• سه‌شنبه / ۱۰ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98101007429
  • خبرنگار : 71263

رونق نفتی بعدی در این کشور اتفاق می‌افتد

رونق نفتی بعدی در این کشور اتفاق می‌افتد

درست زمانی که رشد صنعت نفت شیل آمریکا آهسته شده، تولید نفت در سایر کشورهای غیراوپک رو به رشد است.

به گزارش ایسنا، تولید نفت شیل آمریکا در سال ۲۰۱۹ به میزان قابل توجهی رشد کرد با این حال نرخ رشد آهسته‌تری نسبت به سال گذشته داشت و مهم‌تر از همه، سرمایه‌گذاران علاقه به این صنعت را از دست دادند و بازارهای سرمایه نسبت به آن غیردوستانه شدند. در حال حاضر تامین مالی فعالیت‌های حفاری برای شرکت‌های اکتشاف و تولید در این صنعت دشوار شده است و این شرکت‌ها ناچار شده‌اند مخارجشان را کاهش دهند.

در چند سال گذشته توازن عرضه جهانی بر محور رشد تقاضا در برابر روند رشد شیل آمریکا بوده است. مازاد عرضه نفت به دلیل رشد بسیار سریعتر نفت شیل نسبت به تقاضای مصرفی روی داده است و اوپک پلاس را ناچار کرده‌ است چندین دور میزان عرضه خود را محدود نگه دارد تا توازن بازار حفظ شود.

اما همزمان با ترمز گرفتن رشد شیل آمریکا، سایر کشورها به موج رشد تولید نفت می‌پیوندند. تحلیلگران شرکت JBC Energy در یادداشتی نوشتند: مناطق قدیمی شاهد پروژه‌های کوچک و بزرگی هستند که به افزایش تولید در دریای شمال نروژ، خلیج مکزیکو و برزیل منتهی می‌شود. شرکتهای نفتی با کاهش هزینه‌ها، پولشان را به سوی نروژ و دریای شمال سرازیر کرده‌اند در حالی که میادین نفتی جدید برزیل راه اندازی شده‌اند. بعلاوه کشورهایی مانند مکزیک و چین پس از کاهش تولید یک ساله، تولیدشان را تثبیت کرده‌اند.

همچنین شرکت اکسون موبیل تولید در میدان لیزا در کشور گویان را آغاز کرده و ۱۲۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت اضافه کرده است و انتظار می‌رود در سال‌های آینده میزان تولیدش به ۷۵۰ هزار بشکه در روز رشد کند.

در مجموع در سال ۲۰۲۰ ممکن است بزرگترین افزایش عرضه از سوی کشورهای غیراوپک خارج از آمریکا در ۱۵ سال گذشته روی دهد. در این بین به نظر می‌رسد رشد شیل آمریکا در سال ۲۰۱۹ به محدودیتهای خود رسید. اگرچه آمریکا ۸۵۰ هزار بشکه در روز نفت در سال ۲۰۲۰ به تولیدش اضافه خواهد کرد اما این رقم بسیار کمتر از رشد تولید این کشور در چند سال گذشته خواهد بود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این نظر مطابق با دیدگاه سایر تحلیلگران است. شرکت مشاوره "ریستاد انرژی" در گزارشی اعلام کرده که سرمایه‌گذاری در شیل آمریکا ممکن است در سال ۲۰۲۰ به میزان ۱۲ درصد کاهش پیدا کند در حالی که هزینه در بخش فراساحلی ممکن است پنج درصد رشد کند. در حقیقت آب‌های عمیق تنها بخشی است که انتظار می‌رود شاهد افزایش هزینه در سال ۲۰۲۰ باشد.

در این بین، تهدید تغییرات جوی و گذر انرژی از میان نرفته است. بانک‌های بزرگ، توقف تامین سرمایه برای پروژه‌های سوخت فسیلی را آغاز کرده اند که ممکن است به افزایش هزینه برای این پروژه‌ها منجر شود. تاکنون این مسئله مشکل زغال سنگ بوده و شامل حال نفت و گاز نشده است. اما این روند ممکن است به زودی تغییر کند. اسکات شفیلد، مدیر اجرایی شرکت" پایونییر نچرال ریسورسز" به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: تغییرات جوی و سرمایه گذاران دو چالش بزرگ هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha