• پنجشنبه / ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98122922035
  • منبع : فضای مجازی

/یادداشت/

عدم امکان جابه‌جایی منابع مالی اصلی‌ترین مانع مبارزه موثر با کرونا در ایران

عدم امکان جابه‌جایی منابع مالی اصلی‌ترین مانع مبارزه موثر با کرونا در ایران

مبارزه موثر با کرونا به امکانات، اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی نیاز دارد. دولت ها موظفند علاوه بر بهره گیری از توان داخلی، کمبودها را از کشورهای دیگر تامین کنند.

به گزارش ایسنا، سعید محمدی، کارشناس روابط بین الملل در ادامه این مطلب در یادداشتی با عنوان  «عدم امکان جابه‌جایی منابع مالی و اقتصادی اصلی‌ترین مانع مبارزه موثر با کرونا در ایران» نوشت: در سایه تروریسم اقتصادی رژیم تروریستی آمریکا، چنین امکانی از دولت ایران سلب شده و علیرغم ادعای دروغینِ استثنا شدن تبادلات دارویی، به واسطه منع تبادلات مالی و پولی با ایران، سد بزرگی در این مسیر ایجاد شده است. جامعه بین المللی به خوبی مطلع است که این مشکلات به خاطر خروج غیر قانونی آمریکا از برجام و نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و نهایتا پیگیری سیاست فشار حداکثری بر ایران با تحمیل شدیدترین تحریم‌ها، به وجود آمده است. به واسطه این تحریم‌ها، عملا امکان نقل و انتقال پول در بانک‌های بین‌المللی برای کارگزاران و تجار ایرانی و واردات و صادرات، از بین رفته است.   
اینک که بیماری کرونا به عنوان یک معظل بین المللی در حال شیوع است و مهار نمودن این ویروس نیازمند تعامل و همکاری همه کشورهای عضو جامعه بین المللی است، ایران در سخت ترین شرایط قرار گرفته و تروریسم اقتصادی آمریکا مبارزه ی ایران با کرونا را در مقایسه با کشورهای دیگر سختتر کرده است. چندلایه بودن تحریم‌ها و مانع تراشی برای حمل و نقل، بیمه و انتقال ارز و... امکان خرید و انتقال دارو و تجهیزات پزشکی را از بین برده و بخاطر کاهش شدید درآمدها، دولت ایران قادر به اجرای تمامی سیاستهای تامینی و حمایتی از جمله قرنطینه شهرها و حمایت مالی موثر از اقشار آسیب دیده از شیوع کرونا نیست.  ایران در شرایط عادی می توانست مبارزه ی موثرتری با کرونا داشته باشد و ضمن نجات تعداد بیشتری از مردم مبتلا، تجربیات خود را برای جلوگیری از شیوع این ویروس در کشورهای دیگر، در اختیار آنها قرار دهد. با تروریسم اقتصادی آمریکا، نه تنها سلامت و حیات مردم کشورمان به خطر افتاده است، بلکه به واسطه ی تضعیف مسیر همکاریهای همه جانبه، مردم کشورهای دیگر نیز متضرر شده اند. با فراگیری کرونا، کشورها متحمل هزینه های مضاعفی برای مهار این ویروس خواهند شد.  
دکتر ظریف وزیر امور خارجه ایران طی نامه و گفت‌وگوهای تلفنی توضیحات دقیقی به دبیرکل سازمان ملل و همتایان خود در جهان ارائه نمود. او به صراحت تاکید نمود که تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا و جلوگیری از دسترسی ایران به منابع مالی، مشکل عمده ای را در تقابل با شیوع کرونا ایجاد کرده و باید سریعا پایان یابد.
تحریم کنندگان امیدوارند از این طریق توان دولت ایران و بخش خصوصی را تضعیف نمایند .در این شرایط سخت مناسب است که جامعه بین المللی از طریق عمل به وظایف انسانی خود، اقدام موثری برای توقف فوری تروریسم اقتصادی دولت ایالات متحده، انجام دهد و حداقل با نادیده گرفتن تحریمهای ظالمانه ی آمریکا، شریک جنایات آمریکا علیه مردم ایران نباشد. آزاد سازی منابع مالی ایران که در برخی از کشورها بلوکه شده است، در کنار کمکهای انسان دوستانه، گام بسیاری مهمی است که می تواند در مسیر مبارزه با یکجانبه گرایی آمریکا، موثر باشد. تنها حرکت یکپارچه و متحد کشورها می تواندآ آمریکا را از سیاستهای تجاوزکارانه و ظالمانه منصرف کند و بی عملی در مقابل این سیاستها می تواند خسارت فراوانی را بر جامعه ی جهانی تحمیل کند. مردم ایران همچنانکه مشکلات فراوانی را پشت سر گذاشته اند، وضعیت سخت کنونی بخاطر تروریسم اقتصادی آمریکا و شیوع کرونا را هم پشت سر خواهند گذاشت، ولی هرگز عملکرد دوست و دشمن را در این وضعیت سخت، فراموش نخواهند کرد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha