• دوشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98120503456
  • خبرنگار : 50189

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان:

موثرترین راه مبارزه با کرونا ویروس، رعایت بهداشت فردی و تقویت سیستم ایمنی بدن است

موثرترین راه مبارزه با کرونا ویروس، رعایت بهداشت فردی و تقویت سیستم ایمنی بدن است

ایسنا/کرمان مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان از توصیه‌هایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند سخن به میان آورد و اظهار کرد: مصرف میوه و سبزیجات تازه، خواب و استراحت کافی و کم بودن استرس در فضای کاری و منزل باعث تقویت سیستم ایمنی همه افراد در هر رده سنی خواهد شد ضمن آنکه ورزش و فعالیت‌های فیزیکی را نباید نادیده گرفت.

دکتر "مهدی شفیعی" در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب که توصیه ویژه غذایی برای بیماری کرونا وجود ندارد، گفت: برخی توصیه‌های طب سنتی در مورد مصرف برخی مواد خوراکی و طبع سرد و گرم مطرح می شود که این موارد کلی بوده اما اینکه این موارد چقدر در پیشگیری به بیماری کرونا موثر هستند، باید مورد بررسی قرار گیرند.

وی ادامه داد: در فصولی که بیماری‌های عفونی شایعه‌تر است اگر سیستم ایمنی بدن قوی‌تر بوده و فعالیت آن مناسب‌تر باشد، به‌ طبع آن ابتلا به بیماری‌های عفونی واگیردار کمتر اتفاق خواهد افتاد.

خواب، استراحت کافی و مصرف میوه و سبزیجات، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان از توصیه‌هایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند سخن به میان آورد و اظهار کرد: مصرف میوه و سبزیجات تازه، خواب و استراحت کافی و کم بودن استرس در فضای کاری و منزل باعث تقویت سیستم ایمنی همه افراد در هر رده سنی خواهد شد ضمن آنکه ورزش و فعالیت‌های فیزیکی را نباید نادیده گرفت.

وی با بیان این مطلب که رژیم غذایی خاص یا ماده غذایی خاصی که کمک کننده بوده، صورت علمی معمولا توصیه نشده است، در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا کسی از طریق تولیدات و محصولات لبنی به کرونا ویروس دچار خواهد شد؟ اظهار کرد: باتوجه به وجود بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، همواره توصیه ما این است که مردم از لبنیات پاستوریزه شده استفاده کنند و اگر افرادی نیز از شیر فله‌ای استفاده می کنند توصیه می شود حتما قبل از مصرف خوب آن را بجوشانند اما در مجموع مصرف لبنیات سنتی را توصیه نمی‌کنیم و اگر مصرف می‌شود نیز انتظار می رود از جای مطمئن تهیه شود.

شفیعی ادامه داد: چند سال پیش کرونای مرس در عربستان و کشورهای دیگر شایعه شد که از طریق شتر و فرآورده‌های لبنی شتر به انسان منتقل می‌شد اما در بحث کرونای جدید بحث لبنیات و شتر جایگاهی ندارد ولی به‌صورت کلی مصرف لبنیات غیرپاستوریزه را فعلا و در شرایط کنونی توصیه نمی‌شود.

کرونا ویروس از طریق هوا منتقل نمی شود

وی به راه‌های انتقال بیماری کروناویروس اشاره کرد و ادامه داد: این بیماری، یک بیماری تنفسی است اما از طریق هوا به انسان منتقل نمی‌شود زیرا ذرات آن درشت هستند و معمولا از طریق قطرات تنفسی که براثر سرفه و عطسه در هوا پخش می‌شوند، ازفرد آلوده به انسان منتقل می شود بنابراین توصیه می کنیم که افراد در فاصله کمتر از ۱.۵ متر با فرد بیمار قرار نگیرند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: این ویروس بر روی سطوح نیز قرار گرفته و باعث آلودگی سطوح و دست‌ها می‌شوند و بیشتر همین دست‌های آلوده و سطوح هستند که افراد را به این بیماری مبتلا می‌کنند بنابراین مهمترین راه پیشگیری و کنترل این بیماری شستشوی مکرر دستان با آب و صابون است.

وی از آداب عطسه و سرفه سخن به میان آورد و تاکید کرد: افرادی که دارای بیماری تنفسی هستند، باید ‏دهان و بینی خود را هنگام عطسه یا سرفه بپوشانند و دستمالی که جلوی دهانشان برای عطسه و سرفه گرفته‌اند نیز در یک سطل زباله درب دار بیندازند و اگر دستمال در دسترس آنها نیست از گودی آرنج برای پوشش دهان و بینی خود هنگام عطسه استفاده کنند و تاکید می شود به هیچ عنوان از کف دستانشان برای گرفتن جلوی دهان و بینی خود، استفاده نکنند.

شفیعی تصریح کرد: اگر فرد مبتلا به بیماری باشد و بخواهد علایم بیماری همچون گلو درد یا زخم‌های دهن را کاهش دهد، همکاران طب سنتی استفاده از سرکه و نمک یا سرکه و گلاب برای شستشوی دهان را توصیه می‌کنند اما اینکه از ابتلا به بیماری کرونا پیشگیری کنند تاکنون به‌صورت علمی در جایی اشاره نشده ولی به‌هر حال بهداشت و نظافت دهان و مجاری تنفسی یک راه پیشگیری از همه بیماری‌ها است.

در استان کرمان مورد قطعی ثابت شده به بیماری کرونا تاکنون گزارش نشده است

وی در خصوص مبتلایان به کرونا ویروس در استان کرمان گفت: در استان کرمان مورد قطعی ثابت شده به بیماری کرونا تاکنون گزارش نشده است اما یکسری بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی در بیمارستان‌ها بستری هستند که قبل از جریان شیوع این بیماری در کشور نیز این نوع بستری ها را داشتیم ولی همکاران پزشک ما به چند مورد مشکوک شده‌اند که نمونه‌های آنها به تهران ارسال شده و منتظر جواب آزمایشات نهایی آنها هستیم.

 مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: مقرر بود وزارت بهداشت و درمان بتواند کیت و مواد مورد نیازش را تامین و برخی از استان‌ها را تجهیز به این نوع کیت و آزمایش کند تا آزمایشات اولیه در همان استان‌ها انجام شود که تاکنون این امر به دلیل محدودیت‌ها در تامین کیت و مواد انجام این آزمایش، محقق نشده است و اکنون آزمایشات کل کشور به‌صورت متمرکز فقط در دو آزمایشگاه تهران انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این شبه که این محدودیتی که اعلام کردید منظورتان تحریم‌هاست یا موارد دیگر به ایسنا گفت: تولید کیت در دنیا کم است زیرا این بیماری جدیدی بوده ضمن آنکه بحث تحریم‌ها نیز ممکن است روی آن تاثیر داشته باشد و با توجه به اینکه تقریبا اکثر کشورهای دنیا درخواست کیت این آزمایش را دارند، به مقدار تولید و در اختیار دادن این کیت ها از سوی سازمان بهداشت جهانی به کشورها نیز بستگی دارد.

مردم بی خیال نباشند اما ترس و وحشت هم از این بیماری نداشته باشند

شفیعی خطاب به مردم گفت: از مردم انتظار داریم بی‌مورد ترس و وحشت از این بیماری نداشته باشند و از طرف دیگر توصیه نمی‌کنیم که خیلی نیز بی‌خیال باشند و تصور کنند که خطری وجود ندارد. بلکه باید واقع بینانه به این موضوع نگاه کرد و باید مدنظر داشت که این ویروس یک بیماری جدید بوده و وضعیت آن در هر جمعیت و قومیتی تاثیری متفاوتی دارد، اما چون هم اکنون یشترین مبتلایان این ویروس در چین است، باید از تجربیات آنها استفاده کرد.

وی با تاکید برآنکه اصول پیشگیری همیشه به عنوان یک اصل کلی است، توصیه کرد: توصیه می شود مردم در فصول سرد سال از دست دادن و روبوسی خودداری کنند. اگر ناخوش و بیمار هستند حتما به پزشک مراجعه و دستورات پزشک معالج خود را رعایت کنند. شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون قبل از خوردن مواد غذایی و هرگونه فعالیتی ابتلا به هر نوع بیماری ویروسی و تنفسی را به حداقل خواهد رساند.

تعطیلی مدارس و برنامه های جمعی به معنای رخ داد اتفاقی خاص نبوده است

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که باید این بیماری را جدی‌تر بگیریم زیرا ماهیت آن به طور کامل مشخص نیست، عنوان کرد: تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی، لغو برنامه‌های جمعی و ... به دلیل به حداقل رساندن ارتباط مردم با بوده تا اگر ویروسی وارد جامعه شده آن ویروس به گردش در نیاید و تاکید داریم که این تعطیلی‌ها به دلیل رخداد اتفاق خاصی در جامعه نبوده و صرفا برای پیشگیری از انتقال موارد فرضی است که در این راستا نیز یکسری تمهیداتی سیستم‌های بهداشتی و اداری استان اتخاذ می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر این بیماری شیوع پیدا کند استان کرمان آمادگی پذیرش چند نفر را دارد؟ به ایسنا گفت: از چند هفته قبل که سازمان جهانی بهداشت هشدارهای شیوع این بیماری را به کشورها از جمله ایران داده بود؛ تمامی استان‌های کشور در حالت آماده باش کامل بودند که در این راستا نیز در استان کرمان جلساتی با استاندار گذاشته و همه دستگاه‌های ذیربط در حالت آماده باش بوده ضمن آنکه همه بیمارستان‌های استان آمادگی پذیرش بیماران احتمالی را دارند.

شفیعی افزود: بیمارستان‌های افضلی‌پور و پیامبر اعظم (ص) شهر کرمان به‌صورت ویژه تجهیز شده‌اند و پیش بینی شده است که در صورت افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری، بخش‌های دیگر نیز به این کار اختصاص داده شوند اما در مجموع بیماران به هر بیمارستانی که در سطح استان مراجعه کنند امکان پذیرش و درمان اولیه بیماران (علایم بیماری در آنها شدید نیست) وجود دارد و برای بیمارانی که نیاز به خدمات خاصی دارند، مقرر گردیده که با هماهنگی به مرکز استان منتقل ‌شوند تا بتوانند خدمات درمانی ویژه را دریافت کنند.

زدن ماسک بی‌مورد، باعث آلودگی بیشتر می‌شود

وی از وجود مقدار کافی لوازم و تجهیزات مورد نیاز در مراکز درمانی و بهداشتی سطح استان خبر داد و بیان کرد: شاید به‌دلیل درخواست‌های زیاد با کمبود اقلام بهداشتی همچون ماسک و ژل‌های ضد عفونی کننده در برخی مقاطع زمانی روبرو شدیم اما به میزان کافی این اقلام بهداشتی تامین شده است ضمن‌آنکه استفاده از ماسک برای افراد سالم را به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنیم و زدن ماسک بی‌مورد خودش باعث آلودگی بیشتر می‌شود زیرا برای جابجایی و نگهداشتن ماسک دستانمان مرتب به سمت صورتمان رفته و احتمال آلوده کردن خودمان را بیشتر خواهیم کرد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: مردم نگران کمبود ماسک نباشند و اگر زمانی نیاز باشد که همه مردم از ماسک استفاده کنند این تمهیدات اندیشیده شده که به اندازه کافی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha