به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو طرف جنگ داخلی لیبی از کشورهای خارجی تجهیزات دریافت میکنند اما ترکیه در ماههای اخیر صدها مورد تجهیزات را برای نیروهای دولت فائز السراج ارسال کرده است.
دولت سراج تنها کنترل بخش غربی لیبی را برعهده دارد که شامل طرابلس، پایتخت میشود.
سراج مورد حمایت دولت ترکیه و همچنین ایتالیا و قطر است. خلیفه حفتر که با دولت مرکزی میجنگد مورد حمایت امارات، فرانسه، روسیه و مصر است.
رهبران شبه نظامی لیبی در طرابلس به آسوشیتدپرس گفتند، ترکیه ۴۰۰۰ شبه نظامی خارجی را به طرابلس اعزام کرده و دهها تن از آنها شبه نظامیان مرتبط با داعش و القاعده هستند.
این فرماندهان همچنین به اختلاف نظر در داخل شبه نظامیان لیبی درباره پذیرش شبه نظامیان سوری به دستههای خود اشاره کرده و یکی از آنها گفت، سوابق این شبه نظامیان سوری اهمیت ندارد چون آنها برای دفاع از طرابلس آمدهاند.
فرمانده دیگر گفته که برخی از رهبران شبه نظامیان لیبی میترسند که این شبه نظامیان سوری تصویر و وجهه دولت سراج را مخدوش و لکه دار کنند.
سازمان ملل مکررا ارسال تسلیحات و نیروهای خارجی به لیبی را محکوم کرده اما از واکنش مستقیم به این گزارشها و اتهامات از سوی حفتر که دولت سراج و ترکیه از شبه نظامیان سوری مرتبط با داعش و القاعده به عنوان مزدور استفاده میکنند، امتناع کرده است.
ترکیه نه این گزارشها را تایید و نه رد کرده و ارتش این کشور نیز از اظهارنظر خودداری کرده است.
با این حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه ماه گذشته میلادی گفت: به عنوان یک نیروی ضربتی، ما تیمی متفاوت در لیبی داریم. آنها از سربازان ما نیستند. اینها تیمهای متفاوت و نیروهای ضربتی با هم کار میکنند اما سربازان عالی رتبه ما نیز همکاری خواهند داشت.
شایعات درباره حضور نیروهای سوری مورد حمایت ترکیه در لیبی در هفتههای اخیر بیشتر شده است. رهبران و مفسران خارجی به فیلمهایی در فضای آنلاین اشاره کردند که نشان میدهند سوریهای شورشی در طرابلس هستند.
متحدان لیبیایی ترکیه و رهبران اپوزیسیون سوریه از اظهار نظر درباره تلاشهای سازمان یافته برای اعزام نیرو به لیبی امتناع کردهاند اما در ژانویه ۲۰۲۰، سراج به شبکه خبری بی.بی.سی گفت، دولتش تردیدی برای همکاری با هر گروهی به منظور دفاع در برابر تهاجم حفتر ندارد.
در همین حال، رامی عبدالرحمن، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس گفت، این شبکه نظارتی متوجه شده که دست کم ۱۳۰ شبه نظامی سابق داعش یا القاعده در میان ۴۷۰۰ مزدور سوری مورد حمایت ترکیه برای نبرد در کنار نیروهای سراج به لیبی اعزام شدهاند.
دیده بان حقوق بشر سوریه اشاره کرد، ۶۴ مزدور سوری که برای جنگ به لیبی منتقل شده بودند به اروپا رفتهاند.
این دیدهبانی، تعداد کشتهها در صفوف نیروهای مورد حمایت ترکیه در درگیریهای طرابلس را ۸۰ کشته اعلام کرد.
احمد المسماری، سخنگوی ارتش شرق لیبی نیز دوشنبه اعلام کرد، ترکیه ۶۰۰۰ مزدور سوری و همچنین حدود ۱۵۰۰ عنصر النصره را به لیبی فرستاده است.
المسماری فاش کرد، فردی به نام سرهنگ غازی عناصر مزدور سوری را در لیبی هدایت میکند.
وی اضافه کرد: دولت وفاق مبلغ یک میلیون دلار به هر فرمانده گروه جنگجوی سوری در لیبی میدهد. اکثر سوریها در لیبی تمایل دارند به اروپا بروند.
انتهای پیام
نظرات