• دوشنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98120705452
  • خبرنگار : 71049

ایران اهل مذاکره است اما ...

ایران اهل مذاکره است اما ...

دونالد ترامپ برای این‌که ایران را به شیوه و خواست خود پای میز مذاکره آورد از هیچ اقدامی حتی ترور مهم‌ترین فرمانده نظامی ایران که در منطقه و دنیا زبانزد عام و خاص بود خودداری نکرد و ریسک پاسخ قطعی ایران به این اقدام را به این قیمت که تهران را پای میز مذاکره آورد به جان خرید. اما حرف ایران هم‌چنان همان است که از ابتدا گفته بود؛ مذاکره‌ای در کار نیست تا وقتی که تحریم‌ها لغو شده و آمریکا به برجام و گروه ۱+۵ بازگردد.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ بعد از روی کار آمدنش در کاخ سفید بدون توجه به تجربه پیشینیان خود و بالعکس در تضاد و تقابل با رویکرد آنها در رابطه با موضوع ایران در مسیری قرار گرفت که در بیش از یک دهه گذشته بارها تجربه و آزموده شده بود. آمریکا و دیگر هم‌پیمانانش پس از سال‌ها مذاکره و توافق و زیر میز زدن و زیر پا گذاشتن توافق‌ها به این امید که ایران را به زانو درآورند و برنامه هسته‌ای این کشور را با تهدید به تحریم و قطعنامه‌های شورای امنیت نابود کنند در نهایت به این نتیجه رسیدند که باید با ایران از موضع برابر، متوازن و در قالب یک بازی برد ـ برد پای میز مذاکره بنشینند. قوت گرفتن همین تفکر و رویکرد بود که مذاکرات ایران و ۱+۵ در سال ۱۳۹۲ را با جدیت، متفاوت از تمامی مقاطع مذاکراتی کلید زد و با وجود مشکلات و موانع سیاسی، حقوقی و بین‌المللی بعد از دو سال نیم این روند به نتیجه رسید و توافقی میان دو طرف نهایی و اجرایی شد.

با وجود چنین تجربه‌ و دستاوردی، رییس‌جمهوری آمریکا مسیر شکست‌خورده "ایران هراسی" را کلید زد و با دشمن تراشی ایران برای خود و منطقه در مسیر عکس آنچه دولت باراک اوباما دنبال کرد و به امنیت و ثبات در منطقه نگاه داشت، حرکت کرد. ترامپ بر این تصور بود که ایران نیز مثل برخی کشورها به راحتی از مواضع و تصمیمات خود با تشدید فشارها و تحریم‌های اقتصادی کنار خواهد کشید و با اعمال تحریم‌ها برای چند ماه، مقامات کشورمان پای میز مذاکره حاضر شده و به تصمیمات و آنچه آنها برای ایران در نظر دارند تن می‌دهد، اما بر خلاف تصور و پیش‌بینی تندروترین شخصیت‌ها و مقامات سیاسی آمریکا ایران با وجود اعمال شدیدترین تحریم‌های تاریخ آمریکا علیه ملت و دولت ایران و همراهی کم نظیر کشورهای مختلف دنیا با این تحریم ها که حتی بخش‌های بشر دوستانه و انسانی را نیز هدف قرار داد، مقاومت کرد و در این مسیر سر خم نکرد.

رییس‌جمهور و دیگر مقامات کشور در حوزه سیاست خارجی بارها گفته‌اند که ایران بر سر برجامی دیگر مذاکره نخواهد کرد و وارد مذاکرات دو جانبه نیز با آمریکا نخواهد شد. در عین حال مسئولان تاکید کرده‌اند که " هر وقت آمریکا حاضر شود تحریم‌های غیرقانونی، ظالمانه و تروریستی‌شان را علیه ایران کنار بگذارد، بلافاصله می‌توان در چارچوب مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت‌وگو کرد و در این‌باره ایران هیچ مشکلی ندارد."

اساسا ایران به بسیاری از کشورهای اروپایی و برخی کشورهایی که تمایل به واسطه‌گری و میانجی‌گری میان ایران و آمریکا داشته‌اند این پیام را رسانده است، تا وقتی آمریکا از اقدامات تحریمی و تنبیهی خود دست نکشد مذاکره‌ای در کار نخواهد بود و این موضع رسمی و علنی و عملی ایران است.

مذاکرات میان ایران و ۱+۵ با وجود بی‌اعتمادی میان دو طرف در شرایطی کاملا کم سابقه انجام شد و بر خلاف انتظار و پیش‌بینی‌ها دو طرف توانستند بعد از مذاکراتی طاقت‌فرسا به نتیجه برسند و در ادامه به سختی توافق را اجرایی کنند. تجربه مذاکرات ایران و ۱+۵ یکی از کم نظیرترین مذاکرات و روش‌های مسالمت‌آمیز برای حل مسایل بین‌المللی بود که در آن تمامی طرف‌ها و جامعه بین‌الملل از آن سود بردند اما آمریکا مبتنی بر خوی یک جانبه طلبی و انحصارطلبی باز هم مثل تمام دوران قبلی زیر قولش زد و توافق را ابتدا نقض و سپس از آن خارج شد.

با خروج آمریکا از برجام به این بهانه که توافق بهتری انجام شود عملا کشتی صلح و ثبات منطقه‌ای بدون لنگر شد و در مدت کوتاهی شاهد افزایش تنش در منطقه و خلیج فارس بودیم. این در حالی بود که یکی از مهم‌ترین نتایج و اهداف نانوشته اما عملی برجام ایجاد ثبات در منطقه و ممانعت از گسترش ناامنی به مناطق پیرامون بود.

ایران همواره اهل مذاکره بوده است و هیچ‌گاه صحنه مذاکرات و گفت‌وگو را ترک نکرده است و در مقابل این آمریکا و طرف‌های دیگر بودند که در مقاطع مختلف تاریخ به قول و تعهدات خود عمل نکرده‌اند. ایران حتی وقتی آمریکا یک جانبه از برجام خارج شد به درخواست کشورهای اروپایی و تاکید چین و روسیه در برجام ماند تا شاید این کشورها راهی برای جبران خسارات خروج آمریکا از برجام و حفظ این توافق بیابند. این در حالی است که کشورهای اروپایی حتی در حوزه کالاهای دارویی و غذایی حاضر به همکاری با ایران تحت فشارهای آمریکا نشدند و اینستکس که به این منظور طراحی شده بود، راه‌اندازی نشد.

صادرات نفت ایران کاهش چشمگیری داشته، اما با این وجود ایران به مسیر خود ادامه می‌دهد. ایران هم‌چنان که آماده بازگشت به برجام در صورت بازگشت همه طرف‌ها و اجرای تعهدات متقابل‌شان است، اما پیشرفت و ایستادگی را توامان در حوزه هسته‌ای، اقتصادی و سیاسی ادامه می‌دهد.

بازگشت تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ایران به قبل از برجام در کمتر از یک سال و از سویی مقاومت در برابر تحریم‌های اقتصادی نشان دهنده پتانسیل و توان ایران در برابر اعمال زور آمریکا و بی‌تحرکی و بی‌عملی کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای جهان است. ترامپ برای این‌که ایران را به شیوه و خواست خود پای میز مذاکره آورد از هیچ اقدامی حتی ترور یکی از مهم‌ترین فرماندهان نظامی ایران که در منطقه زبانزد بود خودداری نکرد و ریسک و هزینه پاسخ ایران و شکست ابهتش در منطقه و جهان را به جان خرید به این قیمت که ایران را پای میز مذاکره آورد اما در نهایت و بعد از تحولات سیاسی و نظامی در منطقه هم‌چنان حرف ایران این است، مذاکره‌ای در کار نیست تا زمانی که تحریم‌ها لغو شده و آمریکا به برجام و گروه ۱+۵ بازگردد.

حسن روحانی، رییس جمهوری کشورمان در نشست خبری اخیر خود با رسانه‌ها اظهار کرد که آمریکا بر این باور بود که با فشاری که برخی کشورهای منطقه و رژیم صهیونیستی در کنار فشار حداکثری و تحریم‌ها به ایران وارد می‌آورند در نهایت سه یا چهار ماهه ایران تسلیم می‌شود و مجبور می‌شود پکیج پیشنهادی آمریکا را بپذیرد اما از آن روز ۲۰ ماه می‌گذرد و شرایط ما از دو سال پیش بهتر است، هم در منطقه و هم در کشور. آنان می‌خواستند بگویند که ما بدون توافق با آمریکا نمی‌توانیم زندگی کنیم. امروز کسی نیست که با چنین حرفی که آنان می‌زدند موافق باشد. ما با کمی سختی زندگی می‌کنیم و این شرایط را پشت سر می‌گذاریم.

شاید صبر استراتژیک ایران در برابر اجرایی نشدن تعهدات برجامی آمریکا و کشورهای اروپایی پایان یافته باشد، اما "صبر" و "ایستادگی" دو کلید واژه‌ای است که سیاست و نقشه راه کشور در سال آینده و در ادامه راه مقاومت در برابر تحریم‌ها و فشارهای آمریکاست.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش در نشست خبری روز یک‌شنبه هفته جاری با اشاره به مقاومت مردم در برابر فشار حداکثری و تحریم‌ها در دو سال گذشته و ضمن قدردانی از این مردم گفت که "ما سال آینده هم همین روند را با قدرت ادامه می‌دهیم و بالاخره این دشمن خواهد بود که در شرایط عادلانه به میز مذاکره باز می‌گردد کما اینکه در گذشته هم آنها بودند که به میز مذاکره برگشتند، البته الان هم از ما می‌خواهند مذاکره کنیم، ولی شرایط عادلانه باید حاکم باشد."

روحانی در عین حال با بیان این‌که کشور در حال تجربه اقتصاد بدون نفت برای اولین بار است، تاکید کرد: سال آینده سال خوبی خواهد بود و پیشرفت اقتصادی خواهیم داشت و روند خود را ادامه می دهیم و در برابر این مشکلات تحریمی دشمن ایستادگی خواهیم کرد.

شاهد هستیم که شکست دونالد ترامپ در تعامل و مذاکره با ایران و به عبارتی گرفتن عکس یادگاری با عالی ترین مقام اجرایی کشور موجب شده است تا ترامپ به گزینه‌های دیگر برای جلب آراء عمومی در آمریکا دست بزند؛ معامله قرن یا توافق صلح با طالبان از جمله موضوعاتی است که ترامپ برای عبور از انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری به آنها چنگ زده است، توافق‌ها و معامله‌هایی که اساسا برای اجرا نشدن و صرفا برای اهداف و زمانی کوتاه هستند و کشورها و ملت‌های مورد بحث در این توافق‌ها قربانیان آنها هستند.

ایران بعد از لغو تمامی محدودیت‌های هسته‌ای هم‌چنان تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و به این نظارت‌ها پایبند است هم‌چنین در بعد سیاسی نیز با وجود اجرا نکردن تعهدات هسته‌ای خود به گفت‌وگو و مذاکره در قالب ۱+۵ پایبند است و آماده است تا با تمامی طرف‌های مقابل از جمله آمریکا در این چارچوب پای میز مذاکره بنشیند. سیاست ایران برای مذاکره با آمریکا در قالب ۱+۵ و هم‌زمان پیشبرد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش بدون محدودیت به طور مستقل ادامه دارد. در تمامی دوران مذاکرات هسته‌ای ایران همواره اهل مذاکرات بوده است اما هیچ گاه مذاکره صرف مذاکره یا برای گرفتن عکس یادگاری سیاست ایران نبوده و نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۷:۳۵

فشارش روی مردم است وگرنه ....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۲

شما تضمین میکنید که اگر مذاکره شود شرایط بهتر شود

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۳ ۰۰:۲۰

باورنکردنی... هنوز بعدازاین همه دروغ وتزویرآمریکا واروپا یه عده ازمذاکره حرف میزنن. واقعا نمیدونم چی بگم. دیگه حرفی باقی نمیمونه!!!!

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۷:۵۷

انگلیس برای یک مسئله کلان اقتصادی همه پرسی برگزار کرد. ایران هم باید برای این مسئله کلان سیاسی همه پرسی برگزار کند....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۳:۳۸

مردم انگلیس شعور سیاسی دارند و از اون گذشته رسانه های کشور های دیگه روی افکارشون اثری نداره و تصمیم منطقی رو میگیرن.ولی اینجا تا صحبت از رفراندوم برای مذاکره بشه از بی بی سی و منو تو گرفته تا خبرگذاریای حزبی داخلی با افکار عمومی بازی میکنن و تصمیم درستی گرفته نمیشه.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۸:۲۵

این نظر و حرف کیه؟ شما به عنوان سردبیر داری سیاست خارجی تعیین میکنی؟

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۸:۵۷

ما بعد از شهادت سردار سلیمانی با آمریکا #پدر_کشتگی داریم.سردار تمام عمرش را فدای ما کرد . هرگز خون سردار را فدای خودمان نمیکنیم. مرگ با عزت بالاتر از زندگی با ذلت است

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۹:۴۰

مردم دارند زیر فشارها له می شوند اونوقت شما می گید با کمی سختی زندگی می کنیم؟ این کمی که شما می گید ما را از نفس انداخته

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۰۹:۵۳

مردم ایران پدرکشتگی با آمریکا ندارند هر کس با آمریکا پدر کشتگی دارد برود هر جور دلش می خواهد با آمریکا تسویه کند بجنگد یا صلح کند، ولی عموم مردم خواهان مذاکره و صلح وسازش با کل دنیا هستند ما تافته جدا بافته جامعه بین الملل نیستیم و نمی توانیم با کل دنیا بجنگیم یا خصومت داشته باشیم، حاکمیت با آمریکا مشکل دارد مردم تاوانش را با جان و مالشان می دهند. دیگر کافیست مردم زندگی می خواهند نه مرگ و گرسنگی.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۳

سلام یک سال میشه که بیکار هستم ووقتط ازخودم وزن بچه ام ش شرمندم یا جنگ یاسازش

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۶:۰۰

ایرانی عزیز حرف دل مردم را زدی درود بر شما.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۹

لطفا بفرمایید بعد از این شرایطی که گذاشتی آخرش راجع به چه موضوعی میخواهید مذاکراه کنید؟! بازم می خواهید برید امتیاز بدید و هیچی گیرتون نیاد؟ مهمونی که نیست برید گپ بزنید و بخندید.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۰:۱۹

اما و کوفت، اما و زهر مار .... یکم شرافت داشته باشین مذاکره بخوره تو سرتون

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۵

این تحلیل های تکراری راکناربگذارید جان مردم درخطراست باآمریکاه وسایرکشورها تعامل بیشتری داشته باشید سیاست وسیاست بازی راکناربگذارید اگرمی توانیدازآمریکائیها کمک بگیریدتا مشکلات کمترشود......

