منصور سربازی امروز در حاشیه کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیرکلایه در گفت و گو با ایسنا گفت: حفظ محیط زیست صرفا وظیفه یک سازمان مستقل نیست بلکه عملیاتی است که طی فرآیند مشارکتی و با محوریت یک سازمان متولی و همکاری سایر سازمانهای ذیربط و با حضور و ایفای نقش مردم به ویژه جوامع محلی محقق میشود.
وی افزود: در این فرآیند تداوم ارتباط بین انسان و طبیعت همچنین همگرایی توان و عزم جوامع انسانی، مراجع دولتی و غیردولتی زمینه بسیار مناسبی را برای «حفاظت از محیط زیست» و «تحقق توسعه پایدار» فراهم میآورد.
سربازی با اشاره به برگزاری کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع زیست بومی تالاب امیرکلایه، ادامه داد: حضور اعضای این کارگاه که با انگیزه کامل برای حفاظت از تالاب امیرکلایه شرکت می کنند نشانه مثبتی برای تالاب است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه افراد حاضر در کارگاه حساسیت زیادی به حفاظت از تالاب امیرکلایه دارند، اظهار کرد: تحقق اهداف مدیریت زیست بومی در این تالاب خروجیهای بسیار خوبی خواهد داشت و منجر به برنامهریزیها و تصمیمگیریهای خوب در سطح استان برای این زیستگاههای ارزشمند خواهد شد.
سربازی ادامه داد: یکی از رویکردهای مهم این کارگاه مشارکتهای موثرتر مردم و جوامع است که منجر به توسعه پایدار منابع در بخشهای مختلف این تالاب میشود.
وی تصریح کرد: تالاب امیرکلایه از لحاظ تنوع زیستی از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است و مدیریت یکپارچه میتواند در بهبود وضعیت این تالاب نقش موثری ایفا کند.
سربازی گفت: رویکرد زیست بومی به دنبال برقراری تعادل و تلفیق حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از تنوع زیستی است و از آنجا که اغلب مسائل تنوع زیستی با پیچیدگیهای خاص و اثرات جانبی و پیامدهای متعدد همراه هستند، مشارکت متخصصان و دست اندرکاران مرتبط در سطوح محلی، ملی و بینالمللی امری ضروری است که تحقق این امر از مهمترین خروجی های این کارگاه ها خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات