• یکشنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98112719504
  • خبرنگار : 99999

منابع نزدیک به طالبان: کاهش خشونت‌ها مثل آتش‌بس غیررسمی است

منابع نزدیک به طالبان: کاهش خشونت‌ها مثل آتش‌بس غیررسمی است

در پی گفت‌‎وگوهای امریکا و طالبان بر سر توافق روی «کاهش خشونت‌ها»، اکنون منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که کاهش خشونت‌ها، هم‌چون اعلام یک آتش‌بس غیررسمی است.

به گزارش ایسنا، به گفته این منابع، در دوره‌ای که طرح کاهش خشونت‌ها در حال اجرا است، طالبان در شهرها حمله‌های انتحاری انجام نخواهد داد، بر بخش‌های غیرنظامی و مرکزهای نظامی حمله نخواهد کرد و شاهراه‌های کشور را نمی‌بندد.

سیداکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان در این باره گفت: «می‌تواند کاهش خشونت یک آتش‌بس غیررسمی باشد و هم آمریکا و هم طالبان در این باره توافق دارند که مشکل افغانستان با کاهش خشونت حل می‌شود.»

پیش از این،  دولت افغانستان و اشرف غنی، رییس‌جمهور این کشور طرح کاهش خشونت‌ها را "غیرعملی" خوانده و گفته بودند که طالبان باید برای آغاز گفت‌وگوهای صلح با دولت آتش‌بس کند.

اما آقای غنی چند روز پیش، پس از گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه آمریکا، طرح کاهش خشونت‌ها – که از سوی آمریکا و طالبان مطرح شده‌ است - را پذیرفتی دانست – اما دولت افغانستان برای دوره‌ای که احتمال دارد کاهش خشونت‌ها عملی شود، تاکنون طرحی ندارد؛ این‌که آیا نیروهای امنیتی بر مواضع طالبان حمله خواهند کرد؟ آیا نبردها با طالبان به همین شدت ادامه خواهد یافت؟

شماری از اعضای پارلمان افغانستان می‌گویند که حکومت باید طرحی را برای دوره کاهش خشونت‌ها آماده کند که تا به گفتۀ آنان نیروهای امنیتی در میدان‌های نبرد، موقف شان را بفهمند.

محمد صادق قادری، یکی از این نمایندگان گفت: «دولت با همین فرصت اندکی که ما داریم باید هرچه زودتر این اقدام را کند و خواسته مردم همین صلح و آتش‌بس است و دولت مجبور است که یک برنامه مشخص را ارائه کند.»

اما، شورای عالی صلح، می‌گوید که  دولت طرحی در این باره ندارد.

حاجی دین  محمد، معاون شورای عالی صلح بیان داشت: «حرف‌هایی را که امریکایی‌ها با طالبان می‌زنند و خصوصا دربارۀ جنگ و کاهش خشونت‌ها، به این معنی است که دولت افغانستان هم آن را پیگیری و به آن عمل خواهد کرد.»

این در حالی است که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در دیدار با اشرف غنی در حاشیه نشست امنیتی مونیخ در آلمان گفته است که اگر طالبان اراده واقعی برای کاهش خشونت‌ها نشان دهد، ناتو آماده‌است تا سربازان خود در افغانستان را کاهش دهد. 

وی گفت: «ناتو اکنون در افغانستان نزدیک به 16 هزار سرباز دارد. اگر طالبان اراده و توانایی واقعی را در کاهش خشونت‌ها نشان دهد و مسیر صلح را ببینیم، آماده هستیم که شمار  نیروهایمان را در افغانستان کاهش دهیم. بهترین راهی که ناتو می‌تواند از تلاش‌های صلح پشتیبانی کند، ادامۀ پشتیبانی از ارتش و نیروهای امنیتی افغانستان است تا طالبان بداند که در میدان جنگ برنده نخواهد شد. آنان باید بنشینند و گفت وگو کنند.»

مقام‌های امریکایی گفته‌اند پیش از آغاز گفت‌وگوهای میان افغان‌ها آتش‌بس نخواهد شد، اما طالبان متعهد شده که خشونت‌ها را کاهش داده و زمینه برای آغاز این گفت‌وگوها فراهم سازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha