• شنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98121713043

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد:

حضور رو به رشد دانشگاه‌های ایرانی در رتبه بندی «کیواس»

حضور رو به رشد دانشگاه‌های ایرانی در رتبه بندی «کیواس»

ایسنا/فارس سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اشاره به انتشار دهمین دوره رتبه بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان توسط پایگاه رتبه بندی کیواس، به حضور رو به رشد دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه بندی خبر داد.

به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین‌المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی گفت: در این رتبه بندی تعداد یکهزار و ۳۶۸دانشگاه از ۸۳ کشور در ۴۸ موضوع ارزیابی شده‌اند که از کشور ایران ۱۴ دانشگاه در ۱۳ حوزه موضوعی حضور دارند.

او اظهار کرد: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان انجام می‌شود. یکی از رتبه بندی‌های مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می‌دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه‌ها در حوزه‌های موضوعی مختلف است. 

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ادامه داد: رتبه بندی موضوعی کیو اس بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index  انجام می‌شود و این شاخص‌ها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، برای معرفی بهترین دانشگاه‌ها مشخص می‌شوند. بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجی‌ها به دست می‌آید.

به گفته دهقانی، رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۲۰ میلادی دانشگاه‌های برتر دنیا را در ۴۸ حوزه موضوعی در قالب ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است.

سرپرست ISC در ادامه گفت: در رتبه بندی که در ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی انجام شده است، دانشگاه‌های ایران همانند سال ۲۰۱۹ در سه حیطه مهندسی- فناوری، علوم زیستی-پزشکی و علوم طبیعی دارای رتبه در بین دانشگاه‌های برتر دنیا شده اند.

دهقانی افزود:  در حوزه کلی مهندسی و فناوری مانند رتبه بندی سال ۲۰۱۹ سه دانشگاه صنعتی شریف و تهران و صنعتی امیرکبیر حضور دارند، هر سه دانشگاه نسبت به سال پیش ارتقا رتبه بسیار خوبی داشته‌اند. دانشگاه صنعتی شریف توانسته است از رتبه ۳۰۸ به ۲۲۱ و دانشگاه تهران توانسته است از بازه رتبه‌ای ۴۰۱-۴۵۰ به ۲۷۲ و دانشگاه صنعتی امیرکبیر از رتبه ۴۵۱-۵۰۰ به ۳۶۱ ارتقاء  پیدا کند.

او خاطرنشان کرد: در حوزه کلی پزشکی و علوم زیستی نیز مانند سال گذشته تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور دارد. در حوزه کلی علوم طبیعی شاهد حضور دو دانشگاه هسایم و دانشگاه تهران نیز علاوه بر دانشگاه صنعتی شریف که تنها دانشگاه این حوزه در سال ۲۰۱۹ بود، توانسته است در این رتبه بندی حضور داشته باشد.

سرپرست ISC ادامه داد: این نتایج نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰ دانشگاه‌های ایران در ۱۳ حوزه موضوعی حضور دارند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۶، تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پزشکی با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ حضور داشته است. افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در سال ۲۰۱۷ از یک حوزه به ۸ حوزه، در سال ۲۰۱۸ به ۹ حوزه موضوعی و در سال ۲۰۱۹ به ۱۳ حوزه موضوعی حاکی از تلاش مستمر علمی دانشگاه های کشور برای حضور در میان دانشگاه های تراز جهانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha