در این رویداد که با شرکت بیش از 80 دانشگاه از بیش از 10 کشور دنیا و همچنین حضور دانشگاههای تبریز، تهران، یزد، اصفهان، شهید مدنی آذربایجان، صنعتی سهند، نوشیروانی بابل، صنعتی کرمانشاه، آزاد اسلامی قزوین از ایران برگزار شد، دانشگاههای ایرانی با برپایی پاویون "study in Iran" توانمندیهای خود در حوزه آموزش عالی را عرضه کردند.
سرپرستی هیات ایرانی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر عهده دانشگاه تبریز و رییس این دانشگاه بود.
برگزاری پنلهای تخصصی در زمینه موارد مرتبط با آموزش عالی و معرفی آن در کشورهای مختلف از برنامههای جنبی این نمایشگاه بود و در بارزترین این پنلها که با عنوان "ایران" و با سخنرانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، مدیر همکاریهای بینالمللی دانشگاه اصفهان و رییس پردیس بین المللی دانشگاه تهران برگزار شد، از جنبههای مختلف به معرفی آموزش عالی در ایران و فرصتها و امکانات موجود پرداخته شد.
بر اساس این گزارش، برنامه ریزی برگزاری دیدارهای بین مسئولان دانشگاههای ایرانی و مسئولان دانشگاههای شرکت کننده از دیگر برنامهها بود که نتایج و اثرات مثبت و حائز اهمیتی برای توسعه همکاریهای بین دانشگاهی دارد.
دانشگاه تبریز به عنوان مرجع ملی همکاریهای علمی، دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از ماهها قبل و همانند سال گذشته طبق مذاکراتد با برگزارکنندگان این رویداد و جلب نظر آنها، بسته ویژهای برای تسهیل حضور دانشگاههای ایرانی در این رویداد بزرگ بینالمللی تدارک دیده بود.
ملاقات با مصطفی آیدین، رییس اتحادیه اوراسیا، شرکت در جلسات مذاکره با مسئولین دانشگاهها و شرکت در افتتاحیه این رویداد با حضور وزیران علوم و فرهنگ کشورهای قبرس و اردن و وزیر تجارت و فناوری ترکیه و معاونان چند وزارتخانه مهم ترکیه و نیز قرائت پیام رییس جمهور ترکیه از دیگر برنامهها بود.
رییس دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری و مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی این دانشگاه با حضور در دانشگاههای "استانبول"، "ییلدیز تکنیک"، "بوغازیچی" و "کوچ" از دانشگاههای قدیمی و برتر ترکیه، دیدار کرده و ضمن گفتوگو با روسا و معاونان این دانشگاهها به بررسی راههای توسعه همکاریهای مشترک پرداختند.
در این دیدارها ضمن تاکید بر لزوم همکاری بیشتر علمی بین دو کشور مسلمان و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه و لزوم بهره گیری حداکثری از دیپلماسی علمی در شرایط کنونی، مواردی همچون برگزاری دورههای مشترک آموزشی در رشتههای مشخص، برگزاری دورههای تابستانی به منظور آشنایی دانشجویان مستعد طرفین با دانشگاهها، ایجاد ارتباط با مراکز رشد و نوآوری استفاده از آزمایشگاههای مرکزی، برگزاری دورههای دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی، تاریخ و علوم اجتماعی، راه اندازی مجلات معتبر مشترک و تبادل استاد و دانشجو و نیز تاسیس کرسی زبان استانبولی در دانشگاه تبریز مورد بحث قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، بازدید از امکانات دانشگاه آیدین استانبول و امضای تفاهم نامه راه اندازی دوره مشترک در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار مابین دانشگاه تبریز و این دانشگاه از دیگر برنامههای فشرده هیات دانشگاه تبریز در مدت اقدامت در شهر استانبول بود.
انتهای پیام
نظرات