• یکشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 98122518752
  • خبرنگار : 50167

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان:

تداوم افزایش ابتلا به کرونا، کمبود تخت بیمارستانی را به دنبال خواهد داشت

تداوم افزایش ابتلا به کرونا، کمبود تخت بیمارستانی را به دنبال خواهد داشت

ایسنا/زنجان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: اکنون نگران پاسخ‌گو نبودن تخت‌های بیمارستانی به بیماران هستیم و اگر آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یابد، در تامین داروهای مورد نیاز نیز مشکل پیدا خواهیم کرد.

جواد تاج‌کی شب گذشته (۲۴ اسفند) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در رابطه با افزایش آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان، اظهار کرد: طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان افزایش پیدا کرده و علی‌رغم توصیه‌هایی که در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا به مردم داده شده است، متاسفانه باز هم شاهد افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در استان هستیم. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امروز جواب آزمایش ۳۱ نفر از بیمارن بستری شده مثبت اعلام شد که مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در استان به ۱۶۹ نفر رسید.

وی با اشاره به اینکه اکنون باید دقت بیشتری داشته باشیم و همه همشهریان باید نکات بهداشتی را رعایت کنند تا زنجیره انتقال بیماری در استان قطع شود، افزود: باور داشتن به وجود مشکل موجب قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا است که گویا تاکنون این باور در بین مردم به وجود نیامده و تولید و توزیع مواد بهداشتی عامل حفاظت در برابر بیماری نیست و تنها راه محافظت شخصی، ماندن در خانه است.

این مسئول با بیان اینکه متاسفانه آمار بیمارستانی در حال افزایش است و ما نگران پاسخ‌گو نبودن تخت‌های بیمارستانی به بیماران هستیم و اگر آمار مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یابد در تامین داروهای مورد نیاز نیز مشکل پیدا خواهیم کرد، تصریح کرد: تا امروز نیازهای دارویی موجود را تامین کرده‌ایم ولی اگر تعداد بیماران مبتلا به کرونا افزایش پیدا کند، نگرانی اصلی ما به سمت چگونگی تامین داروهای مورد نیاز می‌رود، زیرا این بحث تنها مختص کشور ما نبوده و یک بحث جهانی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ادامه داد: بیماری کرونا در دنیا گسترش یافته و نیاز به دارو در همه کشورها وجود دارد که در مجموع تامین این نیازها به سختی صورت می‌گیرد، بنابراین باید کمک کنیم تا ویروس کرونا شیوع پیدا نکند.

تاج‌کی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی و پیش‌بینی کمیته فعال تحقیقاتی دانشگاه علوم‌پزشکی استان به دنبال تامین نیازها هستیم، زیرا آنان سه سناریو زمان شروع بیماری، پیک بیماری و پایان آن را بررسی کردند و تاکنون نیز بر اساس این پیش‌بینی‌ها پیش رفته‌ایم، اظهار کرد: خوشبختانه مراکز خوبی در زمینه تولید الکل و نیز مراکزی که می‌توانند الکل را تبدیل به فرآورده‌های قابل استفاده به صورت ضدعفونی کنند، در استان داریم که مقادیر زیادی محلول‌های ضدعفونیکننده در فرم‌های مختلف مثل ژل یا محلول تهیه شده است که روزانه در داروخانه‌های سطح استان توزیع می‌شود.

وی در رابطه با توزیع دو تن محلول ضدعفونیکننده حاوی الکل، افزود: امروز حدود دو تن محلول ضدغفونیکننده در سطح داروخانه‌های استان توزیع خواهد شد که از این بابت مردم، دیگر نگرانی نخواهند داشت؛ ولی اکنون معضل ما عدم رعایت نکات بهداشتی توسط متقاضیان است که خدایی نکرده، فشردگی حضور مردم به انتقال بیماری کمک کند که در این خصوص با داروخانه‌های استان صحبت‌هایی شده است.

این مسئول در پاسخ به این سئوال که مصرف مواد ضدعفونی کننده و الکل تا چه میزان به سلامت افراد و محیط زیست آسیب نمی‌رساند، تصریح کرد: به هر حال این اقلام شیمیایی هستند و هر چقدر کمتر مصرف شود هم به صلاح مصرف‌کننده و هم به صلاح محیط‌زیست است. اگر مردم در خانه بمانند نیاز به اسپری‌های ضدعفونی کننده ندارند و می‌توانند از آب و صابون استفاده کنند که ضرر آن بسیار کم‌تر از فرآورده‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل و یا ترکیبات دیگر بوده و توصیه می‌شود حتی‌الامکان مصرف این مواد کمتر شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان ادامه داد: دارو و واکسنی تاکنون برای ویروس کرونا ساخته نشده است که قابل استفاده باشد، زیرا برای اینکه یک دارو و واکسن از زمانی که تولید می‌شود تا مصرف بالینی پیدا کند به زمان زیادی نیاز دارد و آزمایش‌های مختلفی بر روی حیوانات آزمایشگاهی و سپس بر روی انسان‌های داوطلب انجام می‌شود که زمان‌بر است.

تاج‌کی اظهار کرد: پس از انجام آزمایش‌های لازم برای تولید واکسن و دارو، اجازه مصرف توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تایید شده و قابل مصرف عمومی است که این پروسه نیاز به زمان زیادی دارد؛ بنابراین پیدا کردن داروی بیماری کرونا نمی‌تواند واقعیت داشته باشد، زیرا این پروسه‌ها باید طی شود تا این فرآوری برای درمان انسان‌ها به کار گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا می‌تواند به‌عنوان بیوتروریسم هم مطرح باشد ولی من در این رابطه به طور قطعی نمی‌توانم اظهارنظر کنم، افزود: تاکنون مسمومیت مصرف متانول در زنجان روی نداده است، مردم باید متوجه باشند که متانول ضدعفونیکننده نیست و به شدت آسیب‌زا بوده و اندام‌های بدن را دچار اختلال می‌کنند.

این مسئول با اشاره به موضوع قاچاق و نقش آن در حملات بیوتروریسم، خاطرنشان کرد: بارها این موضوع را مطرح کرده‌ایم که کالاهای قاچاق به دلیل شرایط خاص حمل و نگه‌داری می‌توانند منبع خطر باشند، ولی اغلب نادیده گرفته می‌شود. کالای سلامت محور کالایی است که تاریخ انقضا دارند، این تاریخ در صورتی اعتبار دارد که مکان ساخت، نگه‌داری و شرایط حمل و نقل آن مشخص باشد، در آن شرایط دارای اعتبار بوده و کالای قاچاق لحاظ نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha