به گزارش ایسنا، عیسی منصوری در گردهمایی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی کشور، اظهار کرد: در کشورهای دیگر در حوزه کارآفرینی بخش خصوصی با حمایت دولت مرکزی ایجاد میکند تا امر کارآفرینی شکل بگیرد. در ایران نیز ظرفیت خوبی به لحاظ آموزشی وجود دارد و تمایل به کارآفرینی براساس شاخصهای بینالمللی دیده میشود ولی متاسفانه در اقدام به کارآفرینی رتبه ما پایین است.
معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: یکی از بازیگران اصلی که میتواند مشوق این حرکت باشد مراکز مشاوره کارآفرینی هستند و ما معتقدیم حتی اگر آموزش مهارت کارآفرینی هم بدهیم کافی نیست و در کنار آن لازم است مشاوره هم ارائه شود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار، با بیان اینکه ۳۰۰ مرکز مشاوره کارآفرینی در کشور وجود دارد، ادامه داد: در حوزه کسبوکار سنت ارائهی مشاوره وجود دارد ولی در حوزه کارآفرینی این سنت وجود نداشته است به همین وزارت کار مبتکر این قضیه بوده است.
منصوری دربارهی برگزاری این گردهمایی و استفاده از ظرفیت صندوقهای کارآفرینی امید و ضمانت بخش تعاون توضیح داد: این نشست در واقع برای هماهنگی بیشتر در ایجاد انسجام در سطح ملی است و قرار است کانون ملی مراکز مشاوره کارآفرینی تاسیس شود. یکی از اهداف این نشست ایجاد مرجعیت و هویت شخصیت حقوقی و قانونی دفاتر مشاوره است و در گام اول بنا داریم از ظرفیت این دو نهاد استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اگر کارآفرینان نیازمند منابع مالی هستند شرکتهای مشاوره کارآفرینی به راحتی بتوانند آنها را ارجاع داده و از ظرفیت صندوقهای کارآفرینی امید استفاده کنند. همچنین در خیلی از مواقع افراد ایده و نوآوری دارند ولی فاقد وثیقه و ضمانت هستند که این نشست مقرر شد کسانی را که مراکز مشاوره کارآفرینی تایید میکنند صندوق ضمانت بخش تعاون بپذیرد و آنها را ضمانت کند.
معاون اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با بیان اینکه مراکز مشاوره باید از حالت کلاسیک و سنتی خارج شده و به سمت استارتآپها و خلاقیت و نوآوری بروند، اظهار کرد: انتظار ما این است که دفاتر مشاوره کارآفرینی نوآور شوند و به جای نوشتن طرح توجیحی به حوزههای کارآفرینی و فعالیتهای نوآورانه ورود پیدا کنند.
مهدی حسیننژاد - مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون - نیز در این نشست با بیان اینکه ۷۰ درصد طرحهایی که به ما ارائه میشود غیرقابل اجرا بوده است، گفت: مراکز مشاوره باید مشروعیت داشته و بیشتر در زمینهی ایدهیابی، آگاهی و فعالیت داشته باشند.
اصغر نورالهزاده - مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید - نیز با بیان اینکه در سالهای اخیر مراکز مشاوره بیشتر دنبال بیزینس پلن و طرحهای سودآور بودهاند، خاطر نشان کرد: مراکز مشاوره باید به شکل تخصصیتر کار کنند و خود را ارتقاء بدهند. تاکید ما این است که موسسات و مراکز مشاوره بیشتر در حوزههای نوآوری بازار وارد شوند و پرداخت آنها به صورت حقالزحمهای باشد.
رحیم سرهنگی- مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی و بهرهوری نیروی کار وزارت کار - نیز با تاکید بر استفاده از ظرفیت صندوق ضمانت بخش تعاون و صندوق کارآفرینی امید اظهار کرد: در بحث پرداخت هزینه دفاتر مشاوره باید مکانیزمی باشد که حالت برد – برد داشته باشد و در ازای اینکه چه کسبوکاری با مراکز مشاوره به موفقیت میرسد درصدی به عنوان حقالزحمه به مراکز مشاوره پرداخت شود.
وی ادامه داد: این هزینه نیز باید چند بخش شود و بخشی را متقاضی پرداخت کند تا قدر مشاوره را بداند چون اگر پرداخت هزینه کاملا مجزا شود نتیجه مثبتی به دنبال نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات