بیمارانی که دارای امراضی نظیر دیابت، بیماریهای ریوی، قلبی، سوء تغذیه و بیماریهای نقص سیستم ایمنی بدن مثل سرطان هستند بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند، علاوه بر این مادران باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتنی مصرف میکنند نیز در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.
رعایت یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از غذاها و خوراکیهای مناسب در هر بیماری میتواند در پیشگیری و حتی بهبود آن نقش اصلی را ایفا کند، در مورد کرونا نیز کمبود ویتامینهایی مانند A و C و D در رژیم غذایی و کمبود پروتئینها و کاهش مایعات بدن میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت شهرستان تنکابن بر مصرف روزانه منابع غذایی دارای ویتامین C تاکید و اظهار کرد: مصرف سبزیهای دارای ویتامین C و سالاد به همراه غذا و نیز میوههای دارای این گروه ویتامینی مانند مرکبات و کیوی بهصورت روزانه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
شرمین محرابی در گفتوگو با ایسنا به ذکر نام انواع سبزی و سیفیجات دارای ویتامین c پرداخت و گفت: مصرف انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز، انواع فلفل دلمهای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی به عنوان منابع غذایی دارای ویتامین C به همراه غذا توصیه میشود.
وی درباره خوراکیهای دارای ویتامین A نیز خاطرنشان کرد: هویج، کدو حلوایی و سبزیهای سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگهای تیره رنگ کاهو از منابع خوب ویتامین A هستند.
این کارشناس تغذیه مصرف روزانه سبزی و میوهها را برای پیشگیری از هر بیماری و تقویت سیستم ایمنی توصیه کرد و افزود: برای پیشگیری از کرونا بهتر است هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو ترش یا آب نارنج تازه مصرف شود، همچنین مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود.
محرابی با تاکید بر اجتناب از مصرف سوسیس، کالباس، انواع فست فودها و غذاهای چرب و سنگین بیان کرد: استفاده از هویج و کدو حلوایی در غذای روزانه و نیز مصرف منابع پروتئینی مانند حبوبات یا تخم مرغ در پیشگیری از کرونا حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه کمبود ریز مغذیهایی مانند آهن و روی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود، تاکید کرد: انواع گوشت و حبوبات به عنوان منابع پروتئین، شیر و لبنیات، سبزیهای برگ ریز و انواع خشکبار میتواند باعث جبران آهن و روی و تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت تنکابن یادآور شد: مردم از مصرف غذاهای خوب پخته نشده مانند تخم مرغ عسلی، نیمرو و کباب های مغزپخت نشده خودداری کنند.
محرابی ادامه داد: در هنگامی که علائم سرماخوردگی دارید از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید، مضاف بر اینکه مصرف مکرر آب در هنگام روز باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا میشود.
وی مصرف جوانهها مانند گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی را به علت داشتن ویتامین C موثر توصیف کرد و افزود: استفاده از میوههای حاوی آنتی اکسیدان مثل انار، گریپ فروت و پرتقال توسرخ میتواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و بدن را در برابر بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوآنزا و کرونا محافظت کند.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین از رژیم غذایی، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها به ویژه ویروس کرونا دارد.
انتهای پیام
نظرات