به گزارش ایسنا، علی ذاکر حسینی در همایش پیامدهای منطقه ای و بین المللی ترور سردار سلیمانی اظهار کرد: این ترور سطح بین المللی، بین الدولی و فردی دارد. آنچه که محرز است در هنگام حمله مخاصمه مسلحانه بین ایران و آمریکا وجود نداشته است.
وی ادامه داد: اگر عنوان شود بین ایران و آمریکا مخاصمه بوده ترور ایشان نقض موازین حقوق بشر نبوده است؛ اما الان چون سلب حیات و قتل هدفمند است پس نقض حقوق بشر است.
وی افزود: بر اساس حقوق بین المللی بعد از ترور شهید سلیمانی رابطه ایران و آمریکارابطه مخاصمانه جنگی است. حمله موشکی ما در بستر جنگ بین ایران و آمریکا بوده و چون در جواب حمله آن ها بوده است بر اساس قوانین بین المللی جرمی مرتکب نشدیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: سخنگوی قوه قضاییه دیروز اعلام کرد در سه سطح محاکم داخلی ایران و عراق موضوع این ترور را پیگیری می کنیم. سران کشورها دارای مصونیت هستند و در داخل کشور ما قابل پیگری نیستند. دیوان کیفری بین المللی هم مرجع صالحی نیست چون ما و آمریکا عضوش نیستیم. شورای امنیت پرونده اعضای غیر عضو را می تواند ارجاع بدهد اما چون پای آمریکا وسط است این کار را نمی کند.
وی پس از بررسی راه های ممکن برای پیگری حقوقی ترور سردار سلیمانی گفت: ایران باید در خواست کمیته حقیقت یاب کند و چون ترور در کشور دیگری بوده ایران استدلال کند توان تحقیقات کامل ندارد. بر اساس آن مسیر تحقیقات بین المللی و در خواست محکمه موردی با حمایت سازمان ملل ایجاد شود.
ذاکر حسینی تصریح کرد: در این صورت بحث مصونیت هم منتفی است. در سطح دولتی بسیار مهم است اگر مقام رسمی یک دولت توسط دولت دیگر کشته شود. دولت ایران نباید اجازه دهد آمریکا این ماجرا را به قتل یک فرد عادی تقلیل دهد.
وی در پایان گفت: معامله ای که آمریکا با این ماجرا کرده قبلا آغاز شده؛ قبلا سپاه را گروه تروریستی دانسته است. دولت ایران باید موضوع ترور را در سطح دولتی بداند، تاکید کند که این اقدام اقدام مشروع نبوده است، پاسخ رسمی حقوقی بنویسد و در آن ضعف های استدلال آمریکا را نشان دهد.
انتهای پیام
نظرات