به گزارش ایسنا، منابع آگاه که مایل نبودند نامشان فاش شود به بلومبرگ اظهار کردند حداقل پنج خریدار از چین گرفته تا عراق اعلام کردهاند که از دست دادن نفت عراق به دلیل محدودیت شدید عرضه که در بازار برای این نوع نفت وجود دارد، بسیار چالش برانگیز خواهد بود.
اگرچه هیچ تهدیدی متوجه تولید نفت عراق نیست اما دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روز یکشنبه در واکنش به رای پارلمان عراق برای خروج نیروهای نظامی خارجی از این کشور، تهدید کرد اگر نیروهای آمریکایی مجبور شوند عراق را ترک کنند، این کشور را هدف تحریمهای شدیدی قرار خواهد داد.
عراق طی پنج سال گذشته تولیدش را حدود ۵۰ درصد افزایش داده و یکی از مطمئنترین صادرکنندگان نفت خاورمیانه به آسیا بوده است اما در روزهای اخیر پس از اقدام تروریستی هوایی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران اسلامی در فرودگاه بغداد، در کانون التهاب ژئوپلیتیکی قرار گرفته است.
نفت سبک بصره عراق یک گرید نفتی پرتقاضا میان پالایشگاههای آسیایی است که به دلیل تحریمهای آمریکا، از دریافت نفت ایران محروم شدهاند. نفت سنگین بصره هم به دلیل تحریمهای آمریکا علیه نفت ونزوئلا، طرفدار زیادی دارد.
طبق آماری که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، عراق در ماه میلادی گذشته ۳.۸۲ میلیون بشکه در روز نفت خام صادر کرد و چین، هند، کره جنوبی و ژاپن از جمله مشتریان بزرگ این کشور بودند. خریداران آسیایی در بررسی بلومبرگ اعلام کردهاند نمیتوانند به طور کامل از خرید نفت عراق دست بکشند.
بنا بر آمار وزارت بازرگانی و صنعت هند، این کشور در فاصله ژانویه تا نوامبر ۲۰۱۹ یک چهارم نفت مورد نیازش را از عراق وارد کرد و ۱۷ درصد بیشتر از این کشور در مقایسه با عربستان سعودی نفت خریداری کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، چین در نوامبر ۵.۸ میلیون تن نفت خام از عراق خریداری کرد که سومین صادرکننده بزرگ به این کشور پس از عربستان سعودی و روسیه بود. این کشور آسیایی ۵۴۷ هزار و ۷۵۸ تن نفت از ایران خرید که یک سوم میانگین نیمه اول سال ۲۰۱۹ بود و هیچ نفتی از ونزوئلا خریداری نکرد.
انتهای پیام
نظرات