• پنجشنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98121914253
  • خبرنگار : 71565

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:

طرح تقلیل حبس تعزیری بر اثرگذاری مجازات حبس می‌افزاید

طرح تقلیل حبس تعزیری بر اثرگذاری مجازات حبس می‌افزاید

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری را طرحی تاثیرگذار بر کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها دانست و گفت: این طرح می‌تواند بر اثرگذاری مجازات حبس بیفزاید.

یحیی کمالی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح تقلیل مجازات حبس و اثرگذاری این طرح بر کاهش جمعیت کیفری و تسهیل بازپروری مجرمین گفت: فلسفه وجودی مجازات ها در اسلام و همچنین در قانون مجازات اسلامی بازدارندگی و بازگشت مجدد مرتکبین به جامعه است.

وی افزود: ما در سال های اخیر شاهد کاهش اثرگذاری مجازات ها و به خصوص کاهش جنبه بازدارندگی مجازات حبس بوده‌ایم؛ با توجه به اخذ مرخصی های متعدد در جریان حبس های طویل المدت نه خود مجرم و نه جامعه بازدارندگی مجازات حبس را احساس نمی کردند.

نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: بر همین اساس قانونی شدن طرح تقلیل مجازات حبس کمک می‌کند که از مدت مجازات حبس کاسته و به اثرگذاری آن افزوده شود به صورتی که وقتی ۱۵ سال حبس را به ۷ سال حبس کاهش دهیم فرد واقعا ۷ سال زندان را تحمل می‌کند؛ در واقع باید به گونه ای شود که به این ولنگاری حوزه مجازات های جایگزین پایان داده شود و در یک چارچوب قانونی قرار گیرد.

کمالی پور اضافه کرد: اگر این طرح(تقلیل مجازات حبس تعزیری) به تصویب برسد و نهایی شود، می‌تواند جمعیت کیفری زندان را کاهش دهد و بر اثرگذاری مجازات حبس بیفزاید، در این طرح بر تعداد جرائم قابل گذشت افزوده شده و اصلاحات مختلفی انجام شده،‌ این طرح می‌تواند شرایط خوبی را برای مجازات‌ها فراهم کند، حال باید ببینیم ایرادات شورای نگهبان به این طرح چگونه در مجلس برطرف می‌شود.

به گزارش ایسنا، دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری ۱۲ آبان ماه با ۱۸۰ رای موافق تصویب شد، سپس کمیسیون حقوقی و قضایی این طرح را رد کردند، سپس نمایندگان در جلسه علنی ۱۴ آبان ماه گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در رابطه با رد کلیات طرح دو فوریتی این طرح را بررسی و در نهایت با ۱۱۵ رای موافق، ۶۳ رای مخالف و ۹ رای ممتنع با گزارش کمیسیون مخالفت کردند یعنی در واقع با کلیات این طرح موافقت کردند، مجددا پس از بررسی های این طرح در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و با تغییرات عمده‌ای که در آن به گفته فتحی طراح این طرح  ایجاد شده بود،‌ این طرح در تاریخ ۱۵ دی ماه در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و پس از آن برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد. شورای نگهبان نیز در تاریخ ۱۲ بهمن ماه نظر خود را اعلام کرد و ایرادات زیادی را به این طرح وارد دانست؛ اما هنوز این ایرادات مورد بررسی و اصلاح مجلس قرار نگرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha