به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری المیادین، هشت خودروی زرهی آمریکا در شهرک استراتژیک تل تمر در حومه شمال غربی حسکه مستقر و تمامی ورودیها و خروجیهای این شهرک برای نظارت بر تحرکات روسها و ممانعت از ورود آنها به هر نقطه تحت نفوذ آمریکا مسدود شدند.
این خودروهای زرهی آمریکا تنها در این منطقه مستقر نبوده بلکه چهار دستگاه از آنها در مسیر تل تمر-عین عیسی که در چارچوب توافقنامه سوچی میان روسیه و ترکیه بوده و در جنوب آن ارتش سوریه و در شمال آن گروههای ارتش ملی تحت حمایت ترکیه حضور دارند، به حرکت درآمدند.
نیروهای آمریکایی بیش از یک هفته است در گذرگاه حطین که حسکه، قامشلی، تل تمر و عامودا را به یکدیگر متصل میکند و نیز ورودی شهرک الجوادیه در حومه شمالی حسکه گشتهایی را با هدف تعیین خطوط قرمز برای روسیه در ورودیهای شهرکهای مملو از چاههای نفت و گاز انجام میدهند.
شهر حسکه روز چهارشنبه شاهد پرواز گسترده بالگردها و جنگندههای آمریکایی همزمان با ورود یک کاروان آمریکایی به دو نقطه در محله غویران بود که نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) از آنها به عنوان بازداشتگاه اسرای داعش استفاده میکنند.
برخی منابع میدانی بدون اشاره به جزئیات در گفتوگو با المیادین اظهار کردند، یک هیئت آمریکایی از دو زندان داعشیها در منطقه بازدید کردند.
این منابع تاکید کردند مشخص نیست آمریکاییها با خود از بین زندانیها، اشخاصی را از این پایگاهها خارج کردند یا نه اما پرواز گسترده بالگردها و جنگندههای آمریکایی را میتوان خارج کردن فرماندهان مهمی از داعش و انتقال آنها به پایگاههای آمریکایی تفسیر کرد.
به نظر میرسد تحرکات گسترده آمریکا با هدف تضعیف حضور روسیه در کانتون الجزیره سوریه و کاستن از ارزش میدانی و استراتژیک آن و نیز ممانعت از حضور روسها در هر منطقهای نزدیک به منابع نفت و گاز انجام میشوند و از جمله آنها میتوان به اقدام چند روز قبل گشتیهای آمریکایی در ممانعت از حرکت کاروان روسها به سمت شهر نفتخیز رمیلان برای ایجاد یک ایست بازرسی در نزدیکی مرزهای ترکیه اشاره کرد.
همچنین آمریکاییها میخواهند با پافشاری بر انجام گشتهای تقریبا هر روزه در مسیر عین عیسی-تل تمر واقع در آزادراه حلب-حسکه معروف به آزادراه ام ۴، توافقنامه سوچی را از محتوای اصلیاش دور کرده و با وجود اینکه نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد)، همپیمان آمریکا خروج خود از این منطقه را اعلام کرد، به دو طرف روسی و ترکیهای بگویند که این منطقه هنوز در کنترل آنهاست.
همچنین آمریکاییها با این اقدامات در تل تمر و حسکه میخواهند نشان دهند که نفوذشان در منطقه تنها بر منابع نفت و گاز محدود نبوده و شامل تمام جغرافیای حسکه و دیرالزور و در مناطق تحت کنترل نیروهای قسد است.
در مقابل این اقدامات واشنگتن، مسکو در ۱۰ روز گذشته برای تقویت حضور نظامی خود در منطقه، دستکم دو کاروان را از حلب به حسکه منتقل کرد.
هدف از انتقال این کاروانها تقویت حضور نظامی روسیه در قامشلی همزمان با انتشار اطلاعاتی از تبدیل فرودگاه قامشلی به یک پایگاه نظامی روسیه و انتقال یک سامانه پدافند هوایی پیشرفته برای حمایت از حضور نظامی روسیه در این منطقه است.
در میان این تحولات، مسکو قصد دارد علاوه بر پایگاههایی که در عامودا، تل تمر، ابو راسین، قامشلی و درباسیه تثبیت کرده، یک پایگاه اصلی در شهر حسکه را نیز تثبیت و پایگاههای دیگری را در کانتون الجزیره سوریه راهاندازی کند.
روسها با افزایش حضور نظامی خود تلاش میکنند خود را به عنوان بازیگر اصلی در منطقه شرق فرات ثابت کنند، آنها با استمرار حضورشان برای نزدیک کردن رویکردها میان کردها و دمشق سرمایهگذاری کردهاند و تلاش میکنند به توافقی سیاسی و نظامی میان کردها و دمشق دست یابند که بر اساس آن واشنگتن و آنکارا مجبور به عقبنشینی تدریجی از کانتون الجزیره سوریه شوند.
انتهای پیام
نظرات