به گزارش ایسنا، خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه در مصاحبه با آسوشیتدپرس عنوان کرد، بالغ بر چهار پست دیدهبانی و دو موضع نظامی این کشور هم اکنون در مناطق تحت کنترل حکومت سوریه واقع هستند در حالی که نیروهای نظام سوریه همچنان به پیشروی به سمت آخرین پایگاه شورشیان مخالف با آن ادامه میدهند.
آکار در این مصاحبه گفت، ترکیه هیچ یک از ۱۲ پست دیدهبانی خود را در ادلب سوریه خالی نخواهد کرد و سربازان ترکیه دستور دارند هر گونه حملات نظامیان دولت سوریه به این پستهای نظامی را با قدرت تلافی کنند.
وی ادامه داد: در صورت وقوع حملهای به نظامیان ما، آنها دستور گرفتهاند که این حملات را حتی با قدرت مضاعف تری تلافی کنند. هر اتفاقی که بیفتد تلافی میکنیم. ما توقع داریم نظام سوریه به دنبال دست زدن به هر اقدامی تحت هر شرایطی نباشد.
آکار اظهار کرد: ما بارها و بارها گفتهایم که پرسنل و سربازانمان را از آنجا عقب نخواهیم کشید و آنها به ماموریتشان ادامه خواهند داد.
این وزیر دفاع ترکیه در ادامه این صحبتهای خود تاکید کرد، آنکارا در حال فشار وارد کردن به مسکو به منظور استفاده از نفوذ خود بر بشار اسد و وادار کردن نیروهای وی به عقب نشینی به پشت خط آتشبسی که قبلا مورد توافق واقع شد و همچنین خالی کردن یک اتوبان راهبردی است.
آکار گفت: ما درخواست کردهایم تا عناصر نظام سوریه فورا از جاده ام ۵ عقبنشینی کنند و ما به اصرار بر درخواستمان ادامه خواهیم داد.
وی افزود: ما از آنها میخواهیم فورا حملات نظام سوریه را متوقف سازند و تضمین کنند که آنها به آتشبس پایبند شده و در ازای آن مردم به خانهها و سرزمینهایشان بر میگردند.
این مقام ترک تاکید کرد: هدف کشورش در ادلب "تقویت یک توافق آتش بس" برای منطقه که در سال ۲۰۱۸ مورد مذاکره واقع شد و همچنین "جلوگیری" از یک موج آوارگان است.
خلوصی آکار این اظهاراتاش را ساعاتی قبل از آنکه آنکارا را به هدف شرکت در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل ترک کند انجام داد.
وزیر دفاع ترکیه در پاسخ به اینکه کشورش از این نشست چه انتظاراتی دارد ، این انتظارات را «اقدامات ملموس» همپیمانان در راستای متوقف ساختن حملات دولت بشار اسد به ادلب خواند؛ اتفاقی که به ادعای او موجب راه افتادن موج جدیدی از آوارگان و تهدید آنها برای اروپا و ماورای آن خواهد بود.
او هشدار داد: وضعیت انسانی در ادلب میتواند منجر به تشدید افراطگرایی شود.
آکار گفت: کشورهای عضو ناتو و اروپا و جهان باید به این مساله نگاه دقیقتری بیندازند، اما حمایتهایی ملموس و جدی از آن به عمل آورند.
انتهای پیام
نظرات