• دوشنبه / ۹ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98100906517
  • خبرنگار : 50189

وزیر نیرو:

ایران می‌تواند به عنوان نقطه اتصال و هاب انرژی در منطقه عمل کند

ایران می‌تواند به عنوان نقطه اتصال و هاب انرژی در منطقه عمل کند

ایسنا/کرمان وزیر نیرو گفت: ایران قادر است به عنوان یک نقطه اتصال یا هاب انرژی در منطقه عمل کرده و ظرفیت‌های وسیع تولید انرژی در برخی مناطق آسیای میانه را به مناطق بسیار نیازمند در جنوب غرب آسیا منتقل کند.

رضا اردکانیان ظهر امروز ۹ دی‌ماه در آئین افتتاح نیروگاهی ۵۸.۲ مگاواتی «کهربا» و «کیهان» با اعتبار ۴هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال در شهرستان رفسنجان گفت: در یازدهمین هفته پویش «هرهفته_الف_ب_ایران» در شهرستان رفسنجان حضور یافتیم تا دو نیروگاه مقیاس کوچک دراین شهرستان را افتتاح کنیم.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در صنایع زیرساختی، یکی از اصلی ترین عرصه‌های ایجاد امید برای آینده و معنا کردن تدبیر برای امید در جامعه است به طوری که همانگونه که پدران ما در سده‌های گذشته حاصل یک عمر فعالیت و تلاش و دسترنج خود را در زمینه طرح‌های آب، احداث آب انبارها و قنوات به یادگار می‌گذاشتند سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها کار بسیار پرسود و پرثمری است.

وزیر نیرو با بیان اینکه در ۴ دهه پیش ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران حدود ۷ هزار مگاوات بود و در آغاز دولت تدبیر و امید یعنی ۶ سال پیش به حدود ۶۹ هزار مگاوات رسیده بود اظهار کرد: در صنعت برق با تلاش بخش خصوصی فعال و پرتلاش، امروز کشور از حیث نیازهای زیرساختی و طرح‌های توسعه‌ای به بی‌نیاز دست پیدا کرده به طوری که امروز در آستانه نصب ۸۳ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در کشور هستیم شایان ذکر است که در ۶ سال اخیر حدود ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید ساخته شده یعنی هر سال ۲۵ درصد نسبت به سال‌های قبل از این دولت افزایش ظرفیت نیروگاهی داشته‌ایم و تا سال ۱۴۰۰ حدود ۶ هزار و ۳۰۰ مگاوات ظرفیت جدید اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: پیش بینی شده است که در دولت تدبیر و امید در ۸ سال فعالیت خود ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید به مدار بهره‌برداری وارد شود که نسبت به سال‌های قبل ۳۸ درصد سالانه افزایش عملکرد را نشان می‌دهد.

اردکانیان با بیان این مطلب که ایران می‌تواند به عنوان نقطه اتصال و هاب انرژی در منطقه عمل کند، اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به سرمایه‌گذاری‌های انبوه، ایران قادر است به عنوان یک نقطه اتصال یا هاب انرژی در منطقه عمل کرده و ظرفیت‌های وسیع تولید انرژی در برخی مناطق آسیای میانه را به مناطق بسیار نیازمند در جنوب غرب آسیا متتقل کرده و جدای از بهره‌مندی از این تبادل و ارتباط خود هم بتواند به اتکای منابع انسانی وسیع و نیروهای تخصصی خوبی که در کشور ما وجود دارند و منبع تجدید پذیر هستند از این ظرفیت برای حضور در بازارهای منطقه و برای کمک به توسعه و عمران منطقه کمک کند که مساوی صلح و آرامش است.

وزیر نیرو به اجرای پویش «هرهفته_الف_ب_ایران» اشاره و عنوان کرد: وزارت نیرو در راستای اجرای این پویش قرار است ۲۲۷ طرح بزرگ صنعت آب و برق را در ۳۱ استان کشور با سرمایه گذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان افتتاح و به بهره‌برداری برساند که هم اکنون در هفته یازدهم این پویش قرار داریم که تا پایان این هفته ۹۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۷ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان در این حوزه افتتاح شده‌ است.

اردکانیان افزود: مطابق برنامه، تا پایان سال ۱۰ سد و سه هزار مگاوات نیروگاه بهره برداری و به هزار و ۱۲۴ روستا آبرسانی و ۲۹ تصفیه خانه فاضلاب، ۱۲ تصفیه‌خانه آب و ۲۶ هزار هکتار شبکه‌های اصلی آب به مرحله بهره‌برداری می‌رسد و نه تنها به مردم خود نشان می‌دهیم که با وجود سختی‌ها و مضیقه‌ها، چرخ‌های عمران و توسعه کشور در حرکت است، سعی خواهیم کرد کسانی که برای ناامید ساختن مردم و توقف این چرخ ها، تحریم‌های ظالمانه را به مردم تحمیل کرده اند منصرف کنیم.

وی در خصوص طرح‌های تعیین شده در قالب این پویش در استان کرمان اظهار کرد: وزارت نیرو در استان کرمان ۵۴ پروژه بزرگ با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در دست اجرا دارد که متوسط پیشرفت فیزیکی این پروژه ها ۴۰ درصد است.

اردکانیان به نگرش این وزارتخانه در توجه بیشتر به انرژی های تجدیدپذیر اشاره و بیان کرد: احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر نهضتی است که در سال های اخیر پا گرفته و امیدواریم سرعت بگیرد. در حال حاضر حدود ۷۸۴ مگاوات نیروگاه در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر در دست بهره برداری است که از این مقدار، ۱۱۸ پروژه مگاواتی یا نیروگاه‌های بزرگ و ۳ هزار و ۶۵۰ نیروگاه کیلوواتی یا پشت بامی کوچک تجدیدپذیر است.

وی عنوان کرد: در استان کرمان تامین آب درازمدت یکی از مسایل انگیزه‌مند کردن سرمایه‌گذاران و آیندگان است و تامین مصارف شرب چند استان از جمله استان کرمان به تصویب شورای عالی آب رسیده است و در یک برنامه بلندمدت تا سال ۱۴۲۵ آب این استان های کشور تامین شده است.

وزیر نیرو تصریح کرد: مجوزات لازم برای تخصیص آب دریا به بخش صنعتی داده شده است و همچنین در بخش کشاورزی نیز کمک به نیازهای آبی صنایع مرتبط با کشاورزی و کشت گلخانه‌ای را در دستور کار خواهیم داشت و تدبیرات خوبی برای اجرای راهکارهایی در راستای بهره‌وری بیشتر آب کشاورزی در نظر گرفته شده است.

اردکانیان بیان کرد: همکاران ما موفق شدند برای مصارف آب در بخش های صنایع و کشاورزی استان کرمان، میزان ۷ میلیون متر مکعب آب به استان کرمان اختصاص دهند همچنین اجازه انتقال آب به خارج از منطقه برای صنعت نیز به استان کرمان داده شده ضمن آنکه برای تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه نیز اقداماتی را در دستور کار داریم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در جهت کاهش تلفات برق و کاهش خاموشی ها نیز پروژه کابل خودنگهدار برق تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha