جواد دامنپاک در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: در سال ۱۳۸۷ با هدف احیای گونه آهو در زیستگاههای شهرستان تربتجام پیشنهاد ایجاد سایت تکثیر و پرورش آهو در این شهرستان مطرح شد که پس از موافقت اداره کل محیط زیست خراسان رضوی این سایت در کیلومتر ۱۷ جاده تربتجام - صالحآباد در حاشیه روستای چشمه قلقل به بهرهبرداری رسید؛ سایت چشمه گل در حال حاضر از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
وی ادامه داد: سایت چشمه گل در زمینی به وسعت ۱۷ هکتار با انتقال ۱۱ رأس آهو از پناهگاه حیات وحش شیراحمد شهرستان سبزوار به این سایت به بهرهبرداری رسید، در سال ۹۲ تعداد ۲۵ راس از آهوهای تکثیر شده این سایت در عرصههای طبیعی شهرستان رها سازی شدند که بر اساس آمارها تاکنون قریب به ۲۰۰ راس آهو در این عرصههای طبیعی وجود دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست تربتجام بیان کرد: نسل این گونه جانوری در اواخر دهه ۶۰ در شهرستان تربتجام منقرض شده بود و ایجاد سایت تکثیر آهوی چشمه گل در واقع تلاشی برای احیای مجدد این گونه در عرصههای طبیعی شهرستان است به همین دلیل در حال حاضر دشت تربتجام به عنوان یکی از مهمترین نقاط متمرکز زیست آهو در کشور و استان به شمار نمیرود.
وی گفت: در استان خراسان رضوی پناهگاه حیات وحش شیراحمد در سبزوار و منطقه حفاظت شده رئیسی نیشابور از جمله مراکز اصلی تمرکز آهو در استان محسوب میشوند، در سطح استان همانند این سایت یعنی سایت تکثیر گونه آهو وجود دارد که متعلق به شرکت سیمان زاوه است.
دامن پاک مطرح کرد: سایت تکثیر و پرورش آهوی چشمه گل تربتجام دولتی بوده و توانسته در معرفی گونه به زیستگاه موفق عمل کند، همچنین از سال ۹۲ که تعداد ۲۵ راس از آهوهای تکثیر شده این سایت در عرصههای طبیعی شهرستان رها سازی شدند این تعداد اکنون به حدود ۲۰۰ راس رسیده؛ ولی در سایت آهو سیمان زاوه معرفی به زیستگاه انجام نشده و صرفاً نگهداری و تکثیر انجام شده است.
وی گفت: هرچند سایت چشمه گل هنوز در قالب منطقه حفاظت شده به شمار نمیرود ولی به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به اداره کل محیط زیست معرفی و پیشنهاد شده تا مراحل اداری و قانونی آن انجام پذیرد و در سالهای آتی چنانچه وضعیت افزایش جمعیت آهوها مناسب تشخیص داده شد، به منطقه حفاظت شده ارتقاء یابد.
انتهای پیام
نظرات