به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در بیانیهای گفت: هیچکس در غرب به اقدامات ترکیه که با نقض قوانین بینالمللی یک نیروی ضربت به بزرگی یک لشکر مکانیزه در ادلب سوریه مستقر کرده است تا "توافقهای سوچی را به هر قیمتی اجرا کند" توجهی ندارد.
این سخنگو تاکید کرد، تهدیدهای عمومی به نابودی تمام یگانهای نیروهای دولت سوریه و بازگرداندن کنترل بزرگراه ام۵ (M۵) به دست تروریستها، از دید ایالات متحده و اروپا "حق مشروع آنکارا در دفاع" است. ژنرال کوناشنکوف افزود، در همین حال غرب به طور غیر منصفانهای دمشق را به "جرایم جنگی، فاجعه انسانی و ایجاد میلیونها آواره" متهم میکند.
"نگرانیهای ساختگی غرب" درباره وضعیت انسانی ادلب
سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین ادعاهای کشورهای غربی درباره نگرانیهایشان بر سر وضعیت انسانی در استان ادلب سوریه را که اخیرا شاهد افزایش تنشها بوده است، به عنوان "ریاکاری کامل" رد کرد و گفت ارتش روسیه در حال تامین تمام کمکهای ضروری به سوریها است.
کوناشنکوف تاکید کرد: در بحبوحه ریاکاری کامل و نگرانیهای ساختگی غرب بر سر شرایط انسانی در منطقه کاهش تنش ادلب، تنها مرکز روسی برای آشتی طرفین مخالف و دولت مشروع سوریه تمام کمکهای لازم به ساکنان محلی را به صورت روزانه به مناطق آزاد شده ارسال میکنند.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه ادامه داد: سوریهای رنج کشیده از دست تروریستها، حتی از وجود شبه-مدافعان متعدد در اروپا و آمریکا و کمک انسانی پر تجمل آنها که طبق ادعاها طی سالهای گذشته ارسال شده است، بیاطلاع هستند.
حملات به شهرکها و پایگاه حمیمیم "روزانه" شده است
سخنگوی وزارت دفاع روسیه تاکید کرد، بعد از ۱۸ ماه از عقد توافقهای سوچی با ترکیه درباره سوریه، بمباران شهرکهای آرام و پایگاه هوایی حمیمیم از سوی تروریستها به امری روزانه تبدیل شده است.
کوناشنکوف گفت، نه تنها کشورهای غربی بلکه سازمان ملل متحد هم در سال ۲۰۱۸ از امضای توافقهای سوچی میان روسیه و ترکیه برای ایجاد منطقه کاهش تنش ادلب استقبال کردند. این ژنرال خواستار اجرای وظایف آنکارا برای جدایی و بیرون راندن تروریستها از مرزهای خارجی این منطقه کاهش تنش در عمق ۱۵-۲۰ کیلومتری و عقبنشینی تسلیحات توپخانهای سنگین از آنجا شد که مهمترین بخش از این توافقها به شمار میرود.
این مقام دفاعی روس تاکید کرد: در عوض، نتیجه حدود ۱۸ ماه توافق، ازدحام هیات تحریر الشام (جبهه النصرة سابق)، حزب اسلامی ترکستان و گروه مسلح حراس الدین -که همگی اینها از سوی سازمان ملل متحد به عنوان گروه تروریستی شناخته شدند- به جای "اپوزیسیون میانهرو" در شمال، در مرز ترکیه بود. مناطق مستحکم تروریستها با پستهای دیدهبانی ترکیه که طبق این توافق ایجاد شد، ادغام شدند.
کوناشنکوف تاکید کرد: حملات و بمباران توپخانهای شهرکهای آرام و پایگاه هوایی حمیمیم روسیه از مناطق مختلف به امری روزانه تبدیل شده است.
سخنگوی ارتش ترکیه هنوز در این رابطه اظهارنظری نکرده است.
مواضع وزارت دفاع روسیه در آستانه نشست فردا (پنجشنبه) در مسکو میان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه مطرح می شود. انتظار میرود آنها برای کاهش تنشها که به شکلی خطرناک روسیه و ترکیه را به رویارویی نظامی مستقیم نزدیک میکند، تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات