• شنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98121007348
  • خبرنگار : 71607

تشخیص کروناویروس ۴ روز زودتر امکان‌پذیر شد

تشخیص کروناویروس ۴ روز زودتر امکان‌پذیر شد
عکس دریافتی است

پژوهشگران اخیرا اعلام کرده‌اند با کمک سی‌تی اسکن می‌توان بیماری مهلک ناشی از کروناویروس را چهار روز زودتر تشخیص داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، بنابر گزارش‌ها سی تی اسکن ۴ روز زودتر می‌تواند به پزشکان در شناسایی بیماران مبتلا به کرونا ویروس کمک کند چراکه پزشکان توسط آن می‌توانند میزان تخریب بافت ریه افراد مبتلا به این بیماری را به راحتی مشاهده کنند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سی تی اسکن ممکن است در تشخیص سریعتر کروناویروس به کادر پزشکی کمک کند. پزشکان بیمارستان مونت سینای در نیویورک اولین کسانی بودند که در ایالات متحده اسکن ریه بیماران مبتلا به این بیماری بسیار مسری را تجزیه و تحلیل کردند. آنها گفتند که می‌توانند الگوهای خاصی در ریه‌ها را به عنوان نشانگر ویروس، که با نام COVID-۱۹ نیز شناخته می‌شود، شناسایی کنند.

محققان می‌گویند که این تشخیص سریعتر می‌تواند به آنها کمک کند تا فرایند قرنطینه کردن بیماران را زودتر و پیش از ظهور دیگر علائم این بیماری آغاز کنند. آنها با سی تی اسکن می‌توانند میزان تخریب بافت ریه افراد را مشاهده کنند و این کاری است که توسط اسکن‌های دیگر مانند اسکن اشعه ایکس قفسه سینه امکان‌پذیر نیست. بنابر گفته پزشکان ظاهرا ریه بیماران مبتلا به کرونا الگو و نشانه خاصی دارد که با بررسی سی تی اسکن می‌توان این بیماری را چند روز زودتر تشخیص داد.

طی این مطالعه که در مجله Radiology منتشر شده است، پژوهشگران سی تی اسکن ۹۴ بیمار را در چهار مرکز پزشکی در چهار استان چین مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. بیماران بین ۱۸ ژانویه و ۲ فوریه بستری شده بودند و همه یا اخیرا به ووهان - مرکز شیوع بیماری - سفر کرده بودند یا با یک فرد آلوده در تماس بودند. رادیولوژیست‌ها اسکن را بررسی کردند و بر اساس زمان بروز علائم و زمان انجام سی تی اسکن، یادداشت‌برداری کردند. آن‌ها دریافتند توسط سی تی اسکن می‌توانند چند روز زودتر وضعیت تخریب بافت ریه را مشاهده کنند. این کار می‌تواند به پزشکان در تشخیص زودتر بیماران کمک بسیار بزرگی کند؛ چراکه با تشخیص زودتر عملیات قرنطینه و درمان زودتر آغاز می‌شود. تاکنون بیش از ۸۲ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس آلوده شده‌اند و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ نفر نیز جان باخته‌اند.

کرونا ویروس

کروناویروس‌ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان SARS (سارس) را شامل می‌شوند. کروناویروس‌ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها به‌طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت. مقامات چین پس از انتشار این خبر در جهان، به سرعت کد ژنتیکی ویروس (توالی ژنوم ویروس جدید کرونا) را منتشر کردند. کروناویروس‌ها دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان‌ها درگیر می‌کنند و عامل یک سوم سرماخوردگی‌های شایع هستند. بنابر گفته‌ها زمان و دوره کمون این بیماری بین ۱۴ تا ۲۰ روز است.

ساختار کروناویروس‌ها دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری‌های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروس‌ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد، بیشتر است. کروناویروس‌ها که پس از راینو ویروس‌ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می‌شوند. اگرچه کروناویروس‌ها بیشتر در حیوانات دیده می‌شوند، اما پنج نوع از آن‌ها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. تشخیص اینکه علت بیماری کروناویروس باشد یا خیر، کمی مشکل است؛ چرا که برخلاف راینو ویروس‌ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می‌کنند. این ویروس همچنین از حیوانات به انسان قابل انتقال است. بیماری‌زایی این ویروس، سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و علایمی مشابه سرماخوردگی ساده ایجاد می‌کند. علایم ویروس کرونا شامل آبریزش بینی، سرفه و گلو درد است که می‌تواند با سر درد و تب نیز همراه باشد و تا چند روز به طول می‌انجامد. در افرادی با نقص سیستم ایمنی، افراد مسن و کودکان این علایم می‌تواند شدیدتر شده و ذات‌الریه و برونشیت را ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۰ ۱۰:۴۵

سلام ایسنا... اینم من جایی خوندم تو مقالات.. که میزارم تو کامنتا.... 📡 کرونا آنزیم آنژیوتانسین کانورتاز را غیرفعال میکند (اثر ویروس مثل مسمومیت با کاپتوپریل) 🦠چند نکته جالب در مورد کرونا🦠 🔵(برگرفته از نتایج تحقیقات Texas Heart Institute امریکا)🔵 ویروسهای گروه کرونا مثل آنفلوآنزا نیستند که بصورت نرمال و بیولوژیک، با تغییرات مداوم آنتی‌ژنهای سطحی باعث فرار از خاطره قبلی مواجهه سیستم ایمنی بدن انسان با ویروس بشوند. تا کنون ۳ حمله گروه کروناویروسها اتفاق افتاده: سارس، مرس و حالا کرونای جدید. جالب این است که هر کدام از این ویروسها، تغییرات داخلی خاصی در ژنوم خود پیدا کرده‌اند که کاملاً مشکوک بوده و یک روند بیولوژیک عادی نیست. ویروس جدید، ژنومی دارد که آنزیم معروف ACEII را از کار می‌اندازد، یعنی علاوه بر آسیبهای ناشی از حمله ویروس به سلولهای بافت تنفسی و درگیری سیستم ایمنی و واکنشهای مربوطه بصورت عادی که رفتار خود ویروس هست، آنزیم ACEII در سلولهای دارای این آنزیم که اغلب در عروق ریه، قلب و کلیه هستند از کار می‌افتد، مثل حالتی که اُوردوز و مسمومیت با مقادیر بسیار بالای داروهایی مثل کاپتوپریل و انالاپریل ایجاد شده باشد. از کار افتادن این آنزیم با توجه به عملکرد آن، باعث عدم تبدیل آنژیوتانسینI به آنژیوتانسینII می‌شود، همچنین چون این آنزیم مسؤول تجزیه برادی‌کینین نیز هست، سطح برادی‌کینین افزایش میابد. این ماده، یک وازودیلاتور قوی و همچنین محرک سیستم تنفسی و محرک حملات سرفه می‌باشد. پس: علاوه بر همه آسیبهای طبیعی ناشی از حمله ویروس به بدن، یک آسیب عجیب و غریب دیگر اتفاق می‌افتد: از کار افتادن آنزیم مبدل آنژیوتانسین. احتمالاً وازودیلاتاسیون ناشی از عدم تولید آنژیوتانسینII و همچنین تجمع برادی‌کینین، عامل افت فشارخون در ارگانهای حیاتی مثل کلیه (بالا رفتن اوره و کراتی‌نین) و درگیری ریه بصورت ادم بینابینی و نهایتاً آلوئولی و همچنین نارسایی قلبی می‌باشد. از آنجائیکه هیچ آنتی دوت مؤثری در مسمومیت با داروهای مهارکننده ACEII وجود ندارد و فقط از نرمال‌سالین جهت حفظ فشار خون در محدوده طبیعی استفاده میشود، جز اقدامات حمایتی که معمولاً هم مؤثر نیست، راه دیگری برای حفظ جان بیمار وجود ندارد. شاید برای کم کردن آسیب ارگانهای حیاتی مانند ریه و قلب و کلیه، استفاده از داروها

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۱ ۲۳:۳۳

پس احتمالا افرادی که داروها یACEIIرا مصرف میکنند بیشتر درمعرض خطر هستند وهمچنین بااین اوصاف با استفاده از یک مهار کننده ماست سل ویا سایر انتی هیستامین ها و ضد سرفه می شه کمک زیادی به این بیماران نمود

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۰ ۱۱:۲۲

یه بار می نویسند کودکان نمی گیرند یه بار می نویسند کودکان می گیرند واقع گیج شدیم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۸

بیماران هر شهر بایستی در همان شهر معالجه شوند به شهرهای دیگر نبریدومردم را احساساتی نکنید واگر در بیمارستانها جا نیست میتوان بیمارستان صحرائی ایجاد کنید