«آرش نواب» به مناسبت چهل و یکمین بهار انقلاب اسلامی در جمع خبرنگاران در این باره گفت: این طرحها در سه محور توسعه و ایجاد شبکه، بهینه سازی و تامین روشنایی در دو بخش شهری و رستایی اجرا میشود و با بهرهبرداری از آنها شاهد ارتقای پایداری شبکه، برقرسانی و توسعه خدمات رسانی به مشترکان استان خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: با افتتاح طرحهای دهه فجر امسال در مجموع افزون بر ۲۶ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۳۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف، ۲۳ دستگاه ترانسفورماتور و ۴۳۴ دستگاه چراغ لاک پشتی به تاسیسات شبکه های توزیع برق اضافه خواهد شد.
این مسئول با بیان این که در حال حاضر استان یزد فاقد روستایی بدون برق است، گفت: تعداد روستاهای برقدار استان یزد از ۵۲ روستای قبل از پیروزی انقلاب، اکنون به ۹۲۴ روستا رسیده و ۹۹.۷ روستاهای استان از نعمت برق برخوردار هستند.
وی با بیان این که تعداد دو هزار و ۱۹۶ چاه کشاورزی استان یعنی ۹۶.۲ درصد از آنها نیز دارای برق هستند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر استان یزد دارای بیش از ۶۸۷ هزار مشترک است که ۸۰.۳ درصد یعنی ۵۵۳ هزار مشترک آن در بخش خانگی، ۱۳.۴ درصد تجاری، ۱.۷ درصد صنعتی، ۱.۴ درصد کشاورزی، ۸ درصد روستایی و ۲.۳ درصد عمومی هستند.
نواب میزان فروش برق این شرکت از ابتدای سال تاکنون را ۴۹۴۵ میلیون کیلووات ساعت اعلام کرد و گفت: باعث خرسندی است که حدود ۶۷ درصد از انرژی برق استان در بخشهای صنعت و کشاورزی صرف میشود که از این نظر استان یزد در جایگاه نخست کشور قرار دارد.
به گفته وی، استان یزد در شاخص تعداد مشترکین صنعتی با رقم ۱.۷ درصد در قیاس با رقم ۰.۷ درصدی کشور و میزان ممصرف برق بخش صنعتی به میزان ۵۴ درصد در مقایسه با ۳۳.۴ درصد در کشور رتبه اول را در بین استانهای کشور دارد.
وی همچنین از جایگاه نخست استان یزد در کشور به لحاظ کمترین خاموشی به میزان ۶۸ دقیقه به ازای هر مشترک در سال خبر داد و تصریح کرد: این میزان در کشور به طور متوسط ۸۸۰ دقیه است و استان یزد در نظر دارد در افق ۱۴۰۴ این میزان را به ۲۱ دقیقه کاهش دهد.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان همچنین یزد را به لحاظکمترین تلفات برق به میزان ۶.۱۲ درصد نیز در جایگاه نخست کشور خواند و گفت: میزان تلفات شبکه توزیه برق کشور به طور متوسط ۱۰.۳ درصد است که با توجه به پراکندگی نسبی شبکه توزیع برق استان یزد رقم ۶.۱۳ درصد بسیار قابل تامل است.
وی در ادامه به پیک بار ۹۲۹ مگاواتی استان در سال جاری اشاره و پیشبینی حداکثر پیک بار استان را ۱۰۶۴ مگاوات عنوان کرد و گفت: خوشبختانه همکاری صنایع و مردم استان باعث شد تا به سلامت از زمان پیک بار و کمتر از میزان پیشبنی امسال عبور کنیم که البته در این رابطه نیز بیش از ۱۵.۲ میلیارد تومان پاداش به صنایع همکار داده شد.
به گفته نواب، تاکنون ۹ نیروگاه تولید پراکنده با ظرفیت ۴۲ مگاوات در استان مورد بهرهبرداری قرار گرفته و در بحش انرژیهای تجدید پذیر نیز در مجموع ۲۸۸ نیروگاه کوچک و بزرگ خورشیدی با ظرفیت ۳۸ مگاوات در حوزه شرکت توزیع برق راهاندازی شده است که البته ۱۰۱ مورد انها مربوط به منازل مسکونی است.
وی در این باره یاداور شد: نیروگاههای بالای ۷ مگاوات در حوزه فعالیتهای شرکت برق منطقهای است که استان یزد از این لحاظ با هشت نیروگاه به ظرفیت قریب ۶۰ مگاوات از مجموع ۱۲۰ نیروگاه بزرگ خورشیدی با تولید بیش از ۷۰۰ مگاوات در کشور جایگاه نخست را دارد ولی هنوز تا تولید ایدهال در این حوزه بسیار فاصله داریم.
مدیر عامل توزیع برق استان در پایان و در پاسخ بخ خبرنگاران نیز راجع به تامین برق تولیدکنندگان بخش ارز دیجیتالی گفت: در این باره قوانین مشخص شده و بر همین اساس به متقاضیان که تاکنون چند مورد در یزد بوده است، برق صنعتی با تعرفه بالاتر ولی به صرفه در صورت کسب مجوز از سازمان صمت تعلق میگیرد.
انتهای پیام
نظرات