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۴

آمریکا به چه کسی کمک کرده که به ما کمک کند. ویتنام؛ عراق، لیبی و ... چه وضعی دارند؟ این حرفها را در خواب تعبیر می شوند نه در بیداری

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۲:۲۹

وضعیت فعلی ربطی به ویتنام وغیروذالک نداردجان مردم درخطرجدیست.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۹

شما میتونی از این کشور برید آمریکا زندگی کنید هر موقع این دولت از مذاکره صحبت کردن بیشتر بدبختی سراغ مردم اومد کسیم طرفدار مذاکره نیست ترجیحم گرونیه من نه حزب الهی هستم نه انقلابی ولی عقلم کار میکنه وقتی حمله سیاسی و اقتصادی و رسانه ای خارجی و حتی داخلی رو میبینم روی ایران پس بدون من تو رو میکشن و منابع مملکت رو به تاراج میبرن و زن بچه من و شما هم فروخته میشن من و شما ارزشی برای خارجی ها نداریم من باشم کلا اروپایی ها رو هم کنار میزارم اونا لنگ سوخت کشور ما هستن و ما لنگ کشور اونا

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۵

مثل اینکه ایران ارث باباته جون مردم در خطره نفهم بفهم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۸ ۰۰:۴۳

اقا به خدا از خدامه برم. تو که دستت با مختلسا تو یه کاسه است بگوو فقط اونقد دستمونو بگیرن تا باهاش بتونیم بریم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۱:۱۲

اون کمر خم شده شما پس از مذاکر با امریکا خواهد شکست و اون صلح طلبی شما با دنیا همان بردگی و بندگی و کلفت و نوکر بودن است که در نسل بعدی شما سبب انزجار از امریکا و عرت طلبی میشه فعلا گرم هستید مشکلی ندارید بعد که برده شدید و خرتان کرد دوباره دنبال عزت می دوید

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۱:۲۸

کدام مذاکره، مذاکره با کی؟ مذاکره اصلا یعنی چی؟ از نظر امریکا همان طور که بارها اعلام کرده توقف ابدی هسته ای، از بین بردن نفوذ ایران در کشورهای منطقه و گروههای حامی ایران، و از بین بردن موشکها یعنی مذاکره. بعد چی می شود، ایران بدون سلاح و آماده شده برای حملۀ نظامی آمریکا. یک پیروزی دیگر برای یک رئیس جمهور گاوچران. تجاوز به و کشته شدن عده زیادی ایرانی، بعد از مدتی یک چیزی مثل داعش یا طالبان و چند دهه بیچارگی که محتاج آب بهداشتی یا نان شب خواهیم بود. بعد از حدود 20 سال از فتح! افغانستان از دست طالبان، امریکا بدون دولت افغانستان با طالبان مذاکره کرد. عراق چی؟ لیبی چی؟ اینها لیبی عراق و افغانستان یاغی بودند، مصر که یاغی نبود و نوکر بود اسرائیل را هم به رسمیت شناخت اکنون چه وضعی دارد؟....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۰۲:۳۰

الان هسته ای برای شما نون و آب میشه؟ هی میگن کاربرد صلح آمیز تولید برق هسته ای چه و چه.سالها گذشت.آیا برقت و انرژیت ارزون شد؟ این همه هزینه کردن از جیب من و تو پس کو هسته ای؟ به چه دردت خورد؟ فقط بلدید مثل طوطی حرف تکرار کنید؟ دیگه مردم کارد به استخونشون رسیده.هر چیزی حدی داره.توی همین انتخابات دیدی مشارکت رو.مردم با شکم خالی دیگه به چیزی اعتماد ندارند.خجالت بکش

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۲:۰۵

به نظر من مذاکره باید کرد ولی تحت چه شرایطی ؟و با چه کسانی ؟ ....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۲:۴۱

اگه امریکاه به اروپا اجازه نمیدا د تا بعضی اقلام وارد کشور شود الان دلار بالا بیست تومن بود حالا شما هی بگید امریکاه اله امریکا بله

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۳:۴۰

اقای دکتر اروپا با یورو با ایران معامله میکنه.اروپا کدوم اقلامو وارد کشور کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۷

کار خوبی مذاکره.

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۵:۱۹

آمریکا لولوست چرا؟عاقلان دانند! برادران! دوست روس و چین را دریاب:))

avatar

بهترین متحد یه کشور مردمش هستن نه شرق نه غرب.....

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۱۵:۳۳

بهترین مذاکره مذاکره با مخالفان ایرانی هست و اجازه دادن به منتقدین و شایسته سالاری و دموکراسی؛ چشم به بیرون شده یه بازی

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۲ ۲۲:۳۶

آن‌هایی که به دنبال رابطه با آمریکا و اروپا پس از این همه بدقولی و مشکل تراشی برای ایران هستند نام و نام خانوادگی خود را بنویسند (اگر جرات دارند) تا مردم بدانند واقعاً ایرانی هستند یا مزدور خارجی

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۰۲:۲۵

آنهایی هم که بعد از برجام اینهمه سنگ انداختن جلو پای دولت و خیانت کردند و مانع اجرایی شدن آن شدند چون نان آنها در وجود تحریمها بود اگر جرات دارند نام و نام خانوادگیشان را بنویسند تا مردم سر موقعش به حسابشون برسند

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۳ ۲۳:۱۰

مردم توافق می خواهند همین..

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۸ ۲۱:۴۰

آره مثل برجام که هیچ ضمانت اجرایی ای نداشت .مردم توافق میخوان اما نه توافقی که یه احمقی تو امریکا بیاد شوت بزنه زیرش و مردم بدبخت تر از قبل بشن

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۲۰:۵۶

محمدرضا میرحسینی اسم واقعیت هست !!؟؟

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۵ ۲۳:۰۴

آقای میر حسینی فقط خجالت بکش همه بی عرضگیهای .... را در همه این سالها به گردن این و آن بیندازید چه سیاسی و اقتصادی خراب کردید که مردم بیرونتان انداختند مجید بهرام بیگی ببینم کی جرات میکنه بیاد سراغم تو دایی ؟؟

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۰ ۰۱:۱۱

شما عجالتا مراقب باش کرونا نگیری با این مدیریت دوستات توی قم اگه حالا نگرفتی بعدا میگم بهت که اسم واقعیم هست یا نه! همین دوستان اصولگرای شما این فاجعه رو به بار آوردن.همه میدونن قم اداره اش با اصولگرایان هست.شما باید خجالت بکشید که از روزی که برجام تصویب شد مانند خوارج بودید و سنگ انداختید جلوی پای دولت.شرم بر شما باد

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۲ ۲۱:۲۵

محمدرضا میرحسینی شماها و امثال شماها درست شدنی نیستید...هر جایی شماها کاره ای نبودید ایران در ان مورد پیشرفت کرد و هر کجا بودید ما بازنده مثل برجام پس دیگر تر ا به خدا خودتان را در جلوی مردم کوچکتر نکنید ... غرب به شماها فقط برای خراب کردن وضع ایران احتیاج دارد ...شماها یا نمیفهمید یا نمی خواهید بفهمید که از غرب برای ما کلاهی نمیشود دیگر جوابت را هم نمیدهم حیف از وقتم

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۲۳ ۱۵:۴۹

لطف میکنی که جوابم رو نمیدی واقعا مایه خوشحالی من میشی اولا.ثانیا تنها و تنها همین بس که تمام این بدبختی های فعلی کشور در دوران هشت ساله ی رییس جمهور اصول گرای شما اتفاق افتاد.حتی رفتیم لیست سیاه و ذیل بند هفت منشور ملل قرار گرفتیم.دولت دکتر روحانی بسیار تلاش کرد تا ازون وضع فلاکت بار درمون آورد و صد البته برجام فوق العاده بود و رهبری هم بارها افراد دستگاه دیپلماسی کشور رو تحسین کردند اما شما و دوستانتان خوب میدانید که چگونه سنگ زیر پای برجام انداختید و کشور رو به این روز درآوردید.بدون اون دنیایی هم هست و همه ی شما باید پاسخگوی اعمالتان باشید.یا علی و خدانگهدار