• چهارشنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۹:۲۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98113022881

گزارش بروز رسانی شد

افزایش احتمال ابتلای اطرافیان ۲ بیمار فوت شده به کرونا/ ماسک به اندازه کافی در قم وجود دارد

افزایش احتمال ابتلای اطرافیان ۲ بیمار فوت شده به کرونا/ ماسک به اندازه کافی در قم وجود دارد

ایسنا/قم پس از آنکه بعدازظهر امروز، وزارت بهداشت اعلام کرد که آزمایش اولیه دو شهروند قمی در خصوص بیماری کروناویروس مثبت اعلام شد، ساعاتی بعد، مرگ این دو شهروند به واسطه ابتلا به بیماری کرونا تایید شد.

پس از توییت معاون وزیر بهداشت در خصوص مشاهده دو نمونه مشکوک به کروناویروس در قم و تایید این مساله، علاوه بر ایجاد فضای روانی خاص در شهر قم، به همین موازات تلاش کادر بهداشتی و درمانی قم نیز دو چندان شده است.

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسات متعدد به همراه مسئولان استان و همچنین با حضور معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی زمینه های کنترل وضیعت بهداشتی و درمانی در قم را بررسی می کنند.

دپوی ماسک در قم به اندازه کافی وجود دارد

انتشار خبر مبنی بر فوت دو شهروند قمی و مثبت بودن آزمایشات اولیه در خصوص ابتلا به بیماری کرونا، موجب مراجعات کثیر مردم به داروخانه‌ها شده است.

پس از اعلام رسمی وزارت بهداشت در خصوص مثبت بودن آزمایش تست کرونا در قم، در مراجعه به بیش از 8 مورد داروخانه و تماس با چند داروخانه دیگر در سطح شهر، متوجه کمبود ماسک شده‌ایم که این امر زمینه نگرانی را در شهروندان به وجود آورده است.

دکتر محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در خصوص کمبود ماسک در گفتگو با خبرنگاران عنوان کرد: به اندازه کافی دپوی ماسک در قم وجود دارد و همه نیاز به زدن ماسک ندارند، چرا که در برخی از موارد خود ماسک و استفاده نادرست عاملی در عفونت است.

وی بیان کرد: در صورت نیاز به ماسک، به تعداد کافی دپو شده است، اما در شرایط فعلی تنها افرادی که با بیمار در ارتباط هستند و یا همراهان و کادر پزشکی و افرادی که مشکوک به این ویروس‌اند باید از ماسک استفاده کنند.

قدیر خاطرنشان کرد: در چند روز اخیر، شاهد یک پیک بیماری‌های تنفسی در قم بودیم که با بررسی‌های انجام شده و فوت دو شهروند قمی، در آزمایشات مشخص شد تست اولیه از این افراد از نظر کرونا مثبت است.

وی گفت: البته هنوز تستهای ژنتیک باقی مانده است و نتیجه نهایی به زودی اعلام می‌شود، اما بنا شد با مردم صادق باشیم و اطلاع رسانی کاملی از وضعیت این دو بیمار فوت شده صورت بگیرد تا اعتماد شهروندان جلب شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: در حال حاضر جای هیچ نگرانی نیست و بیمارستان‌ها در حال کنترل است و یک بیمارستان به عنوان مرکز بیماری های ویروسی در جهت تمرکز بیشتر تعیین شد.

وی اظهار کرد: همچنین یک بیمارستان دیگر در حال تخلیه است تا به عنوان پشتیبان از آن استفاده کنیم در این شرایط مردم آرامش کاملی داشته باشند و به زنگی عادی بپردازند و نکات بهداشتی از جمله شستشوی دستها را جدی بگیرند و از اجتماعات و مسافرت های بی‌مورد پرهیز کنند.

احتمال ابتلای اطرافیان ۲ بیمار فوت شده به کرونا زیاد است

عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از احتمال فراوان ابتلای اطرافیان دو جان باخته قمی در ماجرای کرونا خبرداد.

پس از اعلام خبر قرنطینه اعضای خانواده دو مرحوم مبتلا به ویروس کرونا عضو کمیته کشوری بیماری‌های عفونی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرده است که فوت دو نفر به علت ابتلا به ویروس کرونا نشان می‌دهد که احتمالا افراد دیگری ار نزدیکان آنها نیز به این ویروس مبتلا شده‌ و باید قرنطینه شوند و تعداد بیماران احتمالا بیشتر است.

بر اساس گفته مسعود مردانی ظاهرا قبل از فوت این دو بیمار از آنها آزمایش گرفته شده است اما جواب آزمایش نهایی بعد از فوت آنها مشخص می‌شود. افرادی که با دو فرد فوت شده در تماس بوده‌اند باید به سرعت شناسایی شوند.

وی گفت:این افراد حتما باید جداسازی شوند و تحت درمان قرار بگیرند تا این بیماری به دیگران منتقل نشود.

مسئولان قم در حال حاضر در جلسه اضطراری استان هستند و اطلاعات تکمیلی را پس از تصویب مسایل مهم به اطلاع عموم می‌رسانند.

مشاور وزیر بهداشت: نزدیکان دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در قم در قرطنیه هستند

به نقل از یکی از رسانه‌های رسمی، علیرضا وهاب‌زاده مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز اظهار کرد که نزدیکان دو فرد مبتلا به ویروس کرونا در قم در قرطنیه هستند.

بر این اساس، وزارت بهداشت اعلام کرد که نتیجه آزمایش اولیه دو نفر مبتلا به ویروس کرونا در قم مثبت بوده و بررسی‌های بیشتر در حال انجام است.

کرونا جان دو نفر را در قم گرفت

وزارت بهداشت با تایید مرگ دو هموطن در قم به واسطه بیماری کرونا، بر شایعات نسبت به این مساله پایان داد.

.کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پیامی توئیتری آورده است: بدنبال پیک بیماری های حاد تنفسی ظرف روزهای اخیر در قم، دو مورد در آزمایشات اولیه از نظر کرونا ویروس مثبت گزارش شدند، متاسفانه هر دو بیمار با توجه به کهولت سن و نقص سیستم ایمنی در بخش مراقبت های ویژه فوت نمودند.

مسئولان استان و وزارت بهداشت پس از بروز شایعات نسبت به گستردگی این بیماری در قم، با اعلام رسمی فوت این دو پیرمرد قمی از مردم خواستند که به ملاحظات پزشکی در این زمینه توجه کامل داشته باشند.

کرونا کمتر از تصور مردم نگران‌کننده است

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی با اشاره به شرایط برخی موارد مشکوک به این بیماری گفت: کسانی که در این بیماری گرفتار نارسایی تنفسی شوند کمتر از دو درصد هستند و این بیماری آن حد که مردم تصور می‌کنند نگران کننده نیست.

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، دکتر قاسم جان بابایی عصر امروز در گفت وگو با خبرنگاران در قم با اشاره به اینکه بیماری کرونا ویروس از نظر مسری بودن قوی است ولی از نظر مرگ و میر از آنفلوانزای اچ وان و ان ون کمتر است، بیان کرد: در چین 75 هزار مورد ابتلا به این بیماری وجود داشته ولی مرگ و میر در اطفال گزارش نشده است.

وی یادآور شد: ممکن است این بیماری برای افراد مسن و دارای بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت پیشرفته، ضعف سیستم ایمنی و چاقی زیاد مشکل ایجاد کند.

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی با اشاره به شرایط برخی موارد مشکوک به این بیماری یادآور شد: کسانی که در این بیماری گرفتار نارسایی تنفسی شوند کمتر از دو درصد هستند و این بیماری آن حد که مردم تصور می‌کنند نگران‌کننده نیست.

وی با اشاره به اینکه مردم باید از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنند بیان کرد: شستن دست با آب و صابون بسیار اثرگذار است.

دکتر جان بابایی با بیان اینکه مردم اگر علائمی مبنی بر تنگی نفس پیدا کردند به پزشک مراجعه کنند یادآور شد: در تمام کشور تیم‌هایی مشخص شده و نسبت به ویزیت کردن این بیماران اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه اگر در بیمارستان قم مواردی بستری شدند فقط سه چهار نفر نیازمند مراقبت ویژه هستند افزود: این افراد هم تحت نظر هستند و از تنفس مصنوعی هم برای ایشان استفاده نمی شود و فقط در حال مراقبت هستیم تا اگر خدمات دارویی بیشتر نیاز داشتند اقدام لازم صورت گیرد.

معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزشی پزشکی با تاکید بر رعایت مسائل بهداشتی و عدم حضور در اماکن شلوغ یادآور شد: اصلا لازم نیست که مردم محل زندگی خود را ترک کنند چرا که ابتلا زمانی اتفاق می‌افتد که فرد مبتلا با فرد سالم روبوسی کرده یا دست دهد و آن فرد اقدام به شستشوی دست خود نکند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این دوره نیز گذرا بوده و به سر خواهد آمد و قطعا این مشکل بدتر از اپیدمی آنفلوآنزا نخواهد بود.

نگرانی بیش از حد ممنوع!

یکی از اعضای کادر درمانی بیمارستان کامکار در پاسخ به خبرنگار ایسنای قم که در محل بیمارستان حضور یافته بود با اشاره به تلاش گسترده اعضای تیم درمانی این بیمارستان و استان، گفت: درست است که این دو نمونه اعلام شده است ولی مردم باید بدانند که نباید نگرانی بیش از حد داشته باشند؛ اگر به دستورات بهداشتی عمل کنند اتفاقی برای آنها نخواهد افتاد.

یکی از نکات جالب توجه در این بیمارستان حضور تعدادی از مردم شهر برای سرکشی شرایط در این بیمارستان است و البته تعدادی از کارکنان بخش خدمات بیمارستان، مانع حضور مردم در این فضا می‌شوند.

مسئولان علوم پزشکی در پیام هایی مردم را به حفظ آرامش و رعایت اصول بهداشتی توصیه می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha