• چهارشنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98102519478
  • خبرنگار : 71623

اشتباهی تراریخته نخوریم!

اشتباهی تراریخته نخوریم!

فارغ از تصمیم‌گیری درباره خوب یا بد بودن محصولات تراریخته مصرف‌کنندگان حق دارند با آگاهی به انتخاب این محصول دست بزنند، بنابراین ضروری به نظر می‌رسد که عنوان "تراریخته" واضح و مشخص برای تمام افراد روی کالا درج شود.

به گزارش ایسنا، ‌ محصولاتی که ساختار ژنتیکی آن‌ها از طریق مهندسی ژنتیک تغییر پیدا می‌کند تحت عنوان محصول تراریخته شناخته می‌شود. مخالفان مصرف محصولات تراریخته بر این باورند که این محصولات می‌توانند دارای عوارض و خطرات پیش‌بینی نشده‌ای بر سلامت انسان و محیط ‌زیست باشند اما در طرف دیگر موافقان معتقدند که بیماری‌زا بودن این محصولات اثبات نشده و همچنین با کاهش منابع آبی و خشکسالی‌های پی در پی، افزایش جمعیت و بحران کمبود منابع غذایی می‌توان با تغییر در ژنوم گیاه آن را نسبت به کم آبی مقاوم ساخت و در نتیجه عملکرد و بازده محصول را افزایش داد.

با این وجود آنچه اهمیت دارد لزوم درج نام تراریخته بر روی محصولاتی است که ساختار ژنتیکی آن‌ها تغییر یافته است، به‌طوری‌که بر اساس قوانین سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان ملزم هستند روی محصول خود درج کنند که محصول مورد نظر تراریخته است تا مصرف‌کننده با آگاهی به انتخاب دست بزند.

اما آنچه اخیرا در برخی شبکه‌های اجتماعی جلب توجه کرد انتشار عکسی بود که در آن روی یک بسته پفک به جای کلمه تراریخته نام اختصاری آن یعنی GMO  نوشته شده است و به سایر کاربران هشدار داده شده بود که از یکسان بودن نام تراریخته و اصطلاح GMO آگاه باشند، چراکه به نظر می‌رسد عموم مردم از یکسان بودن معنی این دو کلمه اطلاع ندارند.

در این رابطه جمشید مغازه‌ای، عضو کانون انجمن صنایع غذایی ایران و دبیر رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران، در گفت‌وگو با ایسنا گفت که قاعده کلی این است که روی این محصولات نام تراریخته یا تغییر ژنتیک یافته نوشته شده اما اگر سازمان غذا و دارو به درج نام GMO نیز ایراد نگیرد، مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی با بیان اینکه محصولاتی که تحت عنوان تراریخته شناسایی می‌شوند، معمولا از روغن تراریخته استفاده می‌کنند، روغن سویا و پالم را از جمله روغن‌های تراریخته عنوان کرد که عنوان تراریخته نیز روی آن‌ها درج شده است.

عضو کانون انجمن صنایع غذایی ایران در پایان اظهار کرد: نگرانی اصلی در رابطه با احتمال سوء استفاده از روش تغییر ساختار ژنتیک در محصولات است که برای مثال ایجاد بیماری ابولا و ایدز با این روش ایجاد شد، ‌ اما به طور کل محصولات تراریخته مشکل خاصی ندارند و حتی ساختار و فرمولاسیون قوی‌تری نیز دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۲۵ ۱۹:۰۶

1- همانطور که در متن خبر هم ذکر شده هیچ تحقیق بلند مدتی در مورد اثرات سوء محصولات تراریخته روی انسان انجام نشده است. اما تحقیقاتی دو ساله که توسط دکتر سرالینی در فرانسه روی موش ها آزمایشگاهی انجام شده است به این نتایج منجر گردید (1) پس از 14 ماه مصرف محصولات تراریخته، 30 درصد موش های مونث دچار تومور پستانی شدید شدند (2) طی 24 ماه 50 تا 80 درصد مونث ها دچار 3 تومور وخیم شدند (3) در موش های مذکر، کبد و کلیه ها بشدت آسیب دید و سطح استروژن دوبرابر گردید (اطلاعات کامل در سایت https://www.gmoseralini.org در دسترس است). 2- ادعای آقای جمشید مغازه‌ای مبنی بر بی مشکل بودن محصولات تراریخته و دارا بودن ساختار و فرمولاسیون قوی تر ادعایی کاملا غیر علمی است و اغلب آزمایشات و شواهد مستقل خلاف این مسئله را نشان می نمایند. مشاهده شده است که در بلند مدت بذرهای تراریخته مزایایی نظیر مقاومت در برابر افات و سموم را از دست می دهند. 3- در برخی از کشورها نظیر نروژ استفاده از بذر، محصولات دامی و غذاهای تراریخته کاملا ممنوع است. 4- بنابراین شرط عقل و احتیاط این است که تا حد امکان از مصرف محصولات تراریخته اجتناب شود. 5- برای کسب اطلاعات اولیه و آگاهی از واقعیات محصولات تراریخته، مشاهده مستند "تراریخته، آه خدای من" پیشنهاد می گردد. (https://www.cinemamarket.ir/p/3ec1)

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۲۶ ۰۱:۲۳

چرا براي درج نام تراريخته از يك آرم مشخص مثل استاندارد و ... بر روي پاكت محصول استفاده نميشه چون در حال حاضر بيشتر شركتها بصورتي كه تاريخ توليد و انقضا روي محصول چاپ ميشه نام تراريخته رو درج ميكنند كه بسيار مشاهده شده كه براحتي با مقداري پنبه الكلي توسط متخلفان پاك ميشود و در دسترس مشتري قرار ميدهند