• چهارشنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98121411220
  • خبرنگار : 71604

پژوهشگران کانادایی مطرح کردند

پیشگیری از دیابت با مصرف پرتقال

 پیشگیری از دیابت با مصرف پرتقال

پژوهشگران کانادایی در بررسی جدید خود دریافتند نوعی مولکول که در پرتقال وجود دارد، می‌تواند به پیشگیری از بیماری قلبی و دیابت کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی "دانشگاه اُنتاریو"(UWO)، شاید مصرف دو لیوان آب پرتقال در روز بتواند مشکل اضافه وزن را برطرف کند و خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهدـ

پژوهشگران دانشگاه وسترن انتاریو در بررسی‌های خود، مولکولی را در پرتقال‌های شیرین و نارنگی یافته‌اند که "نوبیلتین"(Nobiletin) نام دارد و می‌تواند اضافه وزن و عوارض ناشی از آن مانند بیماری قلبی و دیابت را برطرف کند.

پژوهشگران در این بررسی نشان دادند موش‌هایی که با رژیم غذایی حاوی چربی و کلسترول بالا تغذیه شده‌اند، با دریافت نوبیلتین، لاغرتر می‌شوند و سطح مقاومت بدن آنها در برابر انسولین نیز کاهش می‌یابد.

دکتر "موری هاف"(Murray Huff)، استاد دانشگاه وسترن انتاریو گفت: هدف ما از این پژوهش، اثبات اثر نوبیلتین بود. ما در این پژوهش نشان داده‌ایم که نوبیلتین می‌تواند آثار منفی ناشی از اضافه‌ وزن مانند بیماری قلبی و دیابت را در موش‌هایی که به این مشکلات مبتلا هستند، کاهش دهد.

هاف و گروهش هنوز نتوانسته‌اند نحوه عملکرد نوبیلتین را دقیقا توضیح دهند. فرضیه آنها این است که احتمالا مولکول در مسیری حرکت می‌کند که وظیفه تنظیم چربی را در بدن بر عهده دارد. این تنظیم کننده موسوم به "پروتئین کیناز وابسته به AMP" مکانیسمی را در بدن راه‌اندازی می‌کند که چربی را برای تولید انژری می‌سوزاند و ساخت چربی را متوقف می‌کند.

در هر حال هنگامی که پژوهشگران، اثر نوبیلتین را بر موش‌هایی که پروتئین کیناز AMP با اصلاح ژنتیکی از بدن آنها حذف شده بود، بررسی کردند، اثرات مشابهی را دیدند.

هاف ادامه داد: موضوعی که هنوز برای ما حل نشده باقی مانده، نحوه عملکرد نوبیلتین است.

اگرچه عملکرد نوبیلتین هنوز ناشناخته مانده اما نتایج این پژوهش، از اهمیت بالینی بسیاری برخوردار است زیرا نشان می‌دهد که نوبیلتین، تداخلی با عملکرد داروهای دیگر ندارد و کار خود را با توجه به سیستم کیناز AMP انجام می‌دهد.

پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد، این بررسی را روی انسان انجام دهند و اثرات آن را بر انسان مشاهده کنند.

این پژوهش، در مجله "Journal of Lipid Research"  به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha