• یکشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 98102922357
  • خبرنگار : 71624

داوری ۲۰ ایده پژوهشی برای رقابت در چالش تحریک غیرتهاجمی نواحی مغز

داوری ۲۰ ایده پژوهشی برای رقابت در چالش تحریک غیرتهاجمی نواحی مغز

در اولین مرحله داوری طرح‌های رقابت‌کننده در چالش تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز که با هدف توسعه پژوهش و به منظور ایجاد رقابت جهت ساخت ابزارهای نوین درحوزه دانش علوم شناختی و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، ۲۰ ایده پژوهشی محققان مورد قضاوت و داوری قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، این چالش رقابتی برای ارائه روشی کارآمد به منظور تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز جهت  طراحی و ساخت یک سیستم است که ضمن حذف خطرات ناشی از فرایند جراحی و کاهش صدمات و عوارض جانبی، بتوان نواحی مورد نظر را به صورت غیرتهاجمی تحریک کرد.

تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز، به عنوان اولین فعالیت ستاد در حوزه برگزاری این گونه چالش­‌ها است که با توجه به منابع نیروی انسانی، مراکز تخصصی، مراکز فناوری و زیرساخت‌های مناسب موجود در کشور هدف‌گذاری شده است.

در مرحله اول داوری چالش، ۱۰ تن از داوران متخصص در این حوزه، ۲۰ ایده پژوهشی پژوهشگران از چندین مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان از شهرهای تهران، تبریز، مشهد، اصفهان، بیرجند، و قزوین برای طراحی و ساخت یک سیستم تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز در مدالیته‌های نوری، فراصوت، الکتریکی، مغناطیسی، الکترومغناطیسی را به مدت دو روز مورد بررسی و قضاوت قرار دادند.

دکتر محمد حسین مقامی، کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم شناختی در این باره گفت: نتایج داوری تخصصی طرح‌ها در روزهای آینده اعلام خواهد شد و تیم های برتر در مدالیته الکتریکی که با شایستگی بیشتر از سایر طرح‌­ها نتایج خود به همراه پیشنهاد پیاده‌سازی فیزیکی طرح مدنظر را ارائه و از آن دفاع کرده باشند، مجوز ورود به مرحله دوم داده می شود تا با استفاده از حمایت مالی ستاد برای پیاده‌سازی عملی ایده خود و دریافت جایزه نقدی ویژه به رقابت بپردازند.

وی افزود: همچنین به تیم‌های برتر در سایر مدالیته‌ها که با شایستگی بیشتر از سایر طرح‌ها نتایج شبیه­‌ سازی رایانه‌­ای خود را در مرحله اول ارائه و از آن دفاع کرده اند، نیز جایزه نقدی اعطاء می‌شود.

کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم شناختی خاطر نشان کرد: براساس مطالعات انجام شده، تحریک سلول‌های عصبی مغز با روش‌های مختلف غیرتهاجمی شامل تحریک الکتریکی، الکترومغناطیسی، نوری، و فراصوتی به عنوان راه‌حل‌هایی با ارزش برای بهبود اختلالات حرکتی ناشی از سکته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن پیشنهاد شده است که با توجه به میزان شیوع این اختلالات، فعالیت در حوزه ساخت ابزارهای تحریک غیرتهاجمی مغز، می تواند اقدامی نوید بخش برای افزایش کیفیت زندگی بیماران باشد.  

بنا بر اعلام روابط‌عمومی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی، وی در پایان یادآور شد: مرحله دوم این چالش به ساخت دستگاه در مدالیته الکتریکی و آزمایش آن اختصاص دارد و برگزیدگان داوری تخصصی مرحله اول، تا تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۹ فرصت دارند تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک "نمونه آزمایشگاهی" برای پیاده سازی ایده پیشنهادی را ارائه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha