• یکشنبه / ۴ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 98120402936

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس اعلام کرد:

اصلاح تعرفه‌های خدمات مهندسی/ واگذاری نظارت در شیراز به نظام مهندسی

اصلاح تعرفه‌های خدمات مهندسی/ واگذاری نظارت در شیراز به نظام مهندسی

ایسنا/فارس رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس از اصلاح تعرفه‌های خدمات این سازمان خبر داد و یادآور شد که براساس تعرفه جدید، هزینه نظارت بر ساخت و سازها افزایش یافته و متناسب سازی شده است.

مرتضی سیف‌زاده، یکشنبه ۴ اسفند در جمع خبرنگاران با تبریک روز مهندس، از طراحی برنامه راهبردی سازمان نظام مهندسی فارس خبر داد و گفت: یکی از موارد مد نظر حل و فصل ابهامات در حوزه قوانین ساخت و ساز بوده که مد نظر قرار داشته است.

او با یادآوری اینکه در رسیدگی به تخلفات و برخورد با موارد اثبات شده تخلف از سوی اعضای سازمان نظام مهندسی، بسیار جدی هستیم، گفت: هر تخلفی به شورای انتظامی ارجاع داده می‌شود.

سیف زاده با اشاره به تشکیل ۳۰ پرونده تخلف مجریان از ابتدای امسال تاکنون، خاطرنشان کرد: شاهد صدور احکام سخت‌گیرانه و سنگین یعنی تعلیق پروانه فعالیت از ۳ ماه تا چند سال هستیم.

او یکی از اقدامات شاخص سازمان نظام مهندسی در یکسال گذشته، اصلاح تعرفه بهای خدمات مهندسی بود که منجر به مناسب شدن خدمات طراحی و نظارت بر ساخت و سازها شده است.

سیف‌زاده با اشاره به اینکه تنها در شیراز نظارت بر پروژه‌های ساختمانی توسط شهرداری بین مهندسان دارای پروانه توزیع می‌شود، از طراحی نرم افزار جامع نظام مهندسی در فارس خبر داد و گفت: در سراسر استان جز شهر شیراز تمام نظارت‌ها با استفاده از این نرم افزار بین مهندسان واجد شرایط توزیع می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس ابراز امیدواری کرد که با توجه به برگزاری جلسات متعدد و ایجاد هماهنگی بین این سازمان و شهرداری شیراز، موضوع توزیع نظارت‌ها از طریق سازمان نظام مهندسی انجام شود.

او در خصوص مصوبه شورای اسلامی شهر شیراز در خصوص ارائه خدمات مهندسی توسط مهندسان دارای پروانه و شاغل در شهرداری این کلانشهر، گفت: این موضوع باید در مورد مهندسانی شمولیت داشته باشد که در موضوع صدور پروانه یا پایان کار دخیل هستند.

سیف‌زاده با بیان اینکه مشورت‌هایی به اعضای شورای شهر داده شده است، گفت: قاعدتا مهندسان شاغل در شهرداری که در روند صدور پروانه و پایان کار ساخت و ساز دخیل هستند، تنها در همان منطقه شهرداری نباید طراحی یا نظارت داشته باشند؛ اما اینکه به تمام مهندسان یا مناطق شهر تسری داده شود، قانونی نیست.

رئیس سازمان نظام مهندسی با اشاره به شعار امسال این سازمان با عنوان " حق الزحمه مهندسان هزینه نیست؛ سرمایه‌گذاری است"، گفت: در واقع بعد از زلزله رودبار و منجیل موضوع توجه به ضوابط ساخت و ساز مد نظر قرار گرفت و منجر به شکل‌گیری این سازمان در سراسر کشور شد.

او با بیان اینکه بعد از زلزله کرمان و بم، بحث مقررات ملی مورد توجه قرار گرفت و به قانون بدل شد، گفت: در بحث مقررات ملی، ابتدا ایمنی، بعد آسایش و بهداشت و در نهایت صرفه اقتصادی مورد نظر قرار دارد.

سیف‌زاده با اشاره به حضور ۵۵۰ هزار مهندس عضو نظام مهندسی در کشور و ۳۳ هزار عضو در استان فارس، این سازمان را بزرگترین تشکل مردم نهاد کشور و حتی جهان دانست که خدمات مهندسی را با هدف ارتقاء کیفیت ساخت و ساز و رفاه و آسایش اجتماعی ارائه می‌دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس با بیان اینکه یکی از بزرگترین چالش‌های این سازمان، اطلاع رسانی نشدن تمام وجوه خدمات مهندسی و تاثیر آن بر ابعاد مختلف زندگی فردی و جمعی است، گفت: مردم اگر در مورد اهمیت و تاثیر خدمات فنی و مهندسی آگاهی لازم را کسب کنند، به حتم شاهد ارتقاء کیفیت و مطلوبیت ساخت و سازها و در نتیجه رفاه و آسایش و امنیت عمومی در این بعد از زندگی هستیم.

سیف‌زاده با بیان اینکه بعد از اجرایی شدن مقررات ملی ساختمان شاهد کاهش تلفات انسانی و حتی خسارت‌های مالی بر اثر زلزله در کشور بوده‌ایم، گفت: در زمین لرزه آذربایجان و در مقایسه با زلزله بم شاهد کاهش قابل توجه تلفات انسانی و البته زیان‌های مالی بودیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس با بیان اینکه هنوز به سطح مناسب مطلوبیت در ساخت و ساز نرسیده‌ایم، ابراز امیدواری کرد که با همراهی رسانه‌ها و همگام شدن مردم، شاهد بهبود کیفیت تا سطحی باشیم که زلزله‌ها نه تنها آسیب جانی بلکه آسیب مالی بزرگی هم به همراه نداشته باشد.

سیف‌زاده در خصوص تعامل با سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در استان فارس نیز گفت: در موضوع مجریان به تعاملات خوبی دست پیدا کرده‌ایم که نتایج آن به زودی نهایی و اجرایی می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس با تصریح اینکه از گذشته تاکنون اکثر تعاونی‌های مسکن دچار شکست و زیان شده‌اند، گفت: طی تفاهمی با اتاق تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، مقرر شده است که مدیرعامل و سرپرست کارگاه در تعاونی‌های مسکن حتما از اعضای نظام مهندسی باشد.

سیف‌زاده از انعقاد تفاهمنامه‌ای با میراث فرهنگی فارس خبر داد که براساس آن در زمینه ساخت و ساز در بافت تاریخی از مهندسان دارای سابقه استفاده شود.

وی همچنین به تعامل با شرکت نفت برای نظارت کامل و دقیق بر ساخت و ساز توقفگاه‌های بین راهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این تعاملات به زودی به یک تفاهم بیانجامد.

سیف‌زاده با تبریک مجدد روز مهندس، گفت: قرار بود که مراسمی برای بزرگداشت این روز برگزار و طی آن برای اولین بار از سه زن مهندس پیشکسوت تجلیل شود، اما با توجه به شرایط کنونی و موضوع کرونا ویروس جدید، مراسم فعلا برگزار نخواهد شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس تاکید کرد که علیرغم برخی ادعاها در خصوص تحمیل هزینه ۱۵ درصدی بابت خدمات فنی و مهندسی، می توان اثبات کرد که این خدمات کمتر از یک درصد کل هزینه‌های تمام شده ساختمان است.

به گزارش ایسنا، روز پنجم اسفندماه در تقویم ملی ایران به عنوان روز مهندس نامگذاری شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha