید مسیر قانونی و قضایی را طی کند.
وی گفت: امیدواریم با همراهی صاحبان صنوف و با کمک اتاق اصناف و اتحادیههای صنفی و آحاد مختلف مردم بتوانیم کرونا را در روزهای آینده شکست دهیم.
آقازاده همچنین گفت: ادارات استان نیز از پنجم تا ۱۵ فروردین ماه به همان شیوه قبل از سال عمل کنند و مدیران ادارات تعداد پرسنل را به حداقل ممکن برسانند تا سقف کاهش نیرو به ۵۰ درصد ظرفیت نیروی انسانی برسد به شرط آنکه به وظایف قانونی ادارات لطمه ای وارد نشود.
وی گفت: بنابراین حداقل کاهش نیرو ۵۰ درصد باشد و فرمانداران نیز بر اجرای این مصوبه نظارت دقیق داشته باشند. همچنین در خصوص ساعت کاری ادارات تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا خواهیم بود.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: بر اساس نتایج آزمایشگاهی ۳۶ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در استان شناسایی شده است و به این ترتیب مجموع مبتلایان به این بیماری در استان به ۸۸۲ نفر رسیده است.
دکتر سیدمحمد جمالیان افزود: خوشبختانه از ابتدای شیوع بیماری در استان مرکزی ۵۴۴ نفر از بیماران کووید۱۹ در استان بهبود یافته و ترخیص شدهاند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
وی گفت: از ۳۶ مورد جدید به این ویروس در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵ مورد اراک، ۱۱مورد ساوه و زرندیه، دلیجان۵ مورد، محلات ۲ مورد، آشتیان ۲مورد و تفرش یک مورد بوده است.
همچنین مدیرکل هواشناسی استان مرکزی نیز گفت: میزان بارشها بطور میانگین در نقاط مختلف استان بین ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر پیش بینی شده است که در برخی نقاط تا ۶۵ میلیمتر نیز خواهد رسید.
محمد کمالی افزود: تا صبح فردا شدت بارشها افزایش یافته و در ارتفاعات به صورت برف خواهد بود. براین اساس در گردنهها و نقاط سردسیر باید تدابیر لازم اندیشیده شود و سرمازدگی باغات نیز دور از انتظار نیست و روند کاهشی دما به منفی یک تا منفی پنج درجه خواهد رسید.
انتهای پیام
نظرات