• سه‌شنبه / ۲۲ بهمن ۱۳۹۸ / ۲۲:۳۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98112216714
  • منبع : روابط عمومی برنامه

نواقص قانونی صنایع خلاق رفع می شود؛

مالکیت فکری، کلید توسعه صنایع خلاق

مالکیت فکری، کلید توسعه صنایع خلاق

تفاهم نامه همکاری میان معاونت حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری و پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به منظور رفع نواقص قانونی و مالکیت فکری فناوری‌های نرم و صنایع خلاق امضا شد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی قبل از امضای تفاهم نامه  در پارک  ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ، گفت: جهاد دانشگاهی نهادی بر آمده از وجود انقلاب اسلامی است. این نهاد به منظور سرعت‌دهی بیشتر انجام طرح‌های پژوهشی، علمی و تحقیقاتی از ابتدای جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است. طی چهل سال گذشته با کمک جهادگران این نهاد، طرح‌های تحقیقاتی و کاربردی کشور که نیمه کاره باقی مانده بودند، به سرانجام رسیده است.

وی اظهارداشت: یکی از حوزه‌هایی که ضرورت داشت جهاددانشگاهی به آن ورود کند، حوزه فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بود. هرچند ایران قدمت و سابقه درخشانی در حوزه علم و هنر دارد اما این علم در ایران نسبت به کشورهای دیگر طی چند سال گذشته مغفول باقی مانده است. در حالی که حوزه فرهنگ و هنر ظرفیت‌های بزرگ و گردش مالی زیادی دارد. اهمیت این بحث باعث شد تا جهاد دانشگاهی از حدود دو سال پیش با تاسیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی به این قضیه ورود پیدا کند تا خلاءهای این حوزه را از بین ببرد.

وی بیان کرد: هم اکنون یکی از خلاءهای این حوزه، بحث مالکیت فکری فناوری‌ های نرم و صنایع فرهنگی است. اکنون بسیاری از موسیقی دانان، نمایش نامه نویسان، سینماگران و ... با مشکل مالکیت فکری مواجه هستند. اغلب محصولات آنها به راحتی کپی می‌شود. اثبات این مساله نیز بسیار سخت است

لزوم پرداختن به موضوع مالکیت فکری در پارک‌ها و شرکت‌های دانش بنیان

دکتر محمد حکمت نیا، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری نیز صمن اشاره به ظرفیت‌های پارک صنایع فرهنگی جهاد دانشگاهی  گفت: مالکیت فکری اساسا مبتنی بر قانون است به همین دلیل قوانین آن در حال بازنگری است. اکنون قانون مالکیت ادبی و هنری را به صورت لایحه به مجلس داده ایم . بحث مالکیت صنعتی نیز به امید خدا به صورت لایحه در خواهد آمد. در حوزه فرهنگ عامه نیز لایحه ای تقدیم مجلس شده است.

وی افزود: اگر شرکت‌های دانش بنیان نتوانند مشکلات شان را حل کنند، در آینده با بحرانی مانند موسسات مالی روبرو خواهند شد. مدیریت این شرکت‌ها ظرایف خاصی دارد که باید به درستی رعایت شود.

به گفته وی، سرمایه گذاری در کشورهای در حال توسعه مانند بادکنک است که اگر به درستی مدیریت نشود و بی حساب و کتاب پیش برود، در بازار می‌ترکد بنابراین بحث قرار و مدارها و مدیریت شرکت‌های دانش بنیان بسیار اهمیت دارد.

وی به مشکلات این شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: اکنون در بحث آمار صنایع خلاق یا فرهنگی با مشکل مواجهیم و در حوزه شرکت‌های دانش بنیان تعداد شرکت‌ها و مشاغل اعلام می‌شود اما آماری از این شرکت‌ها در خصوص میزان جا به جایی پول وجود ندارد. در حالی که باید آماری از میزان صادرات، واردات و تولید محصولات شرکت‌ها داشته باشیم. از سوی دیگر مدل بازار این شرکت‌ها را نسنجیده‌ایم تا اعلام کنیم صنایع فرهنگی چه پتانسیل‌هایی در کشور دارند.

وی اظهارداشت: مالکیت فکری   ابزاری برای پول درآوردن است؛ در بخش مالکیت فکری می‌توان با استفاده از علوم انسانی و صنایع خلاق کسب سرمایه کرد.

وی خاطرنشان کرد: در بحث مالکیت فکری و رعایت قانون کپی، باید برای شغل‌ها کدهایی ایجاد کنیم. شرکتی نیز باید در دفتر مالکیت فکری مستقر باشد همانند این پارک تا انجام کارهای هماهنگی میان دستگاه ها و تنظیم قراردادها و کارهای ثبتی را برعهده داشته باشد.
در پایان این جلسه تفاهم‌نامه جهت همکاری‌های مشترک بین پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و وزارت دادگستری در حوزه مالکیت فکری امضا و مبادله شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha