به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، نظریه ریسمان مبحث و دیدگاهی در فیزیک نظری و بیشتر مربوط به حوزه فیزیک انرژیهای بالاست.
این نظریه در ابتدا برای توجیه کامل نیروی هستهای قوی به وجود آمد، ولی پس از مدتی با گسترش کرومودینامیک کوانتومی کنار گذاشته شد و در حدود سالهای ۱۹۸۰ دوباره برای اتحاد نیروی گرانشی و برطرفکردن ناهنجاریهای تئوری ابر گرانش وارد صحنه شد.
همانطور که حالتهای مختلف نوسانی در سیمهای سازهای زهی مثل گیتار صداهای گوناگونی ایجاد میکند، حالتهای مختلف نوسانیِ این ریسمانهای بنیادین نیز به صورت ذرات بنیادین گوناگون جلوهگر میشود.
خاصیت مهم اَبَرْریسمان که فیزیکدانان را به سمت خود کشاند این بود که این نظریه به طرزی بسیار طبیعی گرانش و مدل استاندارد که سه نیروی دیگر موجود در طبیعت (یعنی نیروی الکترومغناطیس، نیروی ضعیف و نیروی هستهای قوی) را توصیف میکند به هم مرتبط میسازد.
این نظریه برای مسائل متعددی در فیزیک سیاهچاله و کیهان شناسی اولیه جهان اعمال شده و موجب پیشرفتهای عمده ای در ریاضیات محض شده است. به علت این که نظریه ریسمان توضیح یکپارچهای از گرانش و فیزیک ذرات را ارائه میدهد، کاندیدایی برای نظریه همه چیز است، مدل ریاضیاتی خودبسنده که تمام نیروهای بنیادی و اشکال مختلف ماده را توصیف میکند.
جلسه چهارم ابرریسمان با موضوع مباحث پیشرفته در مکانیک کلاسیک، چهارشنبه ۱۸ دی، ساعت ۱۵، اتاق آلنوش طریان(انجمن علمی فیزیک) دانشگاه شریف ، با ارائه سید محمدحسین شریفی کلهرودی برگزار می شود.
انتهای پیام
نظرات