به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملکزاده امروز در مراسم رونمایی از "آییننامه ساختار و خط مشی مالکیت فکری و نوآوری در دانشگاههای علوم پزشکی" که در محل ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، با تاکید بر آن که باید به سمت ثبت اختراع و تجاریسازی محصولات برویم، گفت: دانشگاهها باید از محل محصولات تجاریشان اداره شوند و اشکالی ندارد که برای ثبت اختراع امتیازی معادل با مقاله یا بیشتر از آن قائل شویم؛ چرا که اختراع و نگارش مقاله در کنار هم هستند.
وی ادامه داد: اگر زیرساخت پژوهشی قوی باشد، ثبت اختراع اتفاق میافتد و آن چه که مهم است، نظام داوری تخصصی یا Peer review است؛ چرا که افراد با ادعاهای جدید میآیند که باید از داوری تخصصی بهرهمند شوند و برای آن بها پرداخت کنند؛ وقتی میگویند اختراع به معنای واقعی کلمه باید یک اختراع داشته باشند.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: این موضوع که اعضای هیات علمی کمتر در کارگاههای مربوط به مالکیت فکری شرکت میکنند؛ کم کم برطرف خواهد شد، همچون کارگاههایی که در رابطه با پژوهش برگزار میشود و امروز با استقبال گستردهای رو به رو شده است.
میخواهیم سهم دانشگاه از اختراع را در اختیار دانشگاه بگذاریم
وی خاطر نشان کرد: در مورد سهم دانشگاه از اختراع بایستی پروسه فرآیند اختراع و تولید داخلی را هماهنگ کنیم و میخواهیم موضوع تعیین سهم را در اختیار دانشگاهها بگذاریم. باید برای فناوری و اختراع ارزش قائل شویم و آنها را توسعه دهیم؛ این در حالی است که اختصاص سهمی برای دانشگاه خود این موضوعات را تقویت میکند.
آییننامه مالکیت فکری و نوآوری نقطه شروع است
ملکزاده افزود: آییننامه ساختار و خط مشی مالکیت فکری و نوآوری در دانشگاههای علوم پزشکی یک شروع است و ممکن است بعدا تغییراتی را در آن انجام دهیم. یکی از موفقیتهای اصلی ما این است که گرانترین داروهای دنیا را با ارزانترین قیمت در کشور تولید و مشکلات مردم را حل کردیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در پایان اظهار کرد: ظرفیت ما ظرفیت بزرگی است و احتیاج دارد که با مناعت طبع و دید مثبت به آن نگاه کنیم و محققان را تشویق کنیم.
انتهای پیام
نظرات