• یکشنبه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۷:۱۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98121108882
  • خبرنگار : 50040

یک متخصص بیماری های عفونی:

وحشت از کرونا مردم را خودبیمارانگار کرده است

وحشت از کرونا مردم را خودبیمارانگار کرده است

ایسنا/گیلان متخصص بیماری های عفونی اپیدمی «وحشت از کرونا» را خطرناک تر از اپیدمی کرونا دانست و گفت: مردم دچار خودبیمارانگاری شده اند.

دکتر آیدین پورکاظمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر کشور و استان ما درگیر اپیدمی کرونا شده است، اظهار کرد: این اپیدمی جهانی پیش بینی شده بود و لذا در چنین شرایطی باید اطلاعات خودمان را درباره کرونا افزایش دهیم.

وی از شیوع یک اپیدمی خطرناک تر در کنار اپیدمی کرونا خبر داد و تصریح کرد: این اپیدمی که قدرت سرایت به مراتب بیشتری نسبت به کرونا دارد، اپیدمی «وحشت از کرونا» نام دارد و بخش بزرگتری از جامعه ما و در تمام سطوح دچار آن شده اند.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به عوارض اپیدمی وحشت از کرونا، افزود: وحشت از کرونا علاوه بر اینکه سلامت روانی افراد را به خطر می اندازد و آرامش اجتماعی و اقتصادی را مختل می کند، درمان و مدیریت کرونا را با مشکل مواجه می کند.

این متخصص بیماری های عفونی اینترنت و فضای مجازی را شاهراه اطلاعاتی ما دانست و عنوان کرد: فضای مجازی در کنار اطلاعات درست، چندین برابر اطلاعات نادرست و جعلی ارائه می کند و مردمی که دچار استرس و اضطراب هستند این اطلاعات را سریعا می پذیرند لذا مردم برای کسب اطلاعات موثق به سایت های معتبر جهانی همچون سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه مردم در اپیدمی کرونا خودبیمارانگاری پیدا کرده اند، گفت: برخی از افراد احساس می کنند علائم کرونا دارند و لذا حجم مراجعات به مراکز درمانی چندین برابر شده است و همه خودشان را کرونایی می دانند. البته امکانات پزشکی ما کافی، اما تعریف شده است و این حجم از مراجعات خدمات رسانی را دچار اختلال می کند.

پورکاظمی شروع بیماری کووید ۱۹ را مانند سرماخوردگی آرام دانست و اضافه کرد: این بیماری معمولا با تب و گلودرد و تک سرفه های خشک و احساس درد در بدن خودش را نشان می دهد، اما بسیاری از افراد دارای این علائم خیلی زود خوب می شوند و از هر پنج نفر، چهار نفر اصلا علائم ندارند و فقط آلوده هستند.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا تنها یک سرماخوردگی خفیف را تجربه می کنند، یادآور شد: کرونا زمانی خطرناک می شود که فرد بعد از پنج روز بر تعداد سرفه هایش افزوده شده باشد و تب بالا داشته باشد و احساس تنگی نفس کند.

مدیر گروه علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان استرس و اضطراب را موجب احساس تنگی نفس دانست و خاطرنشان کرد: تنگی نفس با احساس تنگی نفس فرق می کند و فرد مبتلا به کرونا در حالت استراحت هم مشکل تنفسی پیدا می کند و بریده بریده حرف می زند لذا توصیه می شود در صورت بروز علائم اولیه در خانه بمانید و استراحت کنید و برخورد تماسی نداشته باشید و مایعات فراوان مصرف کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha