به گزارش ایسنا، فتوسنتز تبدیل نهایی نور به انرژی، روشی است که دانشمندان سالها در تلاش برای تکثیر آن بودند. به گفته ساینس مگ، دانشمندان فرمولی را ارائه دادهاند که توسط آن موفق به توسعه کاتالیزوری شدهاند که از نور برای تبدیل کربن دیاکسید کربن به سوخت استفاده میکند.
"زتیان می"(Zetian Mi) مهندس برق دانشگاه میشیگان و تیم او یک کاتالیزور جدید مبتنی بر مس و آهن ساختهاند که از نور برای تبدیل کربن دی اکسید(CO۲) به متان استفاده میکند.
می و همکارانش دریافتند که یک کاتالیزور مبتنی بر روتنیوم و زیرکونیوم که در بالای آرایههای نانوسیم گلیوم(گان) جذب کننده نور رشد میکند، به طور مؤثر دی اکسید کربن را به سوخت تبدیل میکند اما این سوخت به اندازه کافی خوب نبود.
طی این مطالعه می و تیمش دستور تهیه جدیدی برای تولید متان و سوخت مفید را ارائه دادند. آنها از همان نانوسیمهای گان استفاده کردند و سپس ذرات ریز ۵- تا ۱۰ نانومتر مس و آهن را به آنها اضافه کردند و موفق به توسعه کاتالیزوری شدهاند که از نور برای تبدیل کربن دیاکسید کربن به سوخت استفاده میکند.
روشی که آنها رائه دادهاند همانند فوتوسنتز عمل میکند و اگر نور، کربن دی اکسید و آب وجود داشته باشد، سیستم ۵۱ درصد از انرژی موجود در نور را به متان تبدیل میکند.
انتهای پیام
نظرات