امیرعلی ابوالفتح در گفتوگو با ایسنا گفت: مشکل این است که ایالات متحده آمریکا نمی پذیرد که ایران را در بخشهای دارویی و غذا تحریم کرده است. اگر این را قبول داشت به لحاط قانونی، ایران می توانست از ابزارهای بین المللی برای مقابله با آن اقدام کند. اکنون چین، مراجع بین المللی، برخی اعضای کنگره و برخی کشورهای دیگر خواستار رفع تحریم های ایران در بخش های بشردوستانه شدند اما آمریکا به این سخنان و درخواست ها توجهی ندارد.
وی ادامه داد: آمریکا حتی برای ارسال کمکهای بشردوستانه شرط گذاشته است که در مقابل این کمک ها، ایران نیز زندانیان دو تابعیتی را آزاد کند. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا حتی در توییتی از کشورهایی که قصد کمک به ایران را برای مقابله با ویروس کرونا دارند خواست که این کمک ها را در قبال آزادی زندانیان دو تابعیتی انجام دهند.
وی ادامه داد: آمریکایی ها مدعی هستند تسهیل و برداشتن تحریم ها از بخش های دارویی برای ایران، اقدامی بشردوستانه است و ایران نیز باید ما به ازاء آن را اقدامی بشردوستانه انجام دهد و آن آزادی زندانیان دوتابعیتی است. قطعا این موضع و اقدام آمریکا نوعی باج خواهی و تسویه حساب سیاسی با ایران است.
ابوالفتح تصریح کرد: معتقدم با این شرایط هیچ چشم انداز روشنی از برداشته شدن تحریم ها وجود ندارد. حتما پیام ها و نامه آقای ظریف در این رابطه قابل تقدیر و پسندیده است و باید در این شرایط از همه ظرفیت ها برای رساندن پیام ایران نسبت به تحریم های ظالمانه آمریکا استفاده کنیم اما شخصا امیدی به رفع تحریم ها ولو در بخش غذا و دارو در این شرایط با توجه به رویکرد ترامپ ندارم.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: بعید می دانم حتی در این شرایط آمریکا دست از فشار حداکثری علیه ایران بردارد. اگر در این شرایط تحریم جدید اعمال نکند باید خدا را شکر کرد. به نظر می آید آمریکا حتی از تشدید فضا در این شرایط ابایی ندارد و احتمال درگیری نظامی با ایران در عراق هم می رود. آنها حتی اخیرا سعی کردند به کشورهایی که نفت ایران را روی آب خریداری می کنند هشدارهایی دهند که نفت نخرند. لذا به نظر نمی رسد که آمریکا آماده تسهیل شرایط و مناسبات با ایران به بهانه ویروس کرونا باشد و حتی احتمال دارد سیاست فشار حداکثری را تشدید کند.
انتهای پیام
نظرات