سیدعباس حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه بابیان اینکه ۶۷ درصد سهام شرکت سیمان پیوند گلستان متعلق به بنیاد مستضعفان بوده و مابقی به بخش خصوصی تعلق دارد، گفت: این کارخانه ۴۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان ضرر مالی داشته که بنیاد مستضعفان باهدف محرومیتزدایی و اشتغالزایی به این کارخانه ورود کرده و تاکنون ریالی از آن سود نداشته است.
وی با اشاره به اینکه ۳۶۰ نفر در این کارخانه مشغول به کار هستند، افزود: امسال برای اولین بار، در سالی که با بیشترین حجم تحریمها و سختیها روبهرو بودیم، توانستیم رکورد ۹۵۰ هزار تن تولید و فروش سیمان داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت سیمان پیوند گلستان بیان کرد: از دوم آذرماه امسال به دلیل مشکلات صنعت گاز کشور، گاز کارخانه را قطع کردند و این در حالی بوده که در استان همجوار، گاز کارخانه برقرار است. با این حال سعیمان این است تا پایان دیماه امسال، به یکمیلیون تن تولید سیمان برسیم.
حسینی با اشاره به شرایط سخت صادرات، گفت: ما با شرایط تحریم ۲۴۳ هزار تن صادرات داشتیم و یک ریال هم طلب نداشته و پنج میلیون دلار ارز وارد کشور کردیم که در سامانه نیمایی بانک مرکزی هم به ثبت رسیده است.
وی بابیان اینکه تاکنون از زیان ۴۹ میلیارد تومانی، ۳۵ میلیارد تومان را پوشش دادهایم، تصریح کرد: امیدواریم تا دو ماه آینده سود و زیان کارخانه برابر شود و بعد از آن به سمت سوددهی حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت سیمان پیوند گلستان خاطرنشان کرد: ما نسبت به شهرهای همجوار احساس مسئولیت میکنیم و ۷۰ درصد فروشمان در داخل استان است. بنیاد مستضعفان از طریق این کارخانه، ۲۳ میلیارد تومان سیمان به مردم سیلزده استان هدیه کرده است.
حسینی در ادامه در پاسخ به انتقادات مطرحشده در رابطه با ایجاد آلودگی کارخانه و زیان آن به طبیعت، گفت: استاندارد آلاینده کارخانههای سیمان در کشور کمتر از ۱۵۰ppm بوده، درصورتیکه این میزان در کارخانه سیمان پیوند گلستان ۳۰ppm است.
وی همچنین در واکنش به سؤال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه فیلترهای کارخانه در ساعاتی خاموش میشود، تصریح کرد: اگر فیلتر خاموش شود از آن سیمان خارج میشود که این به نفع ما نیست.
حسینی در خصوص میزان برداشتهای کارخانه از کوه نیلکوه گالیکش هم گفت: مشکل ما در نیلکوه اصول برداشت است و علت این موضوع اشتباه در واگذاری معدن است. به ما تاکنون قطعه به قطعه زمین دادهاند و اینطور نبوده که محیطی را بهصورت مشخص در اختیار ما بگذارند تا ما بابت هر برداشت احیا هم داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت سیمان پیوند گلستان خاطرنشان کرد: بابت این موضوع، در گذشته بارها به استان درخواست داده بودیم و این موضوع به جایی نرسید اما دکتر حقشناس استاندار گلستان، در این باره قولهایی به ما داده است که تا از نیمه دوم بهمن یا نیمه اول اسفند به دنبال اصول برداشت معدن باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایسنا درخصوص "کیفیت فیلترهای بهکاررفته در کارخانه"، گفت: سیستم فیلتراسیون ما بهترین، گرانترین و بهروزترین نوع فیلتر بوده و طبق آخرین تکنولوژی اروپا است. شما در ایران کمترین کارخانهای پیدا میکنید که فیلتراسیون آن بهروز و با این تجهیزات باشد.
حسینی بابیان اینکه باید به جوانان این منطقه یاد بدهیم که میتوانند کارآفرین باشند، اظهار کرد: چرا ما در کنار این کارخانه کارگاههای مختلفی نداریم؟ ما ماهیانه یکمیلیون و ۲۰۰ هزار پاکت استفاده میکنیم و مجبوریم این مقدار از پاکت را از استانهای دیگر خریداری کنیم که میتوانست این اتفاق در استان خودمان بیفتد.
به گزارش ایسنا، این کارخانه سیمان در دامنه نیلکوه شهرستان گالیکش قرار دارد و مواد اولیه معدنی خود را از کوههای اطراف منطقه تامین می کند.
انتهای پیام
نظرات