• سه‌شنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98121310739
  • خبرنگار : 71415

پایان آتش بس و حملات طالبان به پایگاه‌های ارتش افغانستان

پایان آتش بس و حملات طالبان به پایگاه‌های ارتش افغانستان

مقام‌های افغانستان امروز (سه‌شنبه) اعلام کردند، شبه‌نظامیان طالبان ساعاتی بعد از پایان آتش‌بس مقطعی موقت در این کشور دست به بیش از ۱۲ حمله به پایگاه‌های ارتش افغانستان زده‌اند؛ رخدادی که مذاکرات صلح میان دولت کابل و این شبه‌نظامیان را با اما و اگر روبرو می‌سازد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر طبق توافق صلحی که روز شنبه میان آمریکا و طالبان در شهر دوحه قطر امضا شد، قرار است مذاکرات صلح بین افغانی از روز ۱۰ مارس آغاز شود اما اختلاف دو طرف بر سر مساله تبادل زندانی‌ها اما و اگرهایی را در خصوص این مذاکرات به وجود آورده است.

توافق مذکور دربردارنده تعهد طالبان به آزاد کردن بالغ بر ۱۰۰۰ زندانی و همین طور تعهد دولت کابل به آزاد ساختن حدود ۵۰۰۰ زندانی طالبان بوده است و این شبه‌نظامیان این آزاد کردن زندانیان را به عنوان پیش شرط مذاکرات با دولت کابل مطرح کرده‌اند اما اخیرا اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان با انجام این کار قبل از شروع مذاکرات مخالفت کرد.

این مناقشه حاکی از وجود مسیری دشوار برای این مذاکرات بوده و تصمیم روز دوشنبه طالبان برای پایان دادن به آتش بس مقطعی مسائل را هر چه بیشتر پیچیده ساخته است.

یک مقام وزارت دفاع که نامش را فاش نکرد به خبرگزاری فرانسه از وقوع حملات شبانه به نیروهای دولتی افغان در ۱۳ تا از ۳۴ استان این کشور خبر داد.

در یک بیانیه دولت افغانستان اعلام شد، در یکی از حملات که در استان قندهار در جنوب این کشور به وقوع پیوست، دو سرباز افغان کشته شدند.

همچنین سخنگوی والی استان لوگر افغانستان نیز گفت، در حمله‌ای در این استان پنج نیروی امنیتی کشته شدند.

چند روز پیش دولت افغانستان هیاتی را به قطر فرستاد تا "ارتباطات اولیه" را با شبه‌نظامیان طالبان برقرار کند اما سهیل شاهین، ‌سخنگوی طالبان امروز اعلام کرد، این شبه‌نظامیان با نمایندگان کابل به جز به منظور بحث بر سر آزاد کردن زندانیان این گروه دیدار نخواهد کرد.

وجود اختلافات آشکار در توافق دوحه با اعلامیه مشترک آمریکا و افغانستان که در شهر کابل منتشر شد نشان دهنده موانع پیش روی مذاکرات بین افغانی است.

توافق آمریکا و طالبان متعهد به آزاد سازی زندانی ها شده در حالی که سند کابل تنها ملزم ساخته که دو طرف "امکان پذیر بودن آزادی زندانی‌ها" را تعیین کنند.

هیات سازمان ملل در افغانستان در بیانیه‌ای خواستار "تداوم روند کاهش خشونتها" به منظور حفظ و تقویت محیطی شد که منجر به آغاز مذاکرات بین افغانی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha