به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مستر بلیط، جاذبههای گردشگری شهر شیراز و فرهنگ و تمدن غنی این شهر باعث شده که مورد توجه گردشگران و توریستهای زیادی قرار گیرد و هر ساله افراد زیادی از سراسر ایران و جهان به این شهر تاریخی سفر کنند.
بلیط هواپیما شیراز در https://mrbilit.com/flights/SYZ
موقعیت جغرافیایی شیراز
شهر شیراز بهعنوان مرکز استان فارس مساحتی بالغبر ۸۹۱ کیلومترمربع دارد و از شمال به مرودشت و اردکان، از جنوب به فیروز آباد، فراشبند، جهرم و فسا، از غرب به ممسنی و کازرون و از شرق به استهبان، نیریز و ارسنجان منتهی میشود. شیراز با جمعیتی بالغ بر یک و نیم میلیون نفر پنجمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
آبوهوای شیراز
شیراز به دلیل قرارگیری در منطقه کوهستانی زاگرس و داشتن ۱۴۸۶ متر ارتفاع از سطح دریا دارای آبوهوایی معتدل است. تعداد روزهای یخبندان در این شهر ۲۹ روز در سال است و متوسط دمای آن ۱۸ درجه سانتی گراد میباشد. شیراز در فصلهای پاییز و زمستان و اوایل فصل بهار بیشترین میزان بارندگی را دارد، از این رو میتوان گفت بهترین زمان سفر به شیراز از نظر آبوهوا اردیبهشتماه است.
جاذبهها و اماکن دیدنی شهر شیراز
اگر قصد دارید به شیراز سفر کنید بهتر است ابتدا با جاذبههای گردشگری و اماکن دیدنی این شهر بیشتر آشنا شوید تا بتوانید سفری لذت بخشی را تجربه نمایید، برای این منظور کافی است که با مستر بلیط همراه شوید.
حافظیه
حافظ یکی از شاعران بزرگ قرن هشتم هجری میباشد که آرامگاه وی در شهر شیراز واقع شده و یکی از مهمترین جاذبههای تاریخی شیراز محسوب میشود. حافظیه دارای دو صحن شمالی و جنوبی است که توسط تالاری بزرگ از یکدیگر جدا شدهاند. این آرامگاه در سالیان گذشته بارها مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته است.
سعدیه
سعدی یکی از شاعران بزرگ ایران است که سالیان آخر عمر خود را در این مکان زندگی میکرد و در همان مکان نیز به خاک سپرده شد، به همین دلیل به این مکان سعدیه میگویند. آرامگاه سعدی دارای گنبدی فیروزهای همراه با ۸ ستون است. سنگ تمامی دیوارهای بنا از جنس مرمراست. از دیگر آرامگاههای مشاهیر در شیراز میتوان به آرامگاه کوروش کبیر، آرامگاه خواجوی کرمانی اشاره کرد.
دروازه قرآن
یکی از مهمترین جاذبههای شیراز که با ورود به شیر از نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند دروازه قرآن است. این دروازه قدمت بالایی دارد و برای نخستین بار در دوره زندیه مورد بازسازی قرار گرفت و دو قرآن روی آن قراردادند اما در زمان رضاخان این دروازه به دستور او نابود شد. مدتی پس از آن این دروازه مجدداً توسط بازرگانی شیرازی ساخته شد.
حمام وکیل
قدمت این حمام که در نزدیکی بازار وکیل واقع شده به دوره زندیه بازمیگردد. معماری این حمام بسیار بینظیر است و به نحوی طراحی شده که در زیر سنگفرشهای گرمخانه مسیرهای برای تبادل هوای گرم و بخار تعبیه شده تا کف حمام همواره گرم باشد. علاوه بر این دربهای ورودی حمام را نیز بسیار کوچک ساختهاند تا مانع از عبور هوای سرد به داخل حمام میشود.
مسجد نصیر الملک
این مسجد که در نزدیکی شاهچراغ واقع شده از نخستین مساجد شیراز محسوب میگردد که در ساخت آن از زیباترین کاشیکارهای استفاده شده است. مسجد نصیر الملک به دلیل شیشههای رنگی که دارد به مسجد صورتی ایران شهرت یافته است و هنگام تابش نور خورشید به این شیشهها زیبایی مسجد دوچندان میشود. قدمت این مسجد به دوره قاجار بازمیگردد و متشکل از حمام، آبانبار، مسجد، تالار آیینه و یکمنزل است.
باغ عفیفآباد
در دوران صفوی این مکان تفریحگاه پادشاهان صفوی بود اما در دوران قاجار توسط میرزاعلی خان قوام الملک مورد بازسازی قرار گرفت. امروزه در باغ عفیفآباد موزه ارتش، موزه عبرت و موزه سلاحهای ارتشی دایر شده و به باغموزه شهرت یافته است.
ارگ کریمخان
ارگ کریمخان در مجاورت میدان شهرداری شیراز واقع شده و قدمت آن به دوره زندیه بازمیگردد. در دوران زندیه این بنا محل سکونت کریمخان زند بود اما در دوران پهلوی از آن بهعنوان زندان استفاده میکردند و به دلیل آسیبهایی که به آن وارد شد بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.
خانه قوام
میتوان گفت یکی از زیباترین و باشکوهترین خانه باغهای ایران خانه قوام شیراز است. قدمت این خانه باغ به دوران قاجار بازمیگردد و جز املاک حاج ابراهیمخان کلانتر محسوب میشود. عمارتهای متعددی از این خاندان برجایمانده اما در این میان خانه قوام به دلیل زیبایی و ویژگیهای منحصربهفردی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از ویژگیهای این عمارت میتوان به حیاط مملو از درخت نارنج، گچبری و معرقکاریهای زیبا و. اشاره کرد. در حال حاضر در طبقه پایین این بنا موزهای وجود دارد که اشیا پروفسور پوپ که ایرانشناسی معروف بود، نگهداری میشود.
بازار وکیل
این بازار تاریخی که قطب اقتصادی شیراز محسوب میشود در نزدیکی ارگ کریمخان و در مجاورت میدان شهرداری شیراز واقع شده است. قدمت این بازار به دوره زندیه بازمیگردد و در ساخت آن بیشتر از گچ و آجر استفاده شده است.
باغ ارم
این بندرها در دوران سلجوقیان ساخته شد و دارای سهطبقه میباشد که معماری بخشی از آن از معماری دوران زندیه تقلید شده است. بر روی ستونهای باغ ارم آثاری از معماری تخت جمشید مشاهده میشود. بخشی از این مکان به یک باغ گیاهشناسی اختصاص یافته است. باغ ارم در سال ۱۳۵۳ به ثبت رسیده و جز آثار ملی ایران محسوب میشود. از دیگر باغهای شیراز میتوان به باغ جهاننما و دلگشا اشاره کرد.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات