به گزارش ایسنا، حقانی در نخستین مقالهای که یکی از بلندپایهترین مقامات طالبان در یک روزنامه مهم غربی به چاپ میرساند، نوشته که گروه طالبان متعهد است تا با دیگر طرفهای افغان "براساس مشورت و احترام واقعی برای ایجاد یک نظام سیاسی جدید و فراگیر توافق کند که در آن صدای همه افغانها منعکس شود و هیچ افغانی احساس نکند از آن بیرون مانده است."
شبکه حقانی که به صورت عملیاتی از گروه طالبان جدا پنداشته میشود، عامل خونینترین و پیچیدهترین حملات انتحاری و انفجاری در افغانستان شناخته میشود و نهادهای امنیتی افغانستان معتقدند که بیشتر حملات خونین سالهای اخیر کابل توسط این شبکه سازماندهی شده است.
نام سراجالدین حقانی در فهرست ویژه تروریستی وزارت خارجه آمریکا و فهرست تحریمهای سازمان ملل قرار دارد و آمریکا به معلوماتی که به بازداشت او منجر شود، ده میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
فرمانده شبکه حقانی در نیویورک تایمز نوشته است: "ما از نگرانیها و سؤالاتی که در داخل و خارج از افغانستان در مورد نوع دولتی که پس از خروج نیروهای خارجی میخواهیم داشته باشیم، آگاه هستیم. پاسخ من این است که این امر به توافق بین افغانها بستگی دارد. ما نباید بگذاریم نگرانیهایمان جلو گفتوگوها و مشورتهای واقعی را که برای نخستین بار بیرون از نفوذ خارجیها خواهد بود، بگیرد."
او همچنین نوشته که از نگرانیها در مورد احتمال استفاده از خاک افغانستان از سوی "گروههای مخرب" علیه امنیت کشورهای منطقه و جهان آگاهی دارد و گفته که این به سود افغانها نیست که اجازه بدهند خاکشان علیه دیگران مورد استفاده قرار بگیرد.
در بخش دیگری از این مقاله سراجالدین حقانی نوشته که ما آماده هستیم پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان با جامعه بینالمللی و آمریکا برای تامین صلح درازمدت و بازسازی افغانستان مشترکا کار کنیم.
او گفته که چالش فوریتر اما عملی ساختن توافقنامهای است که این گروه قرار است با آمریکا امضا کند. او گفته گروه طالبان متعهد به عملی ساختن تمام جزییات این توافقنامه است اما به گفته او هنوز برای اعتمادسازی میان دو طرف کار بیشتری صورت بگیرد.
سهیل شاهین سخنگوی دفتر طالبان در دوحه پایتخت قطر، گفته بر اساس گفتگوهای جاری صلح میان آمریکا و طالبان، دو طرف ابتدا در افغانستان آتش بس اعلام خواهند کرد و سپس تا پایان ماه جاری میلادی، موافقتنامه صلح به امضا خواهد رسید.
شاهین در یک گفتگوی تلفنی با بیبیسی گفت به زودی و همزمان با اعلام آتشبس، زمان امضای موافقتنامه نیز مشخص میشود. او گفت چند روز پیش از امضای موافقتنامه، فضای صلح آمیزی در افغانستان برقرار خواهد شد و آنها به آتش بس پایبند خواهند بود.
او تاکید کرد که انتظار میرود توافقنامه صلح تا پایان این ماه امضا شود.
منابع طالبان میگویند ممکن است اعلامیه همین روز اول اسفند یا جمعه صادر شود و نخستین روز برقراری کاهش خشونت ممکن است ۲۲ فوریه (سوم اسفند) باشد. به گفته این منابع، وضعیت صلحآمیز یک هفته ادامه خواهد داشت که در خلال آن هیچ کدام از طرفین دست به خشونت نمیزنند.
دو طرف در این مدت فعالیتهای همدیگر را تحت نظارت خواهند کرد و موافقتنامه صلح میان آنان در روزهای پایانی ماه فوریه و یا اول مارس امضا خواهد شد.
در ماه سپتامبر سال گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از قطع کامل مذاکرات با طالبان که برای یک سال جریان داشت، خبر داد.
دلیل آن حملهای از سوی طالبان در کابل بود که در جریان آن یک سرباز آمریکایی جان باخت.
در ماه دسامبر او دستور از سرگیری مذاکره را با طالبان را داد و زلمای خلیل زاد فرستاده آمریکا مجددا به دوحه رفت و گفتگو با گروه طالبان را ادامه داد.
حالا هر دو طرف از پایان مذاکرات شان خبر میدهند که نتیجه آن صلح میان آمریکا و طالبان و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات