سیامک اسدی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با کاهش مراجعه کننده به مراکز انتقال خون به دلیل کروناویروس جدید، اظهار کرد: کروناویروس جدید باعث کاهش مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون استان شده که ناشی از ترس مردم در رابطه با این ویروس جدید است. در حال حاضر دخایر خون و فرآوردههای آن پاسخگوی نیاز همشهریان بوده ولی با توجه به اینکه نیاز به خون و فرآودههای آن یک نیاز دائمی و همیشگی است، جوانان استان که دارای شرایط خوب روحی و جسمی هستند نباید از اهدای خون غفلت کنند.
وی در رابطه با غربالگری اهداکنندگان خون در زنجان، افزود: برای شناسایی مبتلایان، در بدو ورود به مراکز اهدای خون پرسشنامهای در اختیار مراجعان قرار میگیرد و سئوالاتی در این خصوص که آیا به مناطق آلوده به ویروس سفر کردهاند یا نه، آیا علائم سرماخوردگی، آنفلوانزا و یا مشکوک به کووید ۱۹ در آنان وجود دارد یا خیر و در بدو ورود نیز تب فرد را میسنجند و اگر فرد علائمی مشابه با کووید ۱۹ داشته باشد، به مدت یک ماه از اهدای خون معاف میشوند و پس از گذشت این مدت برای این کار دعوت می شوند.
این مسئول در رابطه با اقدامات حفاظتی ادارهکل انتقال خون در راستای پیشگیری از بیماری کرونا در استان، تصریح کرد: این ادارهکل طبق پروتکل قبلی خود، روزانه در هر شیفت سه بار محیط را ضدعفونی میکردند و اکنون با توجه به شیوع پیشگیری از ویروس کرونا، کارکنان این اداره از اقلام بهداشتی و وسایل یکبار مصرف استفاده میکنند و برای خدماترسانی بهتر، رعایت اصول و نکات بهداشتی کمترین ارتباط بین پرسنل و اهداکننده وجود دارد.
مدیرکل انتقال خون استان زنجان با اشاره به اینکه تعداد دفعات نظافت و ضدعفونی مراکز انتقال خون به چهار بار روزانه افزایش یافته و تا پایان مهار بیماری همچنان ادامه خواهد داشت، ادامه داد: افراد جامعه باید نکات بهداشتی را رعایت کرده و برخی از کارهای غیرضروری خود را برای پیشگیری از شیوع کروناویروس به تعویق بیاندازند.
وی با اشاره به اینکه هر تبی ناشی از کروناویروس نبوده و ممکن است ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا باشد، افزود: کشور در زمان شیوع آنفلوانزا شرایط ثابتی داشت اما اکنون با توجه به وجود کروناویروس از بیماران تالاسمی، سرطانیها و تصادفی غافل نشوند و نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات