• یکشنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۸ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98101511293
  • خبرنگار : 71604

به دلیل پژوهش اشتباه

برنده نوبل شیمی ۲۰۱۸ عذرخواهی کرد

برنده نوبل شیمی ۲۰۱۸ عذرخواهی کرد

یکی از برندگان جایزه نوبل شیمی در حساب توئیتر خود، از اشتباهات رخ داده در نتایج پژوهش خبر داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از بی‌بی‌سی، "فرانسیس آرنولد"(Frances Arnold)، پژوهشگر فرانسوی برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۱۸، به خاطر نتایج اشتباه پژوهش خود عذرخواهی کرد.

این پژوهشگر در سال ۲۰۱۸ به همراه "جرج اسمیت"(George Smith) و "گریگوری وینتر"(Gregory Winter)، پژوهشی را در مورد آنزیم‌ها انجام داد و موفق شد به جایزه نوبل دست یابد.              

مقاله این پژوهش، در ماه مه سال ۲۰۱۹ در مجله "Science" به چاپ رسید اما اکنون پژوهشگران این پروژه دریافته‌اند که نتایج بررسی، تکرارپذیر نیستند و حرف خود را در مورد این پژوهش پس گرفتند.

تکرارپذیر بودن، یک بخش مهم از اعتبار آزمایش‌های علمی به شمار می‌رود. اگر یک آزمایش، موفقیت‌آمیز باشد باید در هر بار بررسی، نتایج مشابهی ارائه دهد.

آرنولد در توئیتر خود نوشت: ناراحتم که باید در نخستین توئیت کاری خود در سال ۲۰۲۰ اعلام کنم که ما حرف خود را در مورد مقاله‌ای که سال پیش در مورد تولید آنزیم‌ها منتشر شد، پس می‌گیریم. این بررسی، تکرارپذیر نبود. شاید اعتراف به این موضوع برای من ناراحت‌کننده باشد اما مهم است که آن را اعلام کنم. من هنگام ارسال این مقاله، کمی گرفتار بودم و نتوانستم کار خود را به خوبی انجام دهم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۰-۱۵ ۱۲:۲۱

ارزش این اعتراف بمراتب از جایزه نوبل فراتر است

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۱۵ ۱۴:۳۰

دم شما گرم که راستش رو می گید اگر چه به ضرر خودتون باشه. " شاید اعتراف به این موضوع برای من ناراحت‌کننده باشد اما مهم است که آن را اعلام کنم. من هنگام ارسال این مقاله، کمی گرفتار بودم و نتوانستم کار خود را به خوبی انجام دهم."

avatar
۱۳۹۸-۱۰-۱۵ ۱۵:۲۹

پای تقلبات علمی به نوبل و نشریات مهمی مثل science و nature هم رسید! که البته برای اهل فن در ظاهر پروفسور و در باطن متقلبان آکادمیک قابل فهم است که دنیای مقالات علمی فقط کمتر از یک هزارم درصدش مطالب واقعا قابل اعتنا و آزمایش شده واقعی است و بقیه مطالب فیک و داده سازی جهت کاسبی در اتحادیه کاسبان علم!!