حسن لاسجردی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه مقامات در دولت عراق از ادبیاتی برخوردار هستند که این ادبیات با خواسته معارضین عراقی در خیابانها همخوانی ندارد ، گفت: توفیق علاوی که قبول کرده بود با پذیرش مسئولیت نخست وزیری، کابینه جدیدی را تشکیل دهد و همچنین گروههای سیاسی در پارلمان عراق همگی به نوعی از ادبیاتی استفاده کردند که باعث شد ما شاهد تداوم بحران در عراق باشیم.
وی با بیان اینکه آقای علاوی در ابتدای پذیرش سمت نخست وزیری اعلام کرد که قصد دارد دولتی عملگرا و تکنوکرات ایجاد کند، به نحوی که گروهها، احزاب و تشکلهای سیاسی در عراق از دولت سهم خواهی نکنند و شراکت چندانی در دولت نداشته باشند ، افزود: تحقق این موضوع با توجه به بافت قدرت سیاسی و طایفهای در عراق کار سختی بود و در همین چارچوب او نتوانست کابینه مورد نظر خود را تشکیل بدهد و مجبور به استعفا از سمت نخست وزیری شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تحولات در عراق سختتر و پیچیدهتر از قبل شده است، گفت: این روند باعث شد که آقای« عادل المهدی» که مسئولیت پیشبرد امور در عراق را در غیاب وجود نخست وزیر بر عهده دارد روز دوشنبه بیانیهای را منتشر کند و درخواست به غیبت داوطلبانه در سمت نخست وزیری و تشکیل جلسات هیئت دولت به ریاست یکی از وزرا و معاونین دولت کند .
وی با بیان اینکه عادل عبدالمهدی در چند ماه اخیر پس از استعفای خود، پیشبرد امور در عراق را بر عهده داشته ولی هیچ جا این فعالیتها و تلاشها دیده نشده و از طرف دیگر برای انتخاب نخست وزیر جدید و اعضای کابینه نیز با او رایزنی جدی انجام نشده است، افزود: در چنین شرایطی او تصمیم گرفت که از مسئولیت اجرایی کناره گیری کند و به نظر میرسد که این یک رفتار منطقی در حوزه سیاست است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه با توجه به بافت قدرت عراق و پیوندهای طایفهای و مذهبی، تشکیل کابینهای که احزاب و گروههای سیاسی سهم چندانی در آن نداشته باشند کار سختی است و در همین راستا توفیق علاوی نیز نتوانست به موفقیتی دست پیدا کند ،گفت: حوزه قدرت در عراق فضای راحتی نیست. بنابراین به نظر میرسد فرد بعدی که مسئولیت تشکیل دولت در عراق را بر عهده میگیرد در کنار اینکه دولتی عملگرا تشکیل می دهد باید به فضای حوزه قدرت در این کشور توجه داشته باشد و قطعا بدون مشارکت احزاب و گروههای سیاسی در پارلمان این کشور نمیتواند به موفقیتی در تشکیل کابینه دست پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این امر مغایر با خواسته معترضین نیست، با توجه به این که آنها معتقد به وجود فساد در برخی از گروههای سیاسی در عراق هستند، گفت: در ارتباط با معترضین در عراق دو موضوع مطرح است یک نکته اینکه معترضین به چه میزان نماینده واقعی مردم در عراق هستند و از سوی دیگر آیا همه احزاب سیاسی در عراق که در ساختار قدرت نیز بودهاند فاسد هستند؟ به نظر نمیرسد چنین باشد. برخی از احزاب و گروههای سیاسی در دولتهای گذشته عراق سهم و مشارکت داشتند ولی عملکرد پاکی دارند.
لاسجری تصریح کرد: به نظر میرسد که فردی که در آینده مسئولیت تشکیل کابینه در عراق را بر عهده می گیرد، میتواند از توان و پتانسیل گروههای سیاسی که عملکرد پاکی داشتهاند با توجه به توانمندیهایشان استفاده کند.
وی در پایان صحبتهای خود با اشاره به اهمیت ایجاد ثبات در عراق در آینده بسیار نزدیک افزود: ادامه روند کنونی در این کشور، باعث ایجاد گسل در عراق خواهد شد و این به نفع نیروهای گریز از مرکز است. نیروهایی که علاقهمند هستند تشکیل دولت در عراق با تاخیر هر چه بیشتری مواجه شود تا آنها بتوانند از این فضا، هر چه بیشتر برای تامین منافع خود استفاده کنند.
انتهای پیام
یک کارشناس مسائل غرب آسیا :
ادامه روند کنونی در عراق ، به نفع نیروهای گریز از مرکز در این کشور است
یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تحولات کنونی در عراق از جمله استعفای «محمد توفیق علاوی» نخستوزیر منتخب این کشور اظهار کرد: تحولات در عراق مقداری پیچیدهتر از قبل شده است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات