• یکشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۸ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98102922743
  • خبرنگار : 71496

کنفرانس برلین با محوریت لیبی آغاز شد

کنفرانس برلین با محوریت لیبی آغاز شد

کنفرانس برلین درباره بحران لیبی امروز (یکشنبه) با حضور رهبران و وزرای خارجه 12 کشور و روساء و نمایندگان پنج سازمان آغاز شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، فعالیت‌های این نشست پس از چندین دیدار دو جانبه میان طرف‌های شرکت‌کننده آغاز شد.

این در حالیست که در لیست منتشر شده از سوی دفتر اطلاع‌رسانی دولت آلمان اسامی خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی و فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی در طرابلس در کنار سایر شرکت‌کنندگان این کنفرانس دیده نمی‌شود.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و هایکو ماس، وزیر خارجه این کشور امروز پیش از آغاز این کنفرانس، دیدارهای جداگانه‌ای با حفتر و سراج داشتند.

همزمان با برگزاری این کنفرانس، نیروهای وابسته به دولت وفاق ملی این کشور مستقر در طرابلس، نیروهای تحت فرماندهی خلیفه حفتر را به نقض آتش‌بس در لیبی متهم و اعلام کرد با توپخانه سنگین خود به آنها پاسخ دادند.

پیش از آغاز این کنفرانس، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با فائز السراج، رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی دیدار کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در این کنفرانس با اشاره به نگرانی پاریس نسبت به حضور شبه‌نظامیان خارجی به ویژه سوری‌ها در لیبی، بر لزوم پایان حضور شبه‌نظامیان خارجی در این کشور تاکید کرد.

همچنین ماکرون تاکید کرد: سازمان ملل باید بندهای آتش‌بس در لیبی را بدون هیچ پیش‌شرطی از سوی دو طرف لیبیایی تنظیم کند.

همچنین میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه و فرستاده ویژه رئیس جمهور این کشور به خاورمیانه و آفریقا امروز (یکشنبه) در واکنش به سخنان فائز سراج اظهار کرد: موضوع امکان استقرار نیروهای بین‌المللی در لیبی باید با توافق آراء مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

بوگدانوف تاکید کرد: تصمیم‌گیری درباره این مساله نیازمند یک اجماع نظر کامل است و فکر می‌کنم این مساله باید با توافق آرا مورد بررسی قرار گیرد، حل این مشکل تنها منوط به سراج نیست.

در همین حال، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس برلین که با محوریت بحران لیبی امروز آغاز شد، با اشاره به اینکه وضعیت موجود در لیبی خطر افزایش تنش‌های منطقه‌ای را به همراه دارد، اظهار کرد: پیامدهای بحران لیبی بر کشورهای همسایه روشن و آشکار است.

گوترش با تاکید بر اینکه هیچگونه راه‌حل نظامی برای بحران لیبی وجود ندارد، بار دیگر از طرف‌هایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در درگیری‌های لیبی شرکت دارند، خواست تمام تلاش خود را برای حمایت از توقف عملی درگیری‌ها انجام دهند.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه قوانین بین‌المللی حقوق بشر در لیبی بارها و بارها نقض شده‌ است، گفت: زمان اقدام فوری و قاطعانه برای جلوگیری از آغاز جنگ داخلی همه جانبه در لیبی فرا رسیده است.

همزمان، خبرگزاری آلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست برلین بعد از برگزاری پنج نشست مقدماتی در برلین با نمایندگان بیش از ۱۰ کشور و سازمان‌ها تهیه شده است.

این پیش‌نویس شامل شش بند است که مهم‌ترین آن تدوین اصلاحات اقتصادی و امنیتی، آتش‌بس و اجرای قطعنامه مربوط به ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